Reklama

Reklama

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu

  • USA Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Borat Sagdijev je kazašský televizní reportér, kterého ministerstvo informatiky vyšle do Spojených států natočit reportáž o tom, jak dobře se tam žije, z čehož se má pak kazašský národ poučit. Ve Státech se Borat snaží s každým spřátelit (tak, jak je zvykem v jeho zemi), ale pro to nemají místní pochopení. Ubytují se v příjemném hotelu na Manhattanu, kde Borat za svůj pokoj považuje již výtah. Vydá se do města, kde se chová stejně jako doma, což většinu obyvatel města pohoršuje. Boratova první reportáž na americké půdě je o tom, že Američané jsou lidé s velkým smyslem pro humor a že by se obyvatelé Kazachstánu od nich mohli učit (neboť jsou podle Azamatova zjištění až na 97. místě ve světě). Po reportáži se Borat v hotelu dívá na televizi, kde zahlédne kousek ze seriálu Pobřežní hlídka a zamiluje se do CJ, postavy, kterou hraje Pamela Andersonová. Druhý den se dostane mezi feministky, kde se snaží přijít na to, oč vlastně v tomto hnutí jde, ale nijak zvlášť je nevnímá, protože stále myslí na CJ. Feministky mu řeknou, že se jedná o Pamelu Andersonovou. Borat by ji rád poznal, ale nemůže, je totiž ženatý a jeho žena by mu dala co proto. V hotelu však dostane zprávu z domova, že jeho žena zemřela ve spárech medvěda, a tak mu už nic nebrání vydat se za CJ – Pamelou do Kalifornie. Jen ještě musí přesvědčit Azamata, že další reportáže musí natočit mimo New York... Protože Azamat odmítá po 11. září použít letadlo, musejí si obstarat auto. Ovšem nejdřív se musí Borat naučit řídit a poté pořídit samotný vůz. Jediné, co si však z rozpočtu můžou dovolit, je bývalý zmrzlinářský vůz, ve kterém se pak vydávají na cestu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (1 415)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Borat je celkově na 72%, takže si můžu těch svých neslaných nemastných 70% reprezentovaných ale jenom třemi hvězdami dovolit, aniž bych měl pocit, že je mu nějak křivděno. Ale k věci - tenhle "neúspěch" pramení z toho, že Borat kupodivu je FILM, a ne série skečů kníratého kazašského úchyláka. Být takovým střihovým pořadem, byl by to samozřejmě podraz na diváky, ale na tom že je někdo bit na svojí snaze hrát fér, není pro naši společnost asi už nic překvapivého. No, i když s tou férovostí - během promítání jsem se několikrát nemohl ubránit pochybám o prohlášeních o autenticitě, spontánnosti a nic netušících obětech. Šikovný střih je fajná věc, ale přece jenom všechno co je v Boratovi k vidění takhle snadno vysvětlit nejde. Ale dost bylo kydání špíny. Borat je plný scén dosud nevídaných a v několika případech zcela otevřeně děsivých...viz ona strašlivá kongregace magorů milujících nějakého lorda džízse, blábolící zapomenutými jazyky, které byly podle církve vždycky příznakem posednutí ďáblem...hm, časy se holt mění;) A kromě těch několika momentů, kdy vám úsměv zamrzne na rtech, protože tohle se tam v té "nejvyspělejší světové demokracii" skutečně děje/prochází po ulicích, si bránici procvičíte způsobem stojícím za více než tu kupičku mrzkých penízů, které vás bude stát návštěva kina. Fajné, ale mohlo být fajnější, takže 70% a velký dík překladateli. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste žid, feministka, homosexuál, černoch, cikán nebo americký vlastenec, tak jste právě objevili zlato. Když se člověk tlemí od začátku do konce, je maximální počet hvězdiček určitě na místě. Jen mě překvapuje zdejší hodnocení. Tady jsou přece všichni hrozně nad věcí a neberou se vážně, ale zřejmě to zase budou jen pozérský kecy vypouštěný na diskuzích. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Áhoj ja Bórat. Nóvy ve městě. Móc fájne. A pák všichni smáli. Paráda...... Dost ujetej humor. Zpočátku jsem se celkem bavil, ale postupně jsem přecházel do stavu ,,nuda". Některý vtipy jsou hnaný ,,na sílu", něco se povedlo, ale víc věcí je tu pro mě divných. Asi proto, že pointě předchází situace, která se nedá nazvat inteligentní. Někdy je dokonce trapná. Stejně jako českej dabing (nedoporučuji). Ale tak to vidím já. A já si dám radši Monty Pythons. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V biografii pseudo herca Sacha Baron Cohena sa píše, že sa narodil v Anglicku, v zámožnej židovskej rodine. Čiže patrí ku tomu večne ukrivdenému etniku, ktoré neustále vyžaduje ospravedlnenia a rešpekt. Nik nesmie o nich povedať krivé slovo. Oni však môžu všetko. Takže preto je pre tohto šaša úplne prirodzené robiť si z ľudí bláznov. Nedbá pošpiniť celý národ. On si to predsa môže dovoliť. Kto by mu to vyčítal? Veď on pochádza zo zámožnej židovskej rodiny. Sacha Baron Cohen si môže robiť piču z každého. * ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Asi tak. Líbí se mi, z čeho si Sacha dělá srandu, méně už, jak si ji dělá. Na nekorektní humor, který se nezastaví před feministkami, teplouši, národnostními měnšinami, američany, židy, nežidy a vlastně všemi, celkem dost slyším, ale že by mě právě styl Borat oslovil, to už méně. Možná časem objevím jeho skrytou genialitu, zatím lepší dvě. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (67)

  • Ve scéně, kdy je Borat (Sacha Baron Cohen) na letišti na eskalátoru, jsou před ním lidé. V dalším záběru však po lidech není ani památky. (Mr.Hudson)

Související novinky

Druhý Borat má velmi dlouhý název

Druhý Borat má velmi dlouhý název

29.09.2020

Před pár týdny přišla zpráva, že herec Sacha Baron Cohen (Chicagský tribunál) nejenže natáčel pokračování Borata, on už ho dokonce stihl i dokončit, takže velice brzy dorazí na některou ze… (více)

Dvojka Borata potvrzená?

Dvojka Borata potvrzená?

09.09.2020

Minulý měsíc byl herec Sacha Baron Cohen (Diktátor) spatřen v kostýmu Borata kterak natáčí scénu v autě. Vzhledem k absenci oficiálního oznámení se tak spekulovalo buď o tajně natočeném pokračování,… (více)

Pokračování Borata na cestě?

Pokračování Borata na cestě?

20.08.2020

Ačkoliv herec a komik Sacha Baron Cohen nechce nic potvrdit, má v současnosti rozpracovaných hned několik projektů. Před pár měsíci byl spatřen jak zpívá na jistém kontroverzním srazu ve Washingtonu… (více)

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama