Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Som prekvapený. Trochu viac popracovať na pokusoch o záchranu a "technicky vychytať" jachtu a nemal by som výraznešie výtky. Ono námet sám o sebe je veľmi mrazivý a aj keď to tu už raz bolo v blede modrom, tak som sa teraz bavil oveľa viac. Herci svoje minimum zvládali s prehľadom a tradičné patetické barličky (decko, trauma) nerušili. Dvojka MÁ aj cez sponínané nedostatky potenciál (ak si ju pustíte k telu) obdarovať silným "disturbing" zážitkom. Žmurim oko a dávam 70%, lebo som absolutne NIČ nečakal. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Vcelku jsem se těšil na bezmoc a paniku, které skupinka propadne. Jejich chování po naskákání do vody ale vypadalo, jako když se na projíždku vydal jedličkův ůstav. Postravy, které jsem si ani po hodině pořádně nezapamatoval, pravidelně umírali hlavně díky své demenci. Ještě horší bylo ale sledování jejich pokusů dostat se po celodenním šlapání vody zpět. Nedočkal jsem se totiž žádného chytrého nápadu, přičemž možností zbývalo stále dost. Jako ukazatel kvality zpracování snad postačí když řeknu, že film točili němci. Jedinou vyzvihnutelnou skutečností tak zůstává inspirace skutečností. S podobnou snahou o přežití se setkáme ve snímku Frozen. Alternativa: Frozen. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Šest třicátníků naskáče uprostřed širého moře z luxusní jachty do vody, ale jaksi zapomenou spustit žebřík... a do toho ještě na palubě vyřvává mimino. To aby jejich beznadějná snaha vyškrábat se po kluzkém boku jachty zpátky na palubu oplývala pořádnou dávkou citového vydírání. Ve své podstatě je to jen slabý remake velmi dobrého Otevřeného moře (2003), v němž byli dva potápěči (ona a ona) vydáni napospas žralokům. To mělo grády a napětí až do konce, zato Odsouzeni zemřít (už ten stupidní český distribuční fakt nic nenaznačuje...) nic z kouzla originálu nemají. Je to k neukoukání dlouhé, už po dvaceti minutách nahupsá sexy-šestice do vln a pak se 70 minut koukáte, jak se snaží vydrápat se na loď. V podstatě jedinou "zábavou" může být, že tipujete, v jakém pořadí budou hrdinové odpadat. Na celovečerák trochu málo... ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Už jednička byla na svou stopáž má nedostatečně "dějově vybavena"..dvojka se sice tento nedostatek snaží napravit, ale ani tady se nejedná o žádnou slávu....NAOPAK - je to ještě horší. Z téhle situace by se dalo dostat během pár minut hned na začátku...jediné, co se dá ocenit jsou nehody, které následuje smrt. Jinak ovšem nuda a šeď. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Based on the true story?? U všech žraloků, no nazdar!!! Hanse Horna a jeho tvorbu neznám. Po tomhle nešťasném snímku bohužel už ani poznat nechci. Celé to bylo ubohé počínání party "kamarádů", které se režisér tu a tam snažil zdramatizovat brekem kojence a snahou (bez nápadu) o záchranu života. Ponurá hudba. Kamera sekaná, bez nápadu! Adrenalin na mne "nevystříkl" ani jednou a jak jsem se modlil, abych alespoň jednou zahlédl tradiční ploutev nořící se z vody a vyvolávající sucho v ústech. Scénář o pár nic neříkajících větách a brečící hlavní hrdina, který ze sebe na jeden den udělal milionáře, aby se zalíbil přátelům, mi nedovolí víc, než jednu hvězdu za hlavní motiv! (vytažený můstek) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)
  • Ve scéně, kdy Amy (Susan May Pratt) ukládá dítě, nemá skoro žádné vlasy, v následujícím záběru má spící dítě plno kudrnatých vlasů. (Jocker94)
  • "Námorníci skočili cez palubu si zaplávať, ale pre nespustený rebrík sa nedostali späť na loď. Celá posádka bola nájdená mŕtva v blízkosti jachty" - úryvok z knižky Yachtunfälle. Und wie man sie vermeiden kann od Joachima Schulta. Text popisuje rôzne skutočné nehody na mori a možné riešenia, ako sa v podobnej bezútešnej situácii zachovať alebo sa jej vyhnúť. (Karush)

Reklama

Reklama