Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, ale koukat přes hodinu a půl na to, jak grupa víceméně nesympatických ksichtů šlape vodu, ječí a chová se jak dodo ptáci (a to podprůměrně inteligentní vzorky blbounů nejapných), to není zrovna ideální způsob jak trávit vzácný čas na tomto světě. Mám však omluvu: hledala jsem film jako kulisu při usínání, což tenhle kousek splnil. Chvíli jsem se podivovala, proč jedna hysterka chce druhou utopit kvůli plovací vestě, když se může jít k zádi chytit madla, všeobecně jsem nechápala, proč nezvolili cestu vzájemné spolupráce a podnikají pokusy jako jednotlivci, postupně jsem však rezignovala a vydala se na zajímavější výlet do říše snů. Skončilo to happyendem - chcípli všichni? 33% ()

902 10 

všechny recenze uživatele

film open water 2 zpracovava incident, pri kterem skupinka zdivocelych pavianu prevzala kontrolu nad jachtou, zatímco byli jeji majitele na prohlídce pamatek. podle dobovych svedectvi a vypovedi prezivsich se jachta vydala na sire more, kde opice (notne posilnene alkoholem) naskakaly do vody, ze ktere se bohuzel vetsine z nich nepodarilo dostat zpatky na metr vysokou palubu. cest jejich pamatce. ()

Reklama

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle fakt podle skutečný události, tak je škoda že se toho nepochopili nějaký lepší tvůrci, protože by to mohla bejt hodně velká bomba, ale i tak se mi to docela líbilo.. sice to působilo hrozně lacině, postavy se chovaly hloupě a dělaly zbytečný chyby, ale i tak mě to docela vtáhlo do děje a přemejšlel jsem jak bych tu situaci řešil já.. podobnejch filmů je bohužel málo.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film natočený podle skutečnosti? Tohle mi spíš připadalo, že někdo hodil do moře 6 špatnejch herců a řek jim, ať se chovaj jako totální dementi. Vrcholem je, když si jeden rozbije hlavu o lodní šroub a v dalších minutách nasadí výraz jako Luděk Sobota po lobotomii. Dobrý taky je, když druhej týpek bodne nožem třetího a pak se mu hrozně omlouvá. Legrační byla taky scéna, kdy se jedna z postav snaží vyšplhat na palubu po americký vlajce. Je to sice k nevíře, ale americká vlajka zklamala a roztrhla se. Mimochodem mě fakt dostávalo, jak se jeden snaží vyšplhat a ostatní ani nenapadne, že by mu třeba pomohli a místo toho na něj čuměj a povzbuzujou ho stylem "Ještě kousek, ty to dokážeš! Zvládneš to!". Celou dobu jsem doufal, že připlave žralok a sežere je, což se nestalo... Budiž filmu ke cti, že snad kromě úplnýho konce jsem se ani moc nenudil. Je to sice blbina, ale dá se na to koukat. 35% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak toto byla solidní marnost. Věděl jsem, že to bude hloupost, ale přeci vám ten nápad nedá a musíte se na to kouknout. Přeci jenom taková volovina, že všichni naskáčou do vody a nedostanou se zpět na palubu je hodně lákavá. Vážně jsem se nasmál, že je nenapadlo spojit síly a jednu tu holku poslat nahoru. No rozhodně nevěřím že se něco podobného stalo. Ale jako dobrý, všichni jsou ve vodě, nemůžou se dostat nahoru, ale to co se dělo pak nemá nic společnýho s realitou. Totálně marná úmrtí, rozhovory a chování většiny zúčastněných. No prostě ubohý film s docela zajímavým nápadem, který byl ovšem tragicky rozprášen neschopností autorů. 35% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)

Reklama

Reklama