Reklama

Reklama

Já a moje příšera

  • USA The Water Horse: Legend of the Deep (více)
Trailer

VOD (1)

Angus MacMarrov bydlí v roce 1942 ve velkém domě na břehu skotského jezera Loch Ness se svou matkou, která tady pracuje jako hospodyně. Jednoho dne na břehu jezera objeví záhadné vejce, z nějž se vylíhne podivné zvířátko. Angus ho pojmenuje Crusoe a rozhodne se o něj starat. Zpočátku tajně, zvíře však velmi rychle roste a Angus o něm musí říci nejprve sestře a poté Lewisovi, který tvrdí, že to je vodní kůň. Zatímco ochočený Crusoe roste tak, že je mu brzy i vana malá, u jezera se utáboří dělostřelecký regiment pod velením kapitána Thomase Hamiltona. Úkolem regimentu je bránit průniku německých ponorek do jezera, které je propojeno s mořem. Navzdory riziku musí Angus s Lewisovou pomocí přestěhovat přerostlého mazlíčka do jezera. I když Crusoe doroste do velikosti gigantické lochnesky, chová se stále přátelsky a vozí Anguse na hřbetě. Idylické chvíle však netrvají dlouho. Crusoe je otřesen, poté co je téměř zasažen kanonádou cvičné střelby, a navíc je spatřen dvojicí rybářů. Jejich snímky totiž podnítí několik vojáků k nápadu netvora najít a zabít. Dokáže Angus svého neobvyklého přítele zachránit? (TV Nova)

(více)

Recenze (133)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemný film k žehlení... Vážně, jde o nečekaně dobrý rodinný film, který neobsahuje zas tak moc klišé a od kterého jsem nečekala nic a dostala jsem pěknou porci kultivované rodinné zábavy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Americké peníze lehce zprznili legendu o Lochnessce, Zprznili tak, že jen blbcovi nedojde, že Lochnesské jezero není přímo spojené s mořem, jako v případě tohoto filmu. Ale na druhou stranu se na tenhle film poměrně hezky koukalo. Tak nějak standardně, rodinně a neurážlivě. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $40,946,255Tržby Celosvetovo $103,071,443Tržby za predaj DVD v USA $30,485,382 //počet predaných kusov 1,600,262║ Je to fajn oddychovka ale potenciál by to malo na omnoho viac, triky na úrovni, zasedenie deja do obdobia 2.svetovej vojny bol dobrý nápad, všetky postavy mi prišli také bez citu, chladné, strohé, čo je fakt škoda, a aj preto ma dej až tak nevtiahol aby som mohol uveriť v nejaké kúzlo filmu. /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Pokud je v jezeře nějaká příšera, měl by to svět vědět…. Velice milá ,,příšera“, zajímavá režie a prostředí, dobrý zvuk. Problém je, že se to brzy okouká. A příběh není nijak překvapivě vystavěný ani pro děti (alespoň ty moje). Odehrávají se zajímavé věci, to ano, ale jsou vyprávěny tak nezajímavě, až je mi to líto. Oni totiž obrázky krásné přírody neutáhnou film, který měl okouzlit krásným příběhem. Možná by příště tvůrci mohli zajít na obyčejné koupaliště, kde je příšer určitě víc a zajisté by to bylo i veselejší. Ale nejsem si jistý, jestli by to bylo pro děti. PŘÍBĚH*** HUMOR** AKCE** NAPĚTÍ ** ()

mandes 

všechny recenze uživatele

rozpočet : $45miliónov tržby celosvetovo : $102,483,762 .... jedna trapna scena za druhov, jeden trapny herec za druhym a jeden trapny trik za druhy rovna sa tento trapny film ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Pekné Fantasy o Lochneskej príšere, ktorá je mimochodom prekvapivo reálno vizuálne prepracovaná. Film je to rodinný nie len pre malé deti ale aj pre dospelých a ktorý vôbec nesklame......................Soundtrack James Newton Howard: 1. Back Where You Belong - Sinead O'Connor [4:29] ,2. Main Title [1:09] ,3. Angus Feeds Crusoe [1:59] ,4. You Didn't Even Get Wet [2:58] ,5. The Workshop [2:35] ,6. Ann [1:28] ,7. Bathtub [2:23] ,8. Driving to the Loch [2:00] ,9. Run Angus [1:20] ,10. The Fishermen [1:37] ,11. Angus in Training [2:52] ,12. Swimming [6:34] ,13. The Children Laugh [2:58] ,14. The Dinner Party [3:03] ,15. There's No Monster [2:01] ,16. Saving Crusoe [2:04] ,17. The Net [4:22] ,18. The Jump [1:40] ,19. End of the Story [3:04] ,20. The Water Horse Suite - The Chieftains [8:08], ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nie je žiadna vodná príšera ani kúzla. Je len smrť, vojna a ľudia, ktorí robia šialené veci.“ Na nový film režiséra Jaya Russella (hasičský OKRSOK 49) som sa tešil, pretože ma fascinuje legenda menom Nessie a páčil sa mi jeho predchádzajúci film, nenápadná retro melodráma MÔJ PES SKIP. I teraz autor siahol po príbehu chlapca, ktorého zviera naučí plnohodnotne žiť. Bohužiaľ, JA A MOJA PRÍŠERA obsahuje mimoriadne domrvený scenár (o žiadnej postave sa nedozvieme, ako skončila), ktorý je taký zlý, že dokáže do veľkej miery sabotovať i nádhernú škótsku výpravu (nakrútenú na Novom Zélande), originálnu zápletku (známa legenda zasadená do netradičného vojnového obdobia) a známe herecké obsadenie (Watsonová, Cox, Chaplin). Veľmi ma to mrzí, pretože ak tento film niečo – okrem zlého scenára – má, určite je to ustráchané, divo bijúce srdiečko. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/177980/Ja-a-moja-prisera-60.html ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Zachraňte Willyho s atraktivnějším zvířátkem a v atraktivnějším prostředí. I když lze několik scén dopředu odhadnout, nemůžu říct, že bych se nudil, protože povětšinou v záběru dováděl vizuálně poměrně hodně zdařilý Crusoe, který z malé roztomilé příšerky vyroste v panelák s ploutvema. Když před kamerou neskotačila skotská legenda, se zájmem jsem sledoval dobré herecké výkony. A kromě nich měl film v záloze ještě tu krásnou krajinu a líbezný hudební doprovod. Finále předvídatelné, ale stejně jsem byl lehce napnutý, závěrem se kruh uzavřel a to se mi prostě líbilo. 75% 94 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Zaručeně pravdivá historka o tom, jak to bylo (je!) doopravdy s příšerou od Loch Ness... %-) . . . Tož na to, že jde o rodinný film - primárně určený ovšem spíše chytrým dětem - je tenhle příběh povedenou syntézou pomístních legend, tvrdé reality, hraní na vojáky, komedie, fantasy a místy i dětského horrůrku. Vše zasazeno do úžasných skotských plenérů, stylové interiéry a exteriéry staveb nevyjímaje... Jo a ten zarputilý Čerčil! Ten byl teda víc englišdog než skotskej pejsek, ale jako symbol nadvlády a zpupnosti militantního Impéria ta ráce nemohla být vybraná lépe... No ale na Skoty si Briti jen tak nepřijdou, že... ;o] . . . A k tomu všemu výtečná animace obludky a jiné speciální efekty, inteligentní scenário a v nejlepším smyslu slova dobré vše ostatní včetně hudby dělá z "Vodního koně" výtečnou oddechovku i pro dobře naladěné dospělé... Fakt, ať mě Nessí kousne do nosu, jestli mě můj čuch mejlí! :-) . . . Takže >v rámci žánru!< čtyři hvězdy bez uzardění. Na zdraví, na krále, na svobodu, na Crusoa!! - - - P.S. Jo - a je to dinolachtan! ;o[] - - - - - (Poprvé viděno 5.7.2011 na >příšerné novácké koňovizi< /už ten pitomý novočeský název zase.../, želbohu pouze s českým dabingem /ale jak vidno, film je v tuzemské dvd distribuci s původním znění a titulky - těším se!/, hodnocení 1048., komentář zde subjektivně velmi dobře naladěný jako čtyřiaosmdesátý - 5.7.2011) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No je to tak, jak už tady někdo zmínil, že se jedná spíš o takovou upgradovanou variaci na Zachraňte Willyho, kde místo kosatky je 10ti metrovej mořskej koník a děj se odehrává během války někdy ve 40-tých letech, ale narozdíl od Willyho mi to přišlo nudný a mdlý, i když se to snaží tak trochu o rádoby hodnotnější film, ale tim to ztrácí zase na zábavnosti. Ovšem ten mořskej koník je v rámci těhle filmů celkem dobře zvládnutej a jeho animace vůbec neruší. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem kvůli devítileté sestře, která byla naprosto unešená, což by mělo zaručit, že menší diváci budou spokojeni a jim je právě film určen. Variace na Zachraňte Willyho se zajímavějším tvorem trochu naťukává motiv Lochnesské příšery a "mořský koník" je dostatečně roztomilý v začátku i majestátný ke konci, aby jste s ním i jeho lidským kamarádem soucítili. Herci dobří, samozřejmě nechybí otec nezvěstný ve válce a záporák se zálibou v lovení, dobro a zlo rozdělené tlustou čárou, ale pro děti víc než dobré. Navíc jsou tu krásné záběry na přírodu Skotska. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Krasny dobrodruzny fantasy film, ktory ma asi tou atmosferou nedokazal nadchnut az na 5 *, ale predsa len tieto pribehy som mal v detstve najradsej, len dnes je to prikraslene pocitacovymi trikmi na rozdiel od podobnych filmov z 80-tych rokov, kde boli skor animatronicke postavy ako E.T. - MIMOZEMSTAN (1982) alebo GREMLINS (1984) a podobne filmy. Druha polovica sa mi zdala byt temnejsia, ako som cakal, skor by som privital, keby sa zaver filmu odohraval za bieleho dna, ale mozno ma vyrusovalo slnko, ktore mi svietilo do izby, takze kvoli tomu nechcem tento film zatracovat. Hudba bola prekrasna, bol som v celku spokojny, zostavam pri 70-tich percentach... 21.09.2010 ______ Alex Etel - (Angus MacMorrow) +++ Emily Watson - (Anne MacMorrow) +++ David Morrisey - (Kapitán Hamilton) +++ Bruce Allpress - (Jock McGowan) +++ Geraldine Brophy - (Gracie) +++ Eddie Campbell - (Hughie) +++ Ben Chaplin - (Lewis Mowbray) +++ Brian Cox - (Starý Angus) +++ Hudba: James Newton Howard +++ Nemecka Cinema - 75% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem zhlédl jaksi neplánovaně, proto jsem od něj ani nemohl nic čekat. A možná proto jsem byl nadmíru potěšen. Jistě, někdo za tímhle může vidět jen další z variací na Zachraňte Willyho! (chlapec a "zvířátko") a já taky nepopírám, že to tenhle film není. Nicméně taky není hloupý, patetický, imbecilní či nudný. Je to pěkný rodinný film, který útočí na ty správné divákovy pocity. Navíc jsou zde překrásné scenérie (Skotsko, Nový Zéland), takže je i na co koukat. Jak říkám, nevěděl jsem, o co jde, podle českého názvu jsem čekal nějakou stupidní komedii. A dostal jsem lepší drama, při kterém si zavzpomínáte na své první zvířátko… :-) 80 %. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Zažili jste někdy ten pocit, že se koukáte na docela obyčejný film, který vlastně nenabízí nic zajímavého či převratného, ale přesto cítíte, že si ho budete dlouho pamatovat a zřejmě na něj nikdy nezapomenete a po jehož zhlédnutí máte pocit smutku a jakési zvláštní nostalgie? To je přesně můj případ a mé pocity ze zhlédnutí tohoto rodinného fantasy filmu, který mi hned na první zhlédnutí maximálně přirostl k srdci a u něhož cítím, že se v mých myšlenkách bude vynořovat ještě pěkně dlouho. A přitom by se dalo říci, že to vlastně není nic jiného než příběh jednoho chlapce, který najde jakési zvláštní vejce, z něhož se vylíhne malá příšerka, která dá vzniknout legendě o lochnesské příšeře. Ale spojení toho chlapce a té příšerky jménem Crusoe, to je něco příjemného, něco, co mě prostě dojalo a absolutně dostalo. Ty citlivě natočené záběry, jak se příšerka seznamuje se světem, jak se kamarádí s tím chlapcem a vezme ho na projížďku po jezeře na svém hřbetě, a vlastně i ten konec, kdy ta příšerka odplouvá a chlapec i divák ví, že už se zřejmě nikdy neukáže. To mi bylo skoro do breku a smutnil jsem spolu s tím chlapcem, zcela jsem totiž chápal, že se do příšerky zamiloval, já jsem si jí totiž zamiloval taky a loučit se s něčím tak krásným, milým a sympatickým a vědět, že už to nikdy neuvidím, tak bych měly oči zalité slzami. Každopádně ale docela potěšil optimistický konec, to zase musím přiznat. Tolik tedy k filmu, nyní k hodnocení. Pokud jste pečlivě přečetli mé předchozí řádky a mé myšlenky, tak vám musí být jasné, že k tomuto filmu a příběhu jsem si vybudoval hluboký citový vztah, a jak jsou v něčem city, tak pak člověk bývá zaslepen. I já jsem zaslepený a netečný k některým chybám, které by mi za jiných okolností u filmu vadily, ale já vidím jen roztomilou příšerku a kamarádství chlapce a příšerky na celý život. A to mi stačí abych udělil pět hvězd, tenhle film je zkrátka výjimečný a hodně příjemný, a proto nevidím důvod s hodnocením jakkoliv šetřit. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela slušná dětská podívaná, u které se možná docela zabaví i dospělí. Lochneska je správně roztomilá, Ben Chaplin má potřebné charizma a celé to docela rychle uteče. Akorát ten hlavní capart mohl být trochu talentovanější a ne se tvářit tak vypatlaně.60% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dospelému divákovi tento film asi nič moc nedá, ale deti budú iste spokojné. Príbeh nijak objavný, vodná príšera trochu nedokonalá, ale na druhej strane sme videli oveľa horšie v podstatne drahších filmoch. Poteší aspoň pekné prostredie jazera a prekvapivo dobré obsadenie. Na takto priemerný film možno až príliš dobré.60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný filmík o netradičním zvířátku nečekaně zasazený do období druhé světové války. Hlavní představitel dětské role mi příliš neseděl a Emily Watson byla otravná až běda. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Je tu příšerka, která je ve své poťouchlosti a zvířátkovosti zábavná, taky je tu slušné herecké obsazení, solidní triková výbava a nevyzpytatelná vojenská linka. Jenže pak z ničeho nic přijde sladkobolné finále, skok alá Zachraňte Willyho a jásající lidičkové, kteří si ještě pár minut předtím šli hnedle po krku. Téměř to vypadá, jako by se tvůrci podívali na hodinky a řekli si: "Fajn, už se blížíme ke dvěma hodinám stopáže, musíme to fofrem skončit!" Bylo mi líto ambiciózního vojenského podkresu i všech dospělých postav, u kterých dlouho nebylo jasné, jakým směrem se budou vyvíjet, protože se nakonec nevyvinuli nikam a padli za oběť průměrnosti. Škoda, jelikož je to jinak vcelku dobrá rodinná podívaná, oblečená do slušivého mýtusu o Lochnesské příšeře. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná pohádka,která neurazí ale ani neoslní.Na příběhu se mi líbila roztomilá "malá" lochneska,krásná skotská krajina a přenádherná hudba. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Teda ja som čakal takú hovadinu a bolo to úplne super! Chcel som to vidieť len kvôli obľúbenej Emily Watson a naozaj som sa bál, že to nevydržím, ale veľmi ma to dostalo. Nádherný, dojemný, dobrodružný, humorný, výborne trikovo aj dejovo nakrútený príbeh priateľstva malého Angusa s LochNesskou príšerou. Toto je rodinný film, ako má byť. Dospelí sa rozhodne extra nenudia, deti budú uchvátené, možno sa budú aj báť. Tá príšerka, Crusoe, je úplne čarovná. Digitálne efekty sú prirodzené, nikde som nemal pocit, že by to nejako zle animovali. Príbeh má jasný dej, ale zas na druhú stranu nie je príliš jednoduchý a nie je ako často býva zvykom "sladký". Je to proste prehliadka pre pobavenie, pre rodinu s málinko väčšími deťmi. ()

Reklama

Reklama