Reklama

Reklama

Bleach

(seriál)
Trailer 5
Japonsko, (2004–2024), 167 h 12 min (Minutáž: 24 min)

Režie:

Norijuki Abe, Akira Iwanaga, Čiaki Kon, Keizó Kusakawa, Rjó Mijata (více)

Předloha:

Tite Kubo (komiks)

Hudba:

Širó Sagisu

Hrají:

Fumiko Orikasa, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe, Hóko Kuwašima, Masaja Onosaka, Noriaki Sugijama, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Juki Macuoka (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(418)

Obsahy(1)

Kurosaki Ichigo je obyčejný středoškolák. Tedy pomineme-li jeho schopnost vidět různé nadpřirozené bytosti. Jeho osud se záhy proplete s životem dívky - šinigami (anděl smrti v japonském podání) jménem Kuchiki Rukia. Ta je během souboje s bytostí Hollow (jedna z běžných povinností šinigami) nucena převést své schopnosti na Ichiga. Jenomže už si je nedokáže vzít zpět. Kurosaki tak musí skloubit studia se službou šinigami. Rukiin čin je však mezi šinigami považován za zločin a tak jí unesou do jejich světa Seireitei, kde Rukia čeká na rozsudek, kterým může být i smrt. Ichigo je pevně rozhodnut jí navzdory všem šinigami zachránit.

Bleach je zástupce žánru shounen, je plný soubojů na meče, magie, nadpřirozených bytostí a mnohé díly i humoru. Seriál střídá epizodický charakter s delšími příběhovými celky. Nyní (22.10.2006) má 103 dílů a zdá se, že toto číslo zdaleka není konečné. K témuž datu se nachází na pěkném 32. místě v žebříčku animenewsnetwork. (Subjektiv)

(více)

Videa (36)

Trailer 5

Recenze (104)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Bleach je absolutně skvělý manga seriál s bezkonkurenčním příběhem!!!! Nyní bych rád poukázal, co je v seriálu nej: Nejlepší kapitáni - Zaraki Kenpachi a Byakuya Kuchiki, Nejoblíběnější podkapitán - Renji Abarai, Nejvíc sexy děvče - Matsumoto Rangiku, Nejvíc cool postava - Urahara Kisuke, Nejmíň nenáviděný plyšák - Kon, Nejoblíběnější Zanpakutou - Zabimaru, Nejvíc nezáživná osoba - Chad, Nejhezčí jméno - Rukia Kuchiki, Nejvíc bezradná - Inoue Orihime, Nejcharizmatičtější záporák - Karia Jin, Nejdivnější postava seriálu - Uryu Ishida a největší progres ve skillu, samořejmě Ichigo Kurosaki :D ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Pokusím se tu vyjádřit své dojmy ze tří sáhodlouhých seriálů (sice jsem ani jeden neviděla celý, ale shlédnuté díly můžu počítat v desítkách) – Inu Yashi, Naruta a Bleach – každý z nich je dobrý a každý v něčem jiném. Inu Yasha pro mě vyniká svým pestrým prostředím čerpajícím z pohádek a mýtů, je tam spousta nápadů (odkázané meče), skvěle nadesignovaných příšerek a výrazných postav. Arky jsou krátké, přítomno je hodně fillerů, ale tady to nějak neberu jako nevýhodu, seriálu to dodává na odpočinkovosti (můžete klidně zařadit sledovací pauzu) a stravitelnosti. A navíc tu není přetechnikováno, jako v následujících dvou seriálech. Nejlepších je cca prvních padesát dílů, v nichž jsou představeny hlavní charaktery a zápletky, a pak už je to slabší – základní témata jsou vyvářena a vyvářena bez nějakého pořádného výsledku, ale to už jste na seriál zvyklí a díváte se dál. Naruto má zase souvislý, kvalitně vystavěný příběh, avšak jeho vůbec největší devízou jsou sympatické postavy, které mají hodně propracovanou minulost, což v kombinaci se spletitými dějovými kotrmelci plnými osobních konfliktů a skrytých schopností dává dohromady labyrint, ve kterém se dá pohybovat téměř do nekonečna – někomu to možná může připadat unavující, někdo tuto úctyhodnou promakanost zase oceňuje. Bleach je sice propracovaný také, ale tak nějak kontraproduktivně - ne že by ty všelijaké techniky byly nezajímavé, ale jsou podávány jak z rychlíku (v Narutovi je jejich vysvětlování o dost přirozenější, byť ne vždy), a hlavně je jich strašně moc, protože i postav je nadbytečné množství. Kdyby bylo jednotek stráží třeba jen pět, značně by to zlepšilo přehlednost děje a postavy by nebyly tak schématické. Ovšem Bleach má jednu nezanedbatelnou výhodu – výborný drajv. Úvodní část seriálu do dílu 62 se ze začátku zaměřuje jen na pár charakterů, seznamování se s příběhem a prostředím je dobře zvládnuté, u soubojů napjatě čekáte, jak dopadnou – zkrátka tento ark je tak skvěle vygradován, až to bere dech. Ovšem už od cca 50. dílu je znát, jak Bleachi začíná ubližovat množství kapitánů - člověk čeká, jak dopadne hlavní zápletka, ale místo toho autoři v jednom kuse zařazují všelijaké podružné souboje, jen abychom se obeznámili se schopnostmi aktérů. Pozdější díly jsou mnohem slabší, ale i nadále sledovatelné. A ještě hudba – ta je vynikající ve všech třech seriálech. ()

Reklama

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

ODKAZY ______ Bleach intro http://walkingtacos.blip.tv/file/2571159/ . Bleach porno, http://boylamas.110mb.com/hentaimanga/doujin/bleach/index.html, takže o jeden důdod míň se na ten seriál koukat . ______ Hudba je skvělá, kresba ještě lepší a triky jsou fajn. Těm několika retardovaným postavičkám se dá aji smát (Kon, Rukya, Renji, Ichigo, Bakuja, Zaraki, ...). Otázka je zdali se na blíči s přibývajícímí díly začíná táhnout víc příběh nebo věšáky hlavních hrdinek http://images.encyclopediadramatica.com/images/8/80/Bleach_bitches.jpg , odpověď je že ______ Po 150 dílu začínají postavy dávat míň a míň smyslu jak mi bylo řečeno. Ty vzpomínky, vysvětlování svých "konečných" technik se jakž takž dají ale pak to prý už nejde. Mě to přestalo bavit u těch upíru a pak jsem to bral po 10 dílech, tak nevím. Zvlášť Ichigo, kterýho ten týpek s mečem co zdvojuje váhu nejspíš pořádně namlátil do hlavy. ______ Velice dobrý důvod proč se na Bělobu dívat : http://www.bleachwallpaper.info/images/wallpapers/bleach-girls-589593.jpeg (plakát, použitelný i jako Wallpaper). ______ Kdo ještě není tupá zelenina z toho jak se v blíči vše furt točí dokola (takzvané fillery) ať navštíví http://leekspin.com/ . _______ TEN KDO VYMYSLEL V BLEACH ZBRANE _______ má u mě bonbon. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tak fajn,asi po pěti upravení komentáře říkám toto:První a druhou sérii by jste měli shlédnou.Pokud jste hodně trpělivý,tak se na to dívejte do sedmé série,ale je to čím dál nezajímavější.Osmou sérii vynechte,je zbytečná a s dějem nesouvisí.Devátá série je ale hodně dobrá a konečně už má to,co má anime mít a to je dobrý děj.Desátou sérii taky vynechte,moc věcí vám totiž neobjasní.V jedenácté a dvanácté jakž takž pokračuje děj a na další série se už nedívejte,pokud se neradi necháváte znechutit.Pět hvězdiček za skvělou druhou sérii a ještě lepší devátou sérii. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Bleach je skvělé anime. Drží se do cca 160. dílu na perfektní úrovni, možná jedněch z nejlepších anime. Tedy do začínajících fillerů jasně 5*. Poté nebudete věřit svým očím. Fillery kompletně ovládnou celé toto propracované, téměř perfektní anime. Po první várce tohoto odpadu zase začnou díly normální. Jenže jak rychle začnou, tak rychle skončí a následují další fillerové orgie, které trvají až dodnes. Je to pro mě jedno z největších zklamání v historii anime a pochybuji, že Bleach ještě dosáhne takových kvalit, jako v dílech před první várkou fillerů... P.S Lurychio si zaslouží chcípnout. ()

Galerie (438)

Zajímavosti (18)

  • Jméno Ichigo znamená japonsky „jahoda“. (Monoxid)
  • Pôvodne mal byť Bleach zakázaný, pretože sa až príliš podobal na seriál Yu Yu Hakusho (1992). (Tsukii)
  • Jedná se o poslední epizodu ve formátu 4:3. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama