Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

mm13 

všechny recenze uživatele

Áno, dá sa byť autentický aj bez pseudodokumentárnych tanečkov! Nečakajte strhujúci príbeh o nešťastných, zneužívaných a týraných prostitutkách. Je to o dievčatách a ženách, ktoré zhodou okolností tými prostitútkami sú. Také je to normálne, že až povzbudzujúce, ak už nechcem písať povznášajúce. Séria malých drám, autentická človečina. Vzácne uchopený film, Levné knihy majú ďalší bod! ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Celkom uveriteľný exkurz do sveta sociálnych pracovníčok, až na to, že silne pochybujem, že by si nejaká na vzťah našla obyčajného chlapíka, čo pracuje s PC. Tieto devy majú k peniazom a tým pádom aj k mužom, ktorí ich majú veľa, ešte oveľa silnejší vzťah než zvyšok žien, takže ony sa nalepia len na prachatých, ktorých môžu pekne podojiť, takých ako je Caye je možno jedna z tisíc alebo ani to nie. A ku konkurentkám dokážu byť oveľa vynaliezavejšie a neľútostnejšie ako je to v tomto filme. 70% ()

Reklama

farmnf 

všechny recenze uživatele

Před pár dny jsem tu napsal, že Předčítač je film, za který by se nemuseli stydět ani Španělé. A kurva! Už je to tady. Za tenhle španělský film by se nemuseli ani španělé stydět. "Já jsem informatik, a co děláš ty? Já jsem kurva. Ty jsi tak vtipná..." Ale ona kurva vážně je a ostatní taky. Kdybych byl krásnou ženou jako Micaela Nevárez v tomto velmi slušném filmu, asi bych nechtěl být kurvou. Je zřejmě veselejší být informatikem, což jsem...ale také to určité orgány ničí... ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Divácky atraktivní téma filmu, myslím. Škoda několika méně uvěřitelných momentů či tuctových dějových zvratů. [spoiler] Proč když schází do konce filmu necelá půlhodinka a jedna z hlavních hrdinek filmu, která je mimochodem prostitutka a navíc docela sympatická, se synem v Dominikánské republice, kterému posílá dárky k narozeninám a téměř všechny peníze, které vydělá, si jde udělat testy na pohlavní nemoci, tak už dopředu víme, jak to dopadne? ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Osobité,sugestivní,autentické.Princezny nejsou baladou o životě v Madridě,kde princezny pracují,oni v něm žijí,prožívají svůj úděl,snáží se mu bránit.Princezny jsou působivým filmem,o to víc,že se téma může zdát trochu ohrané a vůbec obyčejné,ale film je prakticky od začátku dokonce nasazen na tak nízkou laťku,že spadnout ke klišé je nemožné.Fernando Léon de Aranoa si na nic nehraje,nehraje si na znalce světa prostituce,on jen vypráví svůj příběh,svůj vlastní originální příběh do něhož zamíchal dvě skvělé herečky,přidal lehce nostalgickou hudbu a okořenil skvělým nápadem udělat z ničeho drsnou a nezapomenutelnou sondu,která nás všechny ozbrojí právě svoji jednoduchostí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama