Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V každom meste je blázon. V tomto tiež, hoci to nebolo tak odjakživa. Seung-ryong sa ako blázon usmieval v časoch dobrých i zlých. Mal ten najžiarivejší úsmev a každý, kto ho videl, musel sa smiať tiež. Mal len jednu bundu, jedny tepláky a smradľavé tenisky, ktoré neustále strácal. Drel od rána do večera, nikdy nebol unavený a nič ho netrápilo. Chcel jediné, aby jeho mladšia sestra nikdy netrpela. (sochoking)

(více)

Recenze (46)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Někdo si konečně všiml, že ve všech rolích, do kterých obsadili Rty Tae-hyuna, hrál dementa navzdory tomu, co po něm chtěli. A tak mu konečně připravili roli, ve které nemusí hrát, a světe div se! Stal se zázrak, první film, ve kterém mu věřím. Ale to je jen takový výskot bokem, protože celkově mě tenhle film dost pozitivně překvapil. Jak se takovýchhle filmů točí pomálu, tím kvalitněji vypadá, protože obsahuje ten element, který jinde chybí - tu špetku uvěřitelnosti, která mi pomůže prožít s postavami jejich příběh až do konce a zanechá ve mně pocit, že jsem viděl něco víc než běžnou limču s líbáním uprostřed a bukotem nakonec. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Jen skvělé pocity z tohoto filmu ve mě zůstali... Skvěle zahraný "ňouma", který mi trochu připomněl Seung-u Jona z Marathonu... Náherný, pomalu ubíhající smutný a přesto milý příběh s krásnou hudbou, příběhem a Prahou s Národním Divadlem nakonec... Doplněk: Velice mne mrzí, že ke dni 11.12.2010 vidělo (hodnotilo) tento jeden z mála procent diamantů mezi filmy jen 110 lidí... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarená mierne romanticky ladená dráma. Má veľmi dobrý príbeh o mladej žene, ktorá sa po rokoch vracia do svojej rodnej dediny, kde na ňu čaká miestny blázon, s ktorou sa poznal už z čias základnej školy a nikdy na ňu nezabudol, pričom aj ona ho má rada, ale on aj napriek svojej dobrosrdečnej povahe má len málo priateľov a nemá ho rada ani vlastná sestra. So spracovaním som nadmieru spokojný, film si ma získal od prvej minúty, páčilo sa mi už udomácňovanie sa hlavnej hrdinky v tomto pre ňu prakticky novom prostredí a spomínanie si na blázna, ktorý ju má stále rád, ale časom na moje prekvapenie ide jej postava výrazne do úzadia a hlavný priestor získava práve postava blázna, ku ktorému sa dá skvelo vytvoriť vzťah, skvelo sa pozerá na jeho neustále dobrosrdečné správanie voči všetkým, bavil ma jeho stánok, čo bol veľmi dobrý nápad, jeho vzťah so sestrou, celé je to tak príjemne milé a občas aj dojemné a veľkú pochvalu si zaslúži aj koniec. Pri tomto filme som si ani nevšimol nejaké výchylky kvality, už na začiatku si film nastavil svoju úroveň dosť vysoko a na nej prakticky zostal až do konca. Herecké obsadenie je perfektné, skvelá Ha Ji-Won, ktorá už len svojim milým prirodzeným úsmevom hneď vylepší náladu, Cha Tae-Hyun síce v trochu netypickej úlohe, ale aj blázna zvládol skvelo a sadlo mu to ešte viac, ako klasické romantické úlohy. Okrem nich tu už nikto nemá výraznejší priestor, ale zaujímali ma aj zvyšné postavy, hlavne žena, ktorá so svojim doterajším životom chce skončiť, alebo aj bláznov najlepší priateľ. Réžia a technická stránka sú na tom veľmi dobre, kvalitou mi to prišlo, ako keby sa režisér vrátil na úroveň svojho prvého filmu, Ditto, podobne pôsobivý vizuál. Miracle of giving fool je opäť jeden z tých filmov, ktorý síce nie je ten typ, aby som mu mohol dať najvyššie hodnotenie, ale inak mu prakticky nemám čo vytknúť, bavilo ma to od prvej do poslednej minúty, dvaja skvelí herci v hlavných úlohách a celé je to tak veľmi milé a dojemné po celý čas, čo platí aj po viacerých pozretiach. 80% ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Korejský pokus o dojemný film se zaostalým hrdinou v centru dění, který kolem sebe šíří radost a i přes svou nízkou inteligenci hluboce zasáhne do životů lidí kolem sebe. V historii již mnohokrát úspěšně realizovaný záměr bohužel zoufale nevyšel. S přibývajícími minutami se postavy přestávají chovat logicky přímo úměrně tomu, jak film ve všech ohledech stále více tlačí na pilu... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Krásný film o jednom hlupákovi, který má však větší srdce než by o sobě mohla říct většina ostatních lidí. Láska k rodině, přátelství a sebeobětování... o tom všem film "Pabo" je. A i když je to podívaná smutná, je především plná čistoty a krásy, od které jsem nemohla odtrhnout oči. ~(4,7)~ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Snímek vychází ze zábavné komiksové předlohy nesoucí identický název. Čtenářům, mezi než se řadí i samotný režisér snímku, Jeong-kwon Kim, se představovala od začátku ledna do konce dubna roku 2004. Jejím autorem není nikdo, než jeden z nejpopulárnějších jihokorejských komiksových tvůrců, Full Kang. (Conspi)

Reklama

Reklama