Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Myslím, že Bůh na tohle místo zapomněl…“ Diana Sullivanová je úspěšná manhattanská novinářka. Zakázka časopisu Cosmopolitan napsat článek o ztracené větvi rodiny ji zavede hluboko do louisianských zálivů bayous, kam ji doprovází i problematická dcera Grace. Dvě světačky v zapomenutém koutě Louisiany nacházejí Dianinu sestřenici Ruth, která se ve dvanácti letech provdala za násilnického muže a nyní pevnou rukou vládne třem dospělým synům. Zatímco se zvědavá Diana a ostražitá Ruth pomalu sbližují, znuděná Grace si pohrává s naivními bratranci, což má zničující následky pro všechny. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Americké drama podle všech pravidel. 1) Správná skladba, vzrůstající napětí, napínavé v prvním plánu, se sdělením v dalších plánech, ať už si z toho divák vybere, co chce, s dramatickým koncem. You silly people, you, you all warm like dishwater, that don't do nobody no good. Co si více přát?______ 2) 50letý všestranný rozevlátý (5x ženatý, 6 dětí) umělec (zde scenárista a režisér) Andrej Končalovskij pochází z umělecké rodiny s aristokratickou tradicí. Během svého amerického pobytu natočil několik z mého pohledu dobrých či výborných filmů - tento je mezi nimi._____ 3) Zaujal mě 29letý Don Schwyze (kladeč pastí Mark), jehož podoby se starším slavným bratrem Patrickem si nelze nevšimnout a 27letý surfař (!) John Philbin (v kleci zavřený Tom). ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Neznámy film, ktorý nikto nevidel, nikto o ňom nič nevie a ja aj po hodine filmu som tiež nevedel, o čom to má byť. Hádal som nejakú duchárinu, ekológiu, kriminálnu zápletku, všetko vedľa. Postavy stvárajú divné kúsky, od ktorých nevedno čo očakávajú, nakoniec sa predpokladaná reakcia aj dostaví a je zle. Novinárka odchádza od civilizácie hľadať svoje korene do divočiny s podivnou matriarchálnou rodinou, a nakoniec sa dozvie nepekné rodinné tajomstvá. Čakal som väčšie prekvapenie, a nakoniec len riešenie rodičovských vzťahov s dospelými deťmi. –––– Já jsem matka, ty jsi dítě, na svobodu nejsi připravena. ()

Reklama

viax 

všechny recenze uživatele

Že by se mě to nějak extra emocionálně dotklo, to ne, ale určitě stojí za to tenhle snímek vidět. Už jen proto, že i takhle žijí lidé a co se všechno může stát za pár hodin. A hlavně je zde akcentováno heslo, které razím už mnoho let - Maminka má vždycky pravdu a pokud náhodou ne, pak platí bod jedna! Ve vypjaté situaci musí tak obstát i důvod: Protože to říkám! (aspoň mé děti ho znají :-D, na kecy bude čas později) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

... usazeni v odlehlém koutě světa. Zahnali v sobě člověka. Svébytná usedlost posunuje citový práh. Přísně posuzuje jakýkoliv dotek. Batesovská strážkyně, psyché z blat. Opičí matriarchát. Bludné lodičky mládí. Grunt přízně řízne, garantuje. Ostrov samorostů na sivém dvorku. Erbenovské odrůdy. Pochroumaní krajináři. Hororové /k/věty. Ebenové výpary. Psycho kousek. Gruntování toho, co se dělo, co se nesmělo, co je v chlopních v prachu rozdělilo. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět o setkání dvou naprosto nekompatibilních světů, které z neznalosti toho opačného může skončit vzájemným zničením, jestliže se nabourávají do zažitých pravidel toho druhého. V tomto lze film chápat i jako varovnou alegorii, byť  nejspíš nechtěnou, na tzv. multikulturalismus. Další, už trošku víc didakticky pojatou rovinou je generační problém vztahu matky a dítěte, resp. dětí. Příběh je podaný nepochybně zručně a poutavě, přesto jsem v něm však cítil až přílišnou vyumělkovanost a proto mě ani emocionálně tolik nezasáhl. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama