Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Nick Cherenko (Dolph Lundgren) opustí svou práci a chystá se užívat si klidu se svou rodinou. Jeho žena a syn se však stanou nevinnými oběťmi války gangů. Nick se rozhodne začít znovu, přestěhuje se do Ameriky a pracuje jako mechanik. Náhoda mu však přivede do cesty vrahy jeho nejbližších…a dál už ho žene jen pomsta! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Ačkoliv Dolph Lundgren nepatří mezi mé nejoblíbenější akční herce a filmy s ním cíleně nevyhledávám, zvědavost mě přemohla, a tak jsem se nechal zlákat na tento jeho druhý režijní počin, i když mi bylo již předem jasné, že to asi žádný velký sukces nebude. Inkvizitor však výrazně předčil mé očekávání a překvapil, i když ne zrovna v tom pozitivním. Tak špatné béčko jsem rozhodně neočekával. Snímek v první řadě zaujme mimořádně odpudivým vizuálem a nepříliš pěkným zpracováním, které diváka vrátí až někam minimálně do raných osmdesátek a i tehdy by se jednalo o velice ošklivý snímek. Není zde jedna jediná sympatická postava, o nějakém charismatu ani nemluvě. Příběh je intenzivní a dlouhotrvající nuda, absolutně o ničem, bez jakéhokoliv zajímavého momentu. Sám sobě se divím, že jsem to peklo hodinu a půl vydržel. 0/10. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jasný,že je to béčko jak prase.Jasný,že jde o po milionkráté odvyprávěnou zápletku o mstícím se tatíkovi za vyvražděnou rodinu.Jasný,že dialogy jsou jedno obrovské klišé,navíc na opravdu příšerné úrovni.Ale bohužel ze všeho nejvíc je jasný,že jakmile v tom figuruje Lundgren,tak je to už předem odsouzeníhodný brak.Jenže POZOR!Vážně jsem si už nemyslel,že to ještě někdy o nějakém filmu s títmo mít dětským idolem napíšu,ale Inkvizitor je skutečně povedený film s Lundgrenem a co víc,dokonce i přímo od Lundgrena.Inkvizitor je totiž přes všechny své nepopiratelné béčkové atributy velmi slušnou a nenudící jízdou,se skvělou atmosférou,která je úžasně syrová,s vydařenou nemilosrdnou akcí,která je přehledná,skutečně akční a v neposlední řadě i pořádně krvavá a hlavně vážně nasraným Lundgrenem,který je po dlouhé době zase sakra ve formě,nevypadá unaveně a znuděně a kosí to fakt s gustem.Celému filmu jistě napomohlo i prostředí špinavého,zdecimovaného a skrznaskrz prohnilého Ruska ovládaného mafií a pak lze pochválit i kameru,která to vše zabírá skutečně syrovými a nepříjemnými filtry,které napomáhají celkové neučesanosti a drsnosti zápletky a mnoha scén.Takže nevím,zdali je to tím,že si ten film zrežíroval Lundgren sám pro sebe,že prostě ví,co potřebuje,ale mohu jen doufat,že Inkvizitor není jen ojedinělou vyjímkou v jeho filmografii,která si zaslouží opravdu vyšší parametry,ale jsem hlavně i rád,že dokázal,že není zas až tak úplně v prdeli a že umí být stále nekompromisním,charismatickým hrdinou,který se nebojí ustřelit hajzlovi hlavu brokovnicí a být při tom sakra cool. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Na úvod - je to film s Lundgrenem, proto hodnocení je vyloženě Lundgrenovské. Srovnání s jakýmkoli jiným žánrem je zbytečné, toto je naprosto klasická lundgrenovka, takže pojďme na to. Úvodní černobílá scéna drsně ukazuje, jak náš automechanik Dolphík přišel o svou manželku i dítě a jak se bývalý člen zvláštních ruských jednotek pomstil. Udělal však velkou chybu, když hlavního hajzlíka nezabil a odjel si na spokojených sedm let do Ameriky. Jenže ouha, minulost jej dostihne v podobě únosu mladé americké dívky do Ruska právě oním naším hazlíkem. A tak se náš hrdina vrací na místo činu, aby se pomstil a pomstil a pomstil... Pozitiva na filmu: jednoduchý příběh, slušná akce, která sice je hloupá, ale ne až tak, jedna slušně zlomená ruka v přímém přenosu, nechlastající a slušně vypadající Lundgren, hodně dobrá hudba bývalého áčkového skladatele Elia Cmirala. Negativa: prostý příběh, který by stačil na 50ti minutový akční seriál, syrová kamera, díky níž brutální přestřelky jsou až nechutné, toporný Lundgren, dabing bez Pavla Soukupa, neustálé televizní stmívačky. Ale držme se při zemi - Lundgren natočil to, co vždy uměl (totální sračku), kterou zvládnou jen jeho fandové a ti tentokrát mohou být docela spokojení, protože to není až zas taková sračka, jako třeba Skrytá agenda nebo Poslední hlídka. A ta ruština - to je taky docela sranda. Buď jak buď, díky Dolphe. Hudba: Elia Cmiral ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Druhý režijní počin Dolpha Lundgrena a první, ke kterému si napsal i scénář. A opět si střihl roli Rusa. Originální název je v českém překladu ´Mechanik´ a jedná se o pracovní profesi, jako obvykle, bývalého agenta, tentokrát ruského, Nicka Cherenkova, který se přestěhoval do Ameriky za klidem po smrti své ženy a syna vlivem války gangů. Jenomže, jak už to v životě bývá, se tam vrazi objeví také a Nick se rozhodne se vydat na cestu pomsty. Námět hojně používaný převážně od přelomu osmdesátých a devadesátých let. A protože se opět jedná v Lundgrenově filmografii o nízkorozpočtový videofilm, nelze od toho očekávat něco výjimečného či extra. Dolph se však i přes malé rozpočtové možnosti snažil něco vytvořit. Prý dokonce použil stylistické rysy dle Tonnyho Scota, ale to už musí posoudit divák sám za sebe. Tady jde po načrtnutí problému a důvodu msty jen o akci, kterých je skutečně více než dost, avšak, bohužel, nijak zvlášť nenadchnou. Dolph v takové roli není poprvé a tak víme, co od něj očekávat. Nejen jako herec v hlavní roli, ale i jako režisér udělal kus filmařské práce. Skutečně škoda toho malého rozpočtu. Snímek nijak zvlášť nenadchne, ale v rámci pouhého videofilmu coby akční popcornový film jen tak na odreagování ve své průměrnosti nezaškodí. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já jsem moc filmů s Dolphem Lundgrenem teda neviděl, ale řikal jsem si, že to je korba neskutečná, která se dokáže rovnat i s takovým Van Dammem, protože jeho frajerskej ksicht na to rozhodně vypadá. Opak je tedy pravdou. Když jsem viděl nedávno jeho zatím poslední film, Diamantoví psi, byl jsem neskutečně překvapen. Kam se poděly svaly? Svaly nejsou, hrudník není, žebřík na něm není. Nic. Ani tento film prakticky není. Kdo o něm ví? Pro koho to točí? Automaticky to šoupou do časopisů a já si to pak kupuju a to mám na stole ještě jeden film s nim. Nevim no :D...Dolph Lundgren mě nijak nepotěšil, ani já ho nepotěšim a okamžitě mu nasázim odpad! Zlatej Žánklód :) ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Natočené za 32 dní. Okrem Bulharska sa natáčalo aj v St. Petersburgu a Los Angeles. (m.a.t.o.)
  • Taxík, kterým jede hlavní hrdina Nick (Dolph Lundgren) po Rusku, nejen že během jízdy změní typ (z Volhy 3110 na novější Volhu 31105), ale dokonce i poznávací značku - z bulharské na ruskou. (Stejšn)
  • Dolph Lundgren požiadal producenta Aviho Lernera, aby film mohol režírovať. Lerner súhlasil pod dvoma podmienkami: prvou bolo, že Lundgren stvárni hlavnú úlohu a druhou, že prepíše scenár tak, aby sa väčšia časť filmu mohla natáčať v Bulharsku. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama