Reklama

Reklama

Motel smrti

Trailer 1

Obsahy(1)

Když rozhádaným manželům (v podání Kate Beckinsale a Lukea Wilsona) dojde benzín rozhodnou se přespat v nedalekém motelu. Brzy však zjistí, že se ocitli ve své nejhorší noční můře. Zdejší majitelé je sledují na každém kroku pomocí skrytých kamer a začne jim jít o život, když zjistí že se stali jen loutkami ve vražedném pornu… (Reiniš)

(více)

Recenze (387)

Matty 

všechny recenze uživatele

Komu by to nebylo jasné z explicitního českého názvu, toho přesvědčí hned úvodní titulky – Motel smrti je B-éčko bez špetky uměleckých ambicí. Drsné konstatování, uznávám, bohužel pravdivé. Kdyby Motel smrti byl jenom dalším stupidním thrillerem určeným pro zaplnění regálů ve videopůjčovnách, snad by mu ani nikdo nevěnoval pozornost, jenže on jím být nemůže již z toho prostého důvodu, že na režisérské stoličce tentokrát neseděl nějaký filmový impotent, nýbrž Nimród Antal. Od nadějného maďarského režiséra, který má na svědomí nejen dle mého názoru skvělé Revizory (aka Historky z budapešťského metra), bych čekal víc než x-tou variaci na „dva a více lidí ohrožuje cosi nebezpečného“. Limitace prostředí na jeden opuštěný motel s četným výskytem zvrhlíků sice slibovala příklon k sadističtější podívané á la Saw a jiným nervydrásajícím úchylárnám, Antal se však (bohudík?/bohužel?) rozhodl nespoléhat na jedinou místnost a rozehrál poměrně dynamickou hru na kočku a na myš, v jejíž průběhu se jednotlivé role několikrát prohodí. Samotnému psycho teroru předchází poměrně dlouhé seznamování s hrdiny, jejichž minulost zároveň skrývá jediné překvapení – v krajním případě lze díky hojnému výskytu jízlivého humoru celý film vnímat jako černohumornou persifláž řešení manželské krize. Přesto je asi pošetilostí hledat v něm něco víc nežli příběh vzbuzující strach, jde spíše o podvědomou snahu nepřipouštět si markantní kvalitativní úpadek svého (již ne tak) oblíbeného režiséra. Motel smrti není úplně bez nápadu. Mnohé scény, nepřekvapivě hlavně ty podzemní, udivují skvělou gradací a jakkoli je posledních deset minut přitažených za vlasy, věci se během nich konečně začínají řešit způsobem adekvátním vážnosti situace, což je fajn, akorát trochu pozdě (možná, kdyby byl Motel krátkometrážní...) . V rámci žánru sice lze mluvit o snímku ucházejícím, navíc na velice rozumnou délku sestříhaném: ty zapadlé regály videopůjčoven mu však nakonec stejně budu svědčit nejlépe. Škoda. 55% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Dosti napínavé béčko, které nenudí, a u něhož hlavně nemusíte kroutit hlavou nad stupidním chováním postav. Zdejší hrdinové totiž jednají překvapivě reálně a jejich boj o přežití je tak bez problému uvěřitelný. Tento významný klad trochu napravuje mínus v podobě hlavního záporáka, jenž zrovna mnoho charismatu nepobral a spíš než děsivě působí křečovitě. Ačkoli mi nedělalo potíže přesně odhadnout závěr, tak jsem se bavil dobře, a toho si na filmech cením. 71% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Klasická situace. Jedete ztrhaný z cesty jak krávy, objednáte si na noc pokoj v motelu a místo aby jste si odpočinuli, tak se tam nahánite s psychoušema. Takže celej neodpočatej ráno nastartujete káru a šup ho na D1, to se nedivte, že je pak ta nehodovost jaká je. Psychouši v motelech by se nad sebou měli trošku zamyslet a nechat lidi alespoň na pár hodin spát a ne si hned chtít hrát. Takhle to nejde donekonečna. Na těch silnicích jde pak po ránu doslova o život. Schválně si vyjeďte statistiku, kolik řidičů, co způsobilo nehodu, bylo v noci v nějakým motelu, budete z těch čísel v šoku. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Antal je talent. Řemeslo má v paži a s minimálním rozpočtem si vystačí naprosto v pohodě, takže dokud se bouchá na dveře a kouká na ošoupané VHS-ky s poněkud bizarním domácím videem, boduje. Pak ho začne banálnost historky, kterou vypráví, dusit a on musí chtě nechtě provléct diváka hutnou vrstvou klišé, která gradují v hodně přiblbé finále. Do zapomnění to upadne brzy, ale pro ty občasné znepokojivé momenty se mi to zatratit úplně nechce. Slabší 3*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádný zázrak, ale abych pravdu řekl, tak se mi tento horůrek docela líbil, i když tento žánr zrovna v oblibě nijak moc nemám. Sice je plno scén zkopírovaných a zdá se mi, že nepřichází s ničím novým. Na druhou stranu. Když divák sleduje tenhle Motel večír, kdy je tma a strach se protáčí kolem celé postavy, nechá to na něm následky. Na mně rozhodně nechal. Líbila se mi parádní atmosféra, která film blaženě nadzvedla do neskonalých výšin. Ta atmosféra dokázala něco, co bych si já rozhodně nedokázal představit. Právě ta atmosféra dokázala z jinak dosti průměrného filmu udělat zajímavou věc, při které mi ani nevadil fakt, že lekačky jsou jasné, ale i tak fungující a příběh zdá se být často ohraným. To pak člověk sleduje, co to s ním dělá a jak ho průběh filmu fantasticky mění. Tenhle to přes průměrný příběh ale solidní průběh víceméně dokázal. --- Zdálo se mi, že se mě snažíš zabít. Byli jsme na výročí svatby u mých rodičů a matka pořád něco mlela. Tys začal křičet, že už to nemůžeš vydržet a pak ses mě snažil uškrtit. - No, aspoň se ti zdálo o mně. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

I když člověk ví, co se bude dít v následujících minutách a žádné překvapení se nekoná, je Motel smrti celkem fajn. Antal ví, jak vylekat a celé to docela příjemně odsýpá. Navíc Luke Wilson ukázal, že jeho univerzální herecký obličej opravdu funguje v každém žánru. Na víc jak jedno kouknutí to ale určitě nění. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $19miliónovTržby USA $19,363,565Tržby Celosvetovo $35,300,645Tržby za predaj DVD v USA $15,492,210 //počet predaných kusov 909,923║ klasická otrepaná horrorová schéma ale aspoň vo svižnej réžii /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obsazením rozhodně na první pohled zajímavý snímek, který pracuje s poměrně jednoduchou myšlenkou hotelu, v kterém se zabíjejí lidi a vše je pečlivě dokumentováno a posléze prodáváno. Mnohokrát se budete ptát "Proč neutečou, na co čekají" apod. to je trochu škoda, ale přesto je to slušný horor s výbornou hlavní dvojicí. Así se mi to zdá, ale Luke Wilson nějak nabral na síle pro tento snímek, protože už není tak chatrný jaký býval. Vacancy nenudí. To je dobře a vzhledem k jednoduchosti zápletky poměrně překvapivé. Stále se něco děje a čeho se obávat. Nic není hnané do extrémů, při kterých by jste necítili krev v žilách, ale přesto atmosféra potěší. Vacancy nelze nazvat špatným hororem a to je dobře, protože i takovéhle průměrné horory jsou v dnešní době vzácné. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mark L. Smith .. Dvě hvězdy za scénář, čtyři hvězdy za režii. Jádro příběhu nemá daleko do Psycha, inspirace tam rozhodně byla. Výsledkem je průměrný, přesto stále takový "malý hezký promo" film, kde si Nimród Antal vyzkoušel Hollywoodské hvězdy (Kate Beckinsale ta chladná mrška zatraceně sluší) a pocvičil se ve stylistické orgii. Doufám, že příště sáhne (nebo dostane?) i po patřičném scénáři. 55%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Bolo to velmi fajn stravenych 85 minut... Malo to riz, napatie, prijemne herecke obsadenie, dve sceny, pri ktorych ma totalne cuklo zo sedacky a navyse bol co? happyend :D Takze na to, ze je to Bcko ako vysite, davam tri a pol. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Žádné veledílo to nebylo. Bál jsem se jen při prvních náznacích. Stále jsem čekal, jak se hlavní duo ubrání, až na ně konečně vlítnou a ono to ani nebylo potřeba. Štvalo mě, jak je furt okatě nechávali. Atmosféra pak už také nulová. Každopádně potěší pár hezky kloktajících skoromrtvol po rozjetí autem. Nenudil jsem se a ňák mi stačilo, že vidím Lukea Wilsona hrát v hororu. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Nimrod Antál je provokatér, nejdřív si natočí maďarský debut, jenž se jen zdánlivě zdá hluboký a s komplikovanou vypravěčskou linkou, aby pak ve svém hollywoodském debutu předvedl dalši stylový zářez na své režijní pažbě, v němž je něco jako příběh naprosto nepodstatný a hloubka je zde přesně v duchu jeho předchozího filmu, tj. skoro vůbec. Doslovný český překlad původního názvu Vacancy, Motel smrti, dává jasně najevo, o co ve filmu jde a o moc komplikovanější to věru není - tak akorát dlouhá expozice, při níž se dozvídáme, že ústřední manželský pár má nějaké ty problémy, následuje několik lekaček a poté pořádně hustá atmosféra napětí a strachu._____ Ideální délka filmu, nemající přes 80 minut, překvapivě kvalitní a přesvědčivé herecké výkony Kate Beckinsalové a Luka Wilsona (fakt jsem to napsal?) a velice zajímavá stylová podvratnost vůči filmu a jistým hollywoodským tendencím, kdy se čerpá nejenom hodně z hororových (či spíše černohumorných?) klasik let dávno minulých, ale i evropského artu v hávu thrilleru s Hanekem v čele._____ Za odvahu být nestylový ve stylu, za konzistentnost a atmosferičnost vyváženější než v obdobně konstruované Identitě a za vyrovnanost a hladší žánrové přechody než Jízda peklem mírně nadsazené 4* (70%) pro film, který řeší krizi manželství originálním a zábavným, svižným a oddechovým způsobem. Jenom ty freudovské tunely si už, prosím, páni evropští filmaři debutující v hollywoodu, strčte do prdele. Nedík. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Paul Haslinger: 1. Vacancy Main Title Theme [2:50] ,2. Lost In Nowhere [1:38] ,3. Meeting Mason [1:12] ,4. Trapped [1:25] ,5. Phone Booth [1:52] ,6. Under Survellance [1:56] ,7. Trucker Arrival [1:10] ,8. Rats In The Tunnel [2:01] ,9. They're Under Us! [2:10] ,10. Nobody's Fault [1:38] ,11. Searching The House [2:11] ,12. Chase And Barricade [1:39] ,13. David Stabbed [3:34] ,14. A New Day [1:02] ,15. Killed By A Beamer [1:22] ,16. Going For A Gun [0:45] ,17. Amy Attacked [1:31] ,18. Amy's Revenge [1:14] ,19. Finding David [1:56] ,20. Vacancy End Credits [4:51] ,21. Vacancy Variant Acid [4:19] ,22. Temps Perdu [4:32] ,23. Transmutation Void [9:19], ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Půlhodina totální nudy s nejrůznějšími a hlavně předvídatelnými klišé, bez jakéhokoli leknutí, s logickými kiksy a příšerně hrající Kate. Vrchol nastal při protahované scéně s boucháním na nejrůznější zdi a dveře, kdy jsem se téměř červenal nad její naprostou nefunkčností. A pak najednou stačí párkrát zablikat, v krátké době několikrát vyděsit a už koukám na všechno jinak a hlavní dvojici (spíš tedy sympaťákovi Wilsonovi) upřímně fandím. Výstavní šoky, pro změnu nějaké to popření klišé a děsivá atmosféra. Ten protiklad proti úvodu je téměř neuvěřitelný. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„To už ste mu tam tú dýku rovno mohli zabodnúť aj vy.“ Podmanivé, sir Hitchcock by sa dobre bavil. Veľmi jednoduchý scenár je maďarským režisérom nakrútený veľmi čisto, nehrá sa na nič, čím by nemohol byť, ale v oblasti psychologicky vyhroteného napínavého trileru nemá, i vďaka civilnému páriku Kate Beckinsaleová/Luke Wilson, chybu. Kvalitne vybudovaná atmosféra a sem-tam nečakaný zvrat. Výborná kamera, výborná výprava, strašidelná atmosféra a pocit, že sa pozeráme na niečo, čo sa dá nakrútiť oveľa ťažšie, ako by sa mohlo zdať. Za odvahu a pôvabnú drzosť takmer IOO%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten pripad filmu, kde je vse zdanlive v poradku a presto to nefunguje. Mame tu pro horor dostacujici pribeh, i kdyz uvodni 20 minutovy jezdeni si mohli tvurci odpustit, pro horor jako stvoreny prostredi opustenyho motelu v lesich a to behem noci, vrahove sice zadny charismaticky osobnosti, ale presto dostacujici, sem tam naka drsnejsi scena a trochu krve, prekonavajici se Beckinsale a Wilson a to vse slusne natoceny. Ale proste to nefunguje, ani na chvily sem se nebal nebo nebyl napnutej a atmosfera nijak strasidelne nepusobi, i kdyz by mela. Dve jakoze prekvapivy sceny ke konci jsou predvidatelny a dat si finale behem dne taky neni nejlepsi napad. Proste dobre natocenej film, ale absolutne nefungujici z hlediska strasidelnosti. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Pekelně předvídatelná nuda, ve které funguje maximálně tak prvních patnáct minut. neschopnost autorů přijít s čímkoli dostatečně originálním, nebo alespoň šokujícím posílá Vacancy spolehlivě do žumpy plné obdobných horrůrků, které v poslední době rostou jakou prašivky po hodně smradlavém dešti. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Rozhádaný manželský pár narazí na motel, kde se s hosty točí snuff. Solidní a hlavně funkční napínačka, která u mě rozhodně přebyla takové THE STRANGERS nebo ILS. Dobře jsem se bavil a neměl žádný problém vtáhnout se do děje. Určitě i díky sympatickým hercům, namísto nějakých otravných maňasů. Nic světoborného, ale jsem spokojený. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Motel smrti, zní to béčkově?? Em... jo, myslím, že jo. Je to béčko?? Hm, no, je tu sice na A4 klišovitých momentů, ale občas to atmosféru má, neřekl bych, že je to přímo béčko, spíš průměrný film s několika napínavějšími okamžiky, s mnoha otřepanými lekačkami, na druhou stranu, na to, že je zrežírován v podstatě na jednom místě, tak nikdy nenudí, má akorátní stopáž a obejde se bez nějaké vymaštěně překombinované pointy. Co herci?? Překvapil mě Luke Wilson, Beckinsale spíš standard. A lekačky teda nic moc, říkáš?? No, je jich tu celkem dost, ale jestli znáte podobný druh filmů, víte, kde máte lekačku čekat. Ta tam pak taky je. Opravdu jsem se leknul snad jenom jednou. Ukápne hostům aspoň trochu krve?? Jo, všechno krvavý se odehraje v závěrečný části a krev kape nejenom z hostů, ale i z hostitelů. Fajn a kolik to stálo a kolik to vytáhlo doláčů z kapes lidí?? Producent vypláznul 19 miliónů dolarů a skásnuli celkem 32,5 miliónů dolarů celosvětově. ()

Související novinky

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

Maďarský Predátor a odložená Red Sonja

24.06.2009

Jsou tady nové informace o dvou filmech z produkce Roberta Rodrigueze. Minulý týden jste v našich novinkách četli, že průvodcem mimozemských lovců na třetím safari na Zemi bude zřejmě Neil Marshall.… (více)

Reklama

Reklama