Reklama

Reklama

Nastal konec světa. Pokusný T-virus, vyrobený společností Umbrella, byl vypuštěn do světa a proměnil jeho obyvatelstvo v hordu potácejících se zombie, které mají v oblibě maso. Protože ve městech není bezpečno, dávají Carlos Oliviera a L.J. dohromady skupinku přeživších, mezi nimiž jsou i nováčci Claire, K-Mart a sestra Betty, a vydávají se na cesty. Přesunují se v ozbrojeném konvoji po opuštěných pouštních dálnicích. Hledají další svého druhu – ty, kteří přežili, nenakažené. Nacházejí ale ty, kterých je v pouštích plno: nemrtvé. A budou potřebovat spousty zbraní, tisíce nábojů a pár plamenometů, aby se ubránili. Pod opuštěným vysílačem v Nevadě se ukrývají špičkové kanceláře a laboratoře společnosti Umbrella. Dr. Isaacs, který má neustálý přístup ke špionážnímu satelitu, sleduje pouť konvoje, ale hledá přitom osobu, která je nejen klíčová pro vznik léku, ale také ztělesňuje vše, o co se experimenty společnosti Umbrella pokoušely. Tou osobou je Alice. Alice byla kdysi držena společností Umbrella a podrobena biogenním experimentům, následkem kterých získala nadlidskou sílu, zostřené smysly a zvýšenou obratnost. Ačkoliv se její mutace každou minutou zhoršují, sleduje Alice konvoj a ochraňuje ho v naději, že se jí nějak podaří doprovodit ho do bezpečí. Konvoj zamíří na Aljašku, která slibuje poslední možnost útěku před nemrtvými, ale předtím se musí zastavit v Las Vegas, aby doplnil zásoby paliva, a snažit se neupoutat na sebe pozornost firmy Umbrella. Alice se nezastaví, dokud společnost funguje. Boj teprve začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (753)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznakovité spoilery. Myslel jsem, že se nedočkám, ale mýlil jsem se. Dobrý film podle Resi? Extinction je nářez. Sice ne horor (atmosféra tu je, ale ne strašidelná, a těch pár povinných lekaček je bez výjimky na místech více než očekávaných), ale šmakující brutální neustávající megalomanská bombastická béčková jízda, to bezpochyby. A zdá se, že přesně tohle je pro filmový Resi to pravé. Rozhodně se tu nehraje na žádnou intelektuální strunu, ale o tom Resi nikdy nebyl. Mhmm... Emancipace ve videoherních survival hororech je tu už dávno (oč zábavnější je hrát se zdánlivě bezmocnou a ohromně sexy dívkou než s nějakým chlapem? Mno o hodně!), dočkáme se jí i tady, a to hned dvojí. Krom úžasné Alice (úžasná Milla) je tu naprosto parádní Claire (naprosto parádní Ali). Tím to ovšem končí, zbytek slečen je až nebetyčně neschopný, ovšem o nic méně než mužské osazenstvo. Přesto jsou všechny charaktery sympatické, což je moc fajn, smrt nesympatických charakterů by vás asi moc nevzala. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Resident Evil meets Mad Max meets The Birds :). Béčko roku. Mulcahy nejspíš vycítil životní šanci k návratu do první hollywoodské ligy a pere do toho ze všech sil. Atmosféra jako hrom, řemeslně solidní režie, překvapivé množství nápadů, tuny výpůjček a klišé - ne, tomu nešlo odolat. P.S. I napodruhé jsem víc než spokojený, laťka nastavená prvním dílem je občas přeskočena (akce je lahůdková a oldschoolově přehledná) a dává zapomenout na kvalitativní propad dvojky. P.P.S. I ta Milla je zase najednou víc sexy než posledně, i když její vnadnější kámoška z Apokalypsy tu trochu chybí. P.P.S. Vím, že bych asi neměl, ale na Afterlife se solidně těším. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Béčko jak hrom a pro mě nejlepší RE.Výtečně využitá atmosféra pouště, scéna s ptáky a bitka v ulicíh Las Vegas mě nutí ke čtyřem *. Boj s hlavním záporákem ale skončil pomalu dřív než začal, což je trochu škoda, a na úplný závěr si pro nás tvůrci připravili vrata ke čtvrtému dílu... a já se i celkem těším. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pokud se sympatické zombíkobíjkyně navléknou do maskáčů, a neopomenou se do pouště vybavit obuví s podpatky, tak já osobně se mám na co dívat. Já vím, že je tam taky Umbrella, T-virus, kousavé potvory, havrani a nějací ti vojáci, ale mě bavily jen ty holky. Ne, že bych jim plně věřil jejich střelecké a kopací umění, ale docela slušně se mi na to koukalo. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Ouha. Tak tomuhle se říká odpad s.r.o. (sračka rozumem opuštěná). Zbožňuju filmy, kde biovirus měnící lidi i zvířata v zombie dokáže vysušit moře i oceány, zničit stromy a změnit svět ve vlastní zkurvenou karikaturu z animovabejch SF seriálů... (věřím, že jste poznali hlášku z DM - rád tam nakupuji :) ) To byl ale až druhej důvod k smíchu, co na mě v tomto Zániku zdravého rozumu čekal. Ten první byl, když Milla na začátku umřela. Nemám nic proti modelkám, který fušují do filmu, ale měly by se držet svýho V-nožkovýho žánru. Nulový příběh, hypercool look, neherecky toporné výkony, prakticky žádné propracování postav a trapné hlášky. Prostě scénář je jen jako plochá pastvina. Tráva, tráva, tráva a tráva... Jo a semtam taky uschlý list. Ne, abych jen nehanil, autoři scénáře umí opisovat opravdu dobře. Celé malé extempore s vojáky a vědci jakoby vypadlo z Dne mrtvých od Romera a to doslova a do písmene. Taky se sem dostala drobná nepovedená vsuvka s Ptáky. Milla si po postapokalyptickým světě jezdí perfektně upravená, s vytrhaným obočím, namalovanými rty (pro strejdu Příhodu) a vsadím se, že i tu čárku měla vyholenou (to jen tak pro sichr). Nejde ani tak o to, že tenhle film je hovadina. Horší je, že je nudný a předvídatelný. Konec je ale to nejstrašnější. Rvačka bez smyslu a důvodu, bez ladu a skladu, abychom nakonec zjistili, že Milla nejen neumře, ale ještě ji (jako ve Vetřelci 4) naklonovali asi tisíckrát... Prostě noční můra... A proto mám tak rád oplatky Mila. To se vždycky zakousnu, křupne to a... Milla stále kvoká, stále kvoká... Nic nevydrží déle... ()

Galerie (160)

Zajímavosti (32)

  • Celosvětová premiéra proběhla v Rusku 20. září 2007. (Varan)
  • Prvý diel série, v ktorom odznelo slovo "zombie". (zuzulatomas)
  • Milla Jovovich (Alice) si v tomto dílu oblékla zbrusu nový kostým, který navrhli designéři její vlastní módní značky nazvané Jovovich-Hawk. (Siriuss)

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Snyderova armáda (ne)mrtvých

Snyderova armáda (ne)mrtvých

28.03.2007

Třístovka se vesele prosekává k 200-miliónové hranici v tržbách z amerických kin (celosvětově už tuto hranici dávno pokořila a je po posledním víkendu na slušných 250 milionech) a filmové weby se… (více)

Reklama

Reklama