Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

VOD (1)

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celkom obyčajné fantasy, ktoré síce nieje také veľkolepé ako pán prsťenov alebo harry potter ani také sofistikovanejšie a dejovo reálnejšie ako terrabithia ale na druhú stranu nie je ani tak otravne ako nedávne prebudenie tmy, ktoré som ani nedopozeral. Nespornou výhodou tohoto snímku je ale spôsob akým je natočený a to tak aby dostál tomu názvu čo má na začiatku a to tento príbeh sa skutočne stal. Russell ako keby sa snažil natočiť niečo čo mu by sme uverili a prvú polovicu filmu ma o tom skoro presvedčil lenže potom príde bombardovanie , to osudné bombardovanie od ktorého film skĺzavá do tých najväčších klišé rodinných filmov a ja som len tak sedel a trocha smútil prečo tak originálny začiatok kde aj tá Crusoe vyzeral úplne skvelo , vydno že animátori si dali záležať, prejde v úplne iný film,. Takže iste chápete že zamrzí keď sa po skvelej prvej časti pozeráte na ďalšieho williho len v atraktívnejšom a teda krajšou prostredí ale uznajte že scéna ako Crusoe preskakuje sieť aby sa dostal na more je až moc vykrádačská. Celkovo mi herci neprekážali ale prvoplánové rozostavenie charakterov je vidieť a okrem chlapca, čo je hlavný hrdina a je kupodivu sympatický a tiež ten inštalatér Luise ktorý je tiež sympatický, bohužial tí známy herci ako Morrissey a Watson prehrávali a tým podkopávali ostatným nohy a uberali na reálnosti. Osobne veľmi dobre využitá postava Briana Coxa a vďaka jeho rozprávaniu, keď mi po líci stekala tá jedna či dve slzičky , za tým krásnym obdobím kde som takéto filmy skrátka hltal a nie porovnával s inými, si tento film s pôvodných 2 vybojoval tú 3*. Dobrá postava skrátka zaváži. A musím priznať že na jazero Loch Ness sa ešte občas pozriem. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Kdybych bylo děcko nebo kdyby se mi líbily pohádky, tak dám lepší hodnocení. Ale já pohádky nemusím, obzvlášť ty, který vypadají jak z produkce Disneyho (pravda, ta skotská angličtina indikuje, že to Disney není, ale jinak příběhově jo). Takže průměr velkej jak lochneska! PS: ahá, přinesla společnost, co udělala Chronicles of Narnia, tak už je mi to jasný... blbost (malejma písmenkama) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Příjemná podíváná kombinující fantastiku a klasický rodinný "zvířátkovský" film s válečným dramatem. Nechybí mu humor (i když občas poněkud chtěný), napětí, ani něčekaně vážné momenty, vše propojeno překvapivě hladce a přirozeně. Tedy až na závěr, který až příliš zavání scénáristickým výpadkem zaplátovaným lacinou výpujčkou z Free Willi. K tomu solidní obsazení, působivé kulisy, zdařilé efekty i příjemný hudební podkres. Když už Nessie, tak tato je dobrou volbou. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Teda ja som čakal takú hovadinu a bolo to úplne super! Chcel som to vidieť len kvôli obľúbenej Emily Watson a naozaj som sa bál, že to nevydržím, ale veľmi ma to dostalo. Nádherný, dojemný, dobrodružný, humorný, výborne trikovo aj dejovo nakrútený príbeh priateľstva malého Angusa s LochNesskou príšerou. Toto je rodinný film, ako má byť. Dospelí sa rozhodne extra nenudia, deti budú uchvátené, možno sa budú aj báť. Tá príšerka, Crusoe, je úplne čarovná. Digitálne efekty sú prirodzené, nikde som nemal pocit, že by to nejako zle animovali. Príbeh má jasný dej, ale zas na druhú stranu nie je príliš jednoduchý a nie je ako často býva zvykom "sladký". Je to proste prehliadka pre pobavenie, pre rodinu s málinko väčšími deťmi. ()

Velemír 

všechny recenze uživatele

Tak tahle kamarádská příšera dětské sny neplní. Tone v moři klišé, dezorientovaná ztrátou základní logiky a bičovaná prachsprostě ledabylým žonglováním s charaktery postav i jejich motivacemi (které mění potěšení z klukovsky fantaskního dobrodružství v utrpení, vepsané pak doslova fyzicky do tváří skvělých herců, plácajících se na bezradné scénáristické mělčině, a to fotogenické výpravě, dobovým kostýmům i tklivým notám navzdory). ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně při rychlých ponorech do hlubin jezera by Angus bez vyrovnávání tlaku záhy přišel o ušní bubínky (barotrauma ucha, končícím až ztrátou sluchu) a díky nesnesitelné bolesti v hlavě by se po vynoření určitě nesmál štěstím. (Lasskoun)
  • Na začátku filmu, kdy malý Angus poslouchá v posteli rádio, tak se jedná o přijímač Tesla Talisman 306U. Děj filmu se odehrává v době druhé světové války, ale toto rádio se vyrábělo až na začátku 50. let 20. století. (mistel)
  • Pôvodne mal byť film Narnia: Princ Kaspian (2008) vydaný na Vianoce roku 2007, ale kvôli tomu, že táto snímka bola ohlásená taktiež na tento dátum, bola Narnia vydaná až o šesť mesiacov neskôr. (Crybaby)

Reklama

Reklama