Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 2006 si Jin-pyo Pak jako svůj další snímek vybral dramatické momenty roku 1991. Natočil snímek, který je volným přepisem následujících týdnů poté, kdy byl z jednoho Soulského sídliště unesen mladý chlapec a navzdory obrovskému úsilí rodiny a policie nebyl tento případ dosud objasněn. (jorgus)

Recenze (33)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Studie rozkladu osobnosti a iracionálního jednání rodičů uneseného chlapce, kteří jsou pod nesnesitelným psychickým terorem a vydíráním únosce. Únosci ještě více nahrává tápající policie a divák se jen bezmocně dívá na bezmocné počínání všech zúčastněných a na konci mu zůstane jen nepříjemný pocit v duši z toho, co zrovna viděl. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Po vsech strankach perfektni kriminalni drama. Rezije i herci zvladaji sve role s takovym umem a profesionalitou, ani si skoro celou dobu neuvedomite, ze se divate na hrany snimek. Nic nerusi, nic neprecniva. Kamera v jistych momentech vygraduje sceny s takovou jemnosti, ze si ani nevsimnete v ksiltovce z platna na vas hledici tvare hledaneho vraha. Cely pozitek z tohoto dila tak kali pouze fakt ktery vam neustale pri sledovani prochazi mysli - vse se opravdu stalo. Nebe a peklo existuji jiz v tomto zivote. ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Nenudil jsem se ani chvíli a policejní lapsy bych často nepřikládal na vinu filmu (potažmo scénáři), jako spíš tomu, že policie prostě taky dělá chyby. Stačí si vzpomenout na českého Krejčíře a je vidět, že možné v podstatě všechno. Citové vydírání a patos tu samozřejmě je a já ho mám rád, ale nepřijde mi, že by v tomto ohledu nějak vyčníval nad ostatními korejskými filmy. Možná i díky tomu, že jsem k filmu dělal český titulky a tudíž na něho koukal v podstatě 14dní nonstop, tak jsem to zoufalství hlavních postav užil orpavdu v míře vrchovatý. Oba hlavní představitelé jsou vynikající, hlavně otec mi přišel někdy až fenomenální, hlavně v samotném závěru, který mě dohnal k slzám. Už dlouho jsem takhle necítil s postavami a to, že pachatel je stále na svobodě, ve mě zanechalo stopy na dost dlouho a dobrou hodinu po skončení filmu jsem se nedokázal na nic soustředit a pořád jenom uvažoval, jak bych se v danou chvíli zachoval já. Nezbývá mi než doufat, že nikdy nic podobného nezažiju. 100% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Cesta za záchranou syna roubená nadlidským odhodláním i stupňovaným zoufalstvím a bezmocí, a přímočaře vedená k tušenému cíli, je téměř prostá povinných hollywoodských zvratů a natočená jakoby nezúčastněně, přesto dokáže prostřednictvím velmi dobře hrajícího otce diváka zaangažovat, nenechat ho v klidu a ponořit do stále dusivější atmosféry. Působivé, autentické a právem se řadící mezi ty silnější filmy na motivy skutečných událostí. 9/10 ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny trvající beznaděj a zoufalství... Něco velmi slizkého vám zůstane v žaludku po zhlédnutí filmu, aneb psycho teror toho nejhrubšího ražení... Je jasné, že pro záchranu syna udělali cokoli, přesto se to zdá tak málo... A chudák polda v kufru... Těžko se to hodnotí, jak tvůrci zvládli přenos té zoufalosti na diváka, když se to opravdu stalo... ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama