Reklama

Reklama

VOD (1)

Nastal konec světa. Pokusný T-virus, vyrobený společností Umbrella, byl vypuštěn do světa a proměnil jeho obyvatelstvo v hordu potácejících se zombie, které mají v oblibě maso. Protože ve městech není bezpečno, dávají Carlos Oliviera a L.J. dohromady skupinku přeživších, mezi nimiž jsou i nováčci Claire, K-Mart a sestra Betty, a vydávají se na cesty. Přesunují se v ozbrojeném konvoji po opuštěných pouštních dálnicích. Hledají další svého druhu – ty, kteří přežili, nenakažené. Nacházejí ale ty, kterých je v pouštích plno: nemrtvé. A budou potřebovat spousty zbraní, tisíce nábojů a pár plamenometů, aby se ubránili. Pod opuštěným vysílačem v Nevadě se ukrývají špičkové kanceláře a laboratoře společnosti Umbrella. Dr. Isaacs, který má neustálý přístup ke špionážnímu satelitu, sleduje pouť konvoje, ale hledá přitom osobu, která je nejen klíčová pro vznik léku, ale také ztělesňuje vše, o co se experimenty společnosti Umbrella pokoušely. Tou osobou je Alice. Alice byla kdysi držena společností Umbrella a podrobena biogenním experimentům, následkem kterých získala nadlidskou sílu, zostřené smysly a zvýšenou obratnost. Ačkoliv se její mutace každou minutou zhoršují, sleduje Alice konvoj a ochraňuje ho v naději, že se jí nějak podaří doprovodit ho do bezpečí. Konvoj zamíří na Aljašku, která slibuje poslední možnost útěku před nemrtvými, ale předtím se musí zastavit v Las Vegas, aby doplnil zásoby paliva, a snažit se neupoutat na sebe pozornost firmy Umbrella. Alice se nezastaví, dokud společnost funguje. Boj teprve začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (753)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Resident Evil: Zánik je oproti rozporuplné dvojce podstatně kompaktnější a hravější. Russell Mulcahy se vytáhl a po dlouhých letech podává sebejistý režijní výkon – prostředí pouště je vyždímáno na maximum a scéna s ptáky, případně boj v kulisách bývalého Las Vegas jsou nejen dynamické, ale především opravdu napínavé. Je celkem škoda, že se na konci scenáristé opět (stejně jako ve dvojce) uchýlili k bitce s větší příšerou, ale ono to tak nějak k herní RE sérii patří, takže kdo hry zná, toho to zas tak nevyruší. Dějově to není úplně nejchytřejší, ale rozhodně to je zajímavé a pokud tvůrci ten konec mysleli vážně, vyšla by je čtyřka pěkně draho. Shrnuto a podtrženo, slušná trojka, která sice nepřekračuje béčkové vody, ale dokonale se v nich orientuje. 7/10ti ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Milla se potřetí probouzí nahá v koupelně a je ještě víc sexy a vyvraždí ještě víc zombies než kdy dřív! Přenesení děje z laboratoří, potažmo z města, na rozlehlou poušť, slibovalo již v traileru pořádnou postapokalyptickou spoušť a co je milé, Mille nedělá problém ji za pomocí roztodivných zbraní (cool kuše nechybí) rozpoutat. Sice to chvíli trvá, ale čekání na „definitivní“ střet mrtvého a živého masa, vám budou krátit scény (úmyslně) vtipné, (slušně) atmosférické i (bez ironie) dojemné. Zodpovědnější přístup režiséra sebou bohužel nese také kladení většího důrazu na příběh, který se dere více do popředí. Stupidními dialogy „musíme se semknou a nakopat těm hajzlům zadky“ je zaplácáno poměrně dost prostoru, jež by lépe posloužil další bezduché akci. Herci v podstatě jenom plní některý z těchto čtyř účelů: vypadají sexy, vypadají drsně, někoho zabíjejí/ jsou zabíjení. Ale na rozdíl od předchozích dílů mi nebylo úplně jedno, jestli budou sežráni v desáté minutě nebo až v osmdesáté šesté. Občas jsem o ně měl strach, občas jsem si vzpomněl na Snyderův Úsvit mrtvých. Zánik má ovšem na poli survival hororů tu výhodu, že hrdinové nejsou uzavřeni v jedné budově/komplexu budov, takže ty žravé sviňky na ně (k jejich smůle) můžou skočit odkudkoliv. Střih akčních scén nejde chaotickou cestou akčňáků poslední doby (War, Shoot Em Up) „čím více, tím lépe, oni už si to nějak přeberou“. Neměl jsem problém poznat, čí krev zrovna osprchovala kameru a občas to bylo i esteticky pěkné (tedy v tom akčním smyslu, tzn. třeba kombinace Milla + jakákoliv zbraň). Sterilní modř vystřídalo žhnoucí slunce, hráče konzolových pařeb opravdový režisér a fanoušci Resident Evilu tak konečně dostali masitou a mimořádně výživnou porci efektivních nesmyslů. Jakkoli se k nim neřadím, Apokalypse jsem dal v dobrém rozmaru tři hvězdičky, zde musím logicky jednu přidat. 75% Zajímavé komentáře: Adrian, Lateef, Cervenak, petero, Dannysek4, Udemented ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Béčko jak hrom a pro mě nejlepší RE.Výtečně využitá atmosféra pouště, scéna s ptáky a bitka v ulicíh Las Vegas mě nutí ke čtyřem *. Boj s hlavním záporákem ale skončil pomalu dřív než začal, což je trochu škoda, a na úplný závěr si pro nás tvůrci připravili vrata ke čtvrtému dílu... a já se i celkem těším. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že tento film vyřešil otázku kdo bude na planetě zemi zabíjet zombiky. Samozřejmě ne každej má předpoklady a nebo čas. Takže si to projdeme kdo připadal do úvahy a má na to se zombíkům postavit a nakopat jim prdel. Kandidát číslo 1 - Já. Já můžu všechno, ale nemám čas, chlastám . Kandidát číslo 2 - POMO - poradil si z CSFD, poradil by si i ze zombíkama, ale nemá čas, shání reklamu na CSFD. Kanidát číslo 3 - George Bush - má Condoleezu Rice, ale nemá čas, chytá Usamu. Kandidát číslo 4 - Klaus - všemu rozumí, všechno umí a vždy má pravdu, ale nemá čas, dohaduje se s pánem bohem, kdo je lepší. Takže každýmu, trošku logicky uvažujímu člověku zbude jediny jméno - Milla Jovovich - je to fotomodelka a to je ta prává kvalifikace pro zabíjení zombiků. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

7/10... Keby ste sa ma niekedy začiatkom roka spýtali, čo si myslím o chystanej tretej časti tejto instantnej zombie sekanice (recept na prípravu: nasypte zopár nábojníc, pridajte rozmixované mozgy nemŕtvych a zalejte šťavou značky Milla), povedal by som: „Bude to blbé, ale vďaka réžii Russella ,Highlandera´ Mulcahyho aspoň dobre remeselne natočené a béčkovo zábavné.“ A aký je teda film? Blbý (so scenárom od nešťastníka Paula W. S. Andersona snáď ani iný byť nemôže), ale vďaka Mulcahymu dobre natočený a béčkovo zábavný. Čo chcieť od príbehu, v ktorom partia cool masakrátorov (na čele s konečne dobre vyzerajúcou Millou v sexy kožených legínach a so sexy mačetami v dlaniach) putuje madmaxovským postapokalyptickým svetom a zabíja nemŕtvych ľudí, nemŕtve psy a nemŕtve havrany? Možno len ešte menej dialógov a kŕčovitej snahy dodať tomu celému epickejší rozmer (načisto zbytočné) a viac akcie a gore efektov. Vysoko kvitujem vydarené masky (zombíci sú fakt chrumkaví) i väčší prídel krvi ako v sterilných prvých dvoch dieloch, ale chcelo by to ešte viac pritlačiť na pílu. Ako by to asi vyzeralo, keby ďalší Resident Evil natočil Zack Snyder? Určite božsky. Ale ani Mulcahy si neurobil hanbu. Splnil zadanie, ukázal, že je stále zručný béčkotvorca a v konečnom dôsledku stvoril zďaleka najlepší diel celej série. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Potřetí jiný režisér, potřetí jiný přístup. Andersonův videoherní look a Wittovu okázalou onanii nad vlastním klipem vystřídala Mulcahyho poctivá řemeslná práce s postapokalyptickým světem, který se sice svou intenzitou nemůže rovnat Romerovým předkům, ale potěší nevtíravým nadhledem čistého béčka, která spoléhá na přímý děj bez komplikovaných vazeb na společnost Umbrella, svižnou akci se sympaticky okatými počítačovými triky (nálet ptáků) a solidní práci s hororovým napětím (závěr). Milla je stále tuhá jako prkno, které má na hrudníku, ale zbytek to docela slušně vynahrazuje, takže sem tam probleskne i sympatická hláška či řádné drsná póza. Příjemný oldskůl, který mě překvapivě natěšil na čtvrtý díl. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem spokojený se zakončením, které zřejmě není zakončením zatím trilogie, která si stavěla na slušném příběhu a minimálně solidním podkladu ze hry, kde sice systematicky přebrala průběh, ale to nic nemění na tom, že akce je beztak požehnaně. Té v tomto díle jistě je dosti, jenže spíš monotónně než systematicky a hlavně přímočaře za jediným účelem. Zde nejde o příběh, s tím si autoři příliš nelámali hlavu. Zde se totiž jede podle hry, respektive podle herní předlohy, která určuje jedno: zabíjet, zabíjet, zabíjet. A kdyby jste koukali jenom na akční scény bylo by to vlastně jedno. I když beru v úvahu, že celý film je jedna velká nekončící akce, nemůžu říct, že by se mi film líbil. Akce se mi zdá přiliš digitální a co je hlavní oživlé mrtvoly už nejsou tak pěkné a pomalé jako v předešlých dílech. Mršky zmutovaly v takové prapodivné mutanty, což už je i na mně moc. Čtvrtý díl nejspíš půjde do extrémů, do takových jako se mi ani nikdy nesnilo. --- Já nemůžu zemřít Já jsem budoucnost! - Ne, ty jsi další z kreténů a oba tu zhebnem. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Žiadne veľké prekvapenie neprišlo, v tejto sérii to je už klasicky tupé, scenáristicky plytké a až moc priamočiare. Zatiaľ najviac som sa bavil pri dvojke teda na Apokalypse, aspoň že sa dá pozerať na tú Millu Jovovich ináč by to bolo fakt zbytočnosť už 100x videná. ║Rozpočet$45milionovTržby USA $50,648,679Tržby Celosvetovo $147,717,833Tržby za predaj DVD v USA $34,292,397 //počet predaných kusov 1,841,736║ aspoň že to je stále veľmi ziskové /45%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobrý béčkový homerun ve stylu Šíleného Maxe... Andersonův scénář zlobí až na konci, ale pointa je stylová a Mille to sluší i kope. Vrcholem filmu rozhodně nejsou dialogy nebo propracované postavy, nýbrž akční scény, ve kterých se mlátí zombie do hlavičky. V tomhle směru film neselhává a snaživě tam maskuje dějovou prázdnotu. Mám pokušení dát sedmdesátku, už za to, že stařík Mulcahy vstal z mrtvých a natočil svůj nejlepší film od prvního Highlandera. Nějak mi to udělalo radost. Čtyřku tu máme do dvou let jako na koni. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva díly jsem čekal až mi někdo na plátně rozpoutá pořádné krvavé divadlo a na potřetí jsem se dočkal. Milla Jovovich nechává zapomenout na mizérii z druhého dílu a společně s Ali Larter jdou vstříc lepším zítřkům. Pravděpodobně patřím k menšině. První díl mi nepřišel nikterak úchvatný a druhý doslova tragický. Trojka už nebyla snahou o horor ani o akční super film, ale prostou volbou na jistotu. Akce, počítačové efekty, pár slušných nápadů a je hotovo. nejlepší díl série je na světě a jednoznačně ničí své předchůdce ve všem. Atmosférou, akcí, zajímavostí, efekty, postavami i "hereckými výkony". Počítačové efekty mě osobně přišli vysloveně přijatelné, protože jich je ve snímku velmi mnoho a takové Las Vegas pod pískem je opravdu pěkná záležitost. Russel Mulcahy dostal z RE vše, co se dalo. Filmu také prospěla délka, která je na střízlivých 95 minutách a film prakticky nenudí. Možná škoda závěrečné bitvy, která je ukončena cca po 4řech úderech, příště bych viděl raději trošku delší souboj. Post apokalyptická budoucnost je vizuálně skvělá a konečně divák nakoukne i do "slavné" korporace Umbrella. jsem víc než spokojen a těším se na další díl (věřte, že jsem nečekal, že to někdy řeknu ...). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paul W.S. Anderson .. Kapku lepší než průser RE Apokalypsa, jenže pořád nic víc než jen tuctový bl-béčkový žvanec. Slušné je zpracování, slušná je Milla Jovovich, mé oko potěšila Claire aka Ali Larter, které však scénář nedává velký prostor. Nedává vlastně ani moc prostor příběhu, který je slepenec několika více či méně povedených akčních scén. Mnohé mezi tím je jen naznačené, zkratkovité a jsou tím ubíjeny typické znaky skvělé série Resident Evil, tentokrát říznutou zaprášeným stylem Šíleného Maxe. Vyhlížený a značně nedůstojný zánik série je každopádně alespoň o jeden díl odsunut. Je to dobře či nikoliv? ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jako osoba netčená předešlými díly a vlastně i tímhle žánrem celkově zvedám palec vysoko nahoru. Je to sexy, má to styl a baví to diváka na každém kroku. Mulcahy pochopil, že divák od tohohle filmu nečeká komplikovaný příběh, propracované postavy nebo srdceryvné momenty, a nabízí zabíjení ve zpomalovačkách, cool akci a Millu v totálně hot oblečku. Mít tohle víc zombie vyvražďovaček, snad na ně začnu i koukat. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rýdze B-cko, ktore prve 3/4 filmu s radostou upomina na slavnejsie a lepsie inspiracne zdroje - od Mad Maxa, cez Romerovych Day of the Dead az po Hitchovych Vtakov ;-) . Postapokalypticky svet v Mulcahovych rukach vyzera uspokojivo (v zmysle spracovania) a hlavne v pustnych exterieroch zo seba film zdima svoje najlepsie okamihy a ma dokonca aj slusnu atmosferu i spad. Diery v logike nema zmysel spominat, pretoze pri tomto druhu filmu su viac menej povinnou municiou. Akcne sekvencie nesetria slusnou porciou brutality a gore, ovsem pracu maskerov casto nici neprehladny strih s naduzivanim detailov. Klincom pre film do rise priemeru je zaverecna stvrtina, ktora si zial berie to najslabsie z druheho dielu (SPOILER): zbytocne zhovadile monstrum, ktore dovtedy slusny survival mod katapultuje k zemi. Oproti Apokalypse je Extincion cesta pohoriami kvality nahor, ovsem skoda, ze vacsinou filmu slubovane Alpy sa nakoniec ukazali byt "iba" Nizkymi Tatrami ;-) [Kontrolna projekcia] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Westernový kabát Mille sluší, stejně jako poušť celému filmu. Bitky byly hodně našláplý a Milla to s těma zahlejma nožema mega dávala. I ostatní hrdinové byli sympatičtí a prostě to odsejpalo parádně. Ze scény s ptákama by měl Hitchcock tříhodinovou erekci. Jedinou výtku mám k hlavnímu záporákovi, byl prostě to prostě vůl. Série Resident Evil je pro mě sérií zdařilou. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Pár maníků si hrálo v poušti a ve střižně se tomu snažili nasadit vážněj outfit. Nezadařilo se. A scénář? Vzešel někde z pomezí kreativních kurzů psaní a Univerzity třetího věku se zaměřením na scripty a minimálně by potřeboval zkolonizovat dramaturgem. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznakovité spoilery. Myslel jsem, že se nedočkám, ale mýlil jsem se. Dobrý film podle Resi? Extinction je nářez. Sice ne horor (atmosféra tu je, ale ne strašidelná, a těch pár povinných lekaček je bez výjimky na místech více než očekávaných), ale šmakující brutální neustávající megalomanská bombastická béčková jízda, to bezpochyby. A zdá se, že přesně tohle je pro filmový Resi to pravé. Rozhodně se tu nehraje na žádnou intelektuální strunu, ale o tom Resi nikdy nebyl. Mhmm... Emancipace ve videoherních survival hororech je tu už dávno (oč zábavnější je hrát se zdánlivě bezmocnou a ohromně sexy dívkou než s nějakým chlapem? Mno o hodně!), dočkáme se jí i tady, a to hned dvojí. Krom úžasné Alice (úžasná Milla) je tu naprosto parádní Claire (naprosto parádní Ali). Tím to ovšem končí, zbytek slečen je až nebetyčně neschopný, ovšem o nic méně než mužské osazenstvo. Přesto jsou všechny charaktery sympatické, což je moc fajn, smrt nesympatických charakterů by vás asi moc nevzala. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

T-virus nebyl zničen. Země pomalu, ale jistě spěla ke svému zániku. Na řadě je Projekt Alice a ochočování…. PŘÍBĚH:***přeživší utíkají před nemrtvými, vědci zkoumají jak dál. Tvář NO FUTURE zasazené do sluncem se třpytící pouště filmu sluší. Jen strašlivě zmutovaný Dr. Isaacs je zbytečný. / HUMOR:**pár celkem solidních hlášek. Stačí./ AKCE: ****jde se hned na věc, dobrej zvuk a hudba. Postupně se to stává celkem stereotypní záležitostí, ale trochu oživení přinášejí zombie zvířata. Naštěstí také Milla projevuje kapku fantasie./ NAPĚTÍ:***dobrá hudba odvede v zombie hororech mnoho práce. Osamělí lidé v opuštěných objektech a zvířata – to je ta lepší část. Ostatní je normální s minimem překvapení./ Sympatické dílko, ke kterému se zřejmě zase někdy vrátím. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Main Title - Charlie Clouser ,2. Stupid Crazy - Shadows Fall ,3. I'm So Sick - Flyleaf vs. The Legion of Doom ,4. My World - Emigrate ,5. Duality - Bayside ,6. Losing - Charlie Clouser ,7. One Love - Aiden vs. The Legion of Doom ,8. Deathcar - Fightstar ,9. I, Suicide - Throwdown ,10. White Rabbit - Collide ,11. Paralyzed - Chimaira ,12. Laser Tunnel - Charlie Clouser ,13. Asleep on the Frontlines - The Bled ,14. Catch Me - City Sleeps ,15. Contagious - Searchlight ,16. Scenotaph - Emanuel ,17. Sixth of June - It Dies Today ,18. Wrecking Itself Taking You With Me - Poison the Well ,19. Convoy - Charlie Clouser , ()

Související novinky

Van Damme bez Seagala

Van Damme bez Seagala

14.05.2009

Ale zato s britským řízkem Vinniem Jonesem. Možná je to nakonec lepší volba – Jonesovi spíš uvěříme, že je druhým nejlepším zabijákem na planetě, než nějakému hrochovi s copem. O čem je vlastně řeč?… (více)

Resident Evil pokračuje

Resident Evil pokračuje

24.09.2007

le no tak, snad si nemyslíte, že vás chceme upozorňovat na aktuální třetí díl zombie vybíjené?! Ten už je v podstatě minulostí. Jistě, pro české a slovenské diváky ještě nějakou chvíli ne, ale… (více)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (více)

Snyderova armáda (ne)mrtvých

Snyderova armáda (ne)mrtvých

28.03.2007

Třístovka se vesele prosekává k 200-miliónové hranici v tržbách z amerických kin (celosvětově už tuto hranici dávno pokořila a je po posledním víkendu na slušných 250 milionech) a filmové weby se… (více)

Reklama

Reklama