Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V každom meste je blázon. V tomto tiež, hoci to nebolo tak odjakživa. Seung-ryong sa ako blázon usmieval v časoch dobrých i zlých. Mal ten najžiarivejší úsmev a každý, kto ho videl, musel sa smiať tiež. Mal len jednu bundu, jedny tepláky a smradľavé tenisky, ktoré neustále strácal. Drel od rána do večera, nikdy nebol unavený a nič ho netrápilo. Chcel jediné, aby jeho mladšia sestra nikdy netrpela. (sochoking)

(více)

Recenze (46)

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Příběh o Seung-ryongovi, který se stal po otravě kouřem mentálně postiženým. U této tragické události umře jeho otec a netrvá dlouho, než mu a jeho sestře odejde také máma. I přes všechen handicap s nímž žije, se snaží postarat o svou mladší sestru. Ta jej nedokáže přijmout a odstrkuje ho. Seung-ryu každý den pracuje před školou, kterou navštěvuje jeho sestra a prodává tousty, z jehož výdělků pro ní šetří peníze. Mezitím každý den čeká na starou kamarádku ze školy, která je v Evropě. Po deseti letech se dočká a Ji-ho (Ji-won Ha) se vrací domů. Ta jej zprvu nepoznává, ale postupem času ve své mysli rozkrývá kousky minulost, jejíž je Seung-ryong součástí. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Jedná se o opravdu dojemné drama, smutné, ale přitom milé, tak, jak to umí jen v Jižní Koreji. Film pojednává o bláznovi jménem Sung-ryong, který se po deseti letech čekání setká s bývalou spolužačkou Ji-ho, jež se do něj zamiluje. Dozvídáme se o jeho minulosti, jeho vztahu k mladší sestře, které vadí jeho neustálá péče. Je to jeden z mála filmů, které mne rozbrečely. Pokud máte tu možnost, určitě film zhlédněte, stojí to za to. Nejhezčí byly stejně poslední minuty, které se odehrávaly v Praze :). ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Někdo si konečně všiml, že ve všech rolích, do kterých obsadili Rty Tae-hyuna, hrál dementa navzdory tomu, co po něm chtěli. A tak mu konečně připravili roli, ve které nemusí hrát, a světe div se! Stal se zázrak, první film, ve kterém mu věřím. Ale to je jen takový výskot bokem, protože celkově mě tenhle film dost pozitivně překvapil. Jak se takovýchhle filmů točí pomálu, tím kvalitněji vypadá, protože obsahuje ten element, který jinde chybí - tu špetku uvěřitelnosti, která mi pomůže prožít s postavami jejich příběh až do konce a zanechá ve mně pocit, že jsem viděl něco víc než běžnou limču s líbáním uprostřed a bukotem nakonec. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Procítěné romantické drama, ve kterém Tae-hyeon Cha konečně ukázal co v něm je. Nádherný srdce rvoucí dojemný příběh doprovázený klavírní hudbou a náhledy do Sung-ryongova mládí, u kterého jsem nabrečel málem kýbl slz. Ani nevím proč mě to tak vzalo, ale hrozně se mi to líbilo a Národní divadlo v Praze jsem ke konci opravdu nečekal. Někdy si uvědomíme příliš pozdě, jak hodně jsme vlastně vlasně milovali a jak hodně mám naplňovala život láskou osoba, která odešla navždy do hvězd. 95% ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Ten film mě slušně řečeno rozjebal. Díval jsem se na něj v noci a kolem třetí ráno muselo jít slyšet na celý barák moje smrkání, protože jsem brečel, až mi co chvíli vypadly oči. Fakt strašné. Taková svinská nespravedlnost!!! Dostat ty parchanty do rukou, tak z nich zbyde pyré, fakt. Jako jasně, chápu že to dotvořilo myšlenku toho filmu, ale kurva proč?! Hajzlové. Rozdýchával jsem to opravdu dlouho, protože za tu kratičkou dobu jsem se s postavama sžil. Ale jo, asi to tam patřilo, aspoň to nebylo tak překvapivě zbytečné jako třeba v Miláčkovi z Paříže, ale i tak mě to prostě rozbilo. Strašně krásný film, krásný a přitom syrově lidský, jak to snad umí jen korejci. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Snímek vychází ze zábavné komiksové předlohy nesoucí identický název. Čtenářům, mezi než se řadí i samotný režisér snímku, Jeong-kwon Kim, se představovala od začátku ledna do konce dubna roku 2004. Jejím autorem není nikdo, než jeden z nejpopulárnějších jihokorejských komiksových tvůrců, Full Kang. (Conspi)

Reklama

Reklama