Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Josefin 

všechny recenze uživatele

Fernando León de Aranoa a jeho Princesas. Na dlouhou dobu mě dostal tenhle intenzivní příběh o dvou ženách, jež si vydělávají prostitucí. Dvě princezny, španělka Caye a její nová hispánská přítelkyně Zulejma zprvu odtažité až kritická situace je spojí v přítelkyně. Princezny musí mít své sny a přání , aby přežily ! Když se jim ubližuje, jejich svět pláče. Dojemný příběh, kde nejlépe hrála Candela Pena, mě dojmul přes tolik příkoří ještě tolik víry v budoucnost. Po právu mnohokrát oceněný snímek. ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Divácky atraktivní téma filmu, myslím. Škoda několika méně uvěřitelných momentů či tuctových dějových zvratů. [spoiler] Proč když schází do konce filmu necelá půlhodinka a jedna z hlavních hrdinek filmu, která je mimochodem prostitutka a navíc docela sympatická, se synem v Dominikánské republice, kterému posílá dárky k narozeninám a téměř všechny peníze, které vydělá, si jde udělat testy na pohlavní nemoci, tak už dopředu víme, jak to dopadne? ()

Reklama

Nautila 

všechny recenze uživatele

Věrné a nikterak přehnané, milé a osobní. Film ženy nikterak nesoudí, pouze popisuje, zcela objektivně a citlivě, kterak složitý a těžký je život prostitutek, rovněž tak jejich mysl a sny. Velmi příjemný a lidský film, přesto mě nikterak nezasáhl, pustit si to znovu není na škodu, avšak pamatovat si to nadlouho nebudu. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Za devatero horami a devatero řekami, kdesi v zemi španělské, žily dvě princezny. Ale nebyly to obyčejné princezny, protože tyhle musely ve skutečnosti šlapat chodník. Jedna má roztomilé a dojemné řeči, druhá je celá taková roztomilá a dojemná a navíc mi celou dobu připomínala Mášu Málkovou, což je taky pěkná baba. Do toho všeho hraje docela sympatická a padnoucí ústřední písnička. Není to kdovíjaké dílo, ale jde o poctivou práci, která si ocenění zaslouží. ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Osobité,sugestivní,autentické.Princezny nejsou baladou o životě v Madridě,kde princezny pracují,oni v něm žijí,prožívají svůj úděl,snáží se mu bránit.Princezny jsou působivým filmem,o to víc,že se téma může zdát trochu ohrané a vůbec obyčejné,ale film je prakticky od začátku dokonce nasazen na tak nízkou laťku,že spadnout ke klišé je nemožné.Fernando Léon de Aranoa si na nic nehraje,nehraje si na znalce světa prostituce,on jen vypráví svůj příběh,svůj vlastní originální příběh do něhož zamíchal dvě skvělé herečky,přidal lehce nostalgickou hudbu a okořenil skvělým nápadem udělat z ničeho drsnou a nezapomenutelnou sondu,která nás všechny ozbrojí právě svoji jednoduchostí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama