Reklama

Reklama

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu

  • USA Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Borat Sagdijev je kazašský televizní reportér, kterého ministerstvo informatiky vyšle do Spojených států natočit reportáž o tom, jak dobře se tam žije, z čehož se má pak kazašský národ poučit. Ve Státech se Borat snaží s každým spřátelit (tak, jak je zvykem v jeho zemi), ale pro to nemají místní pochopení. Ubytují se v příjemném hotelu na Manhattanu, kde Borat za svůj pokoj považuje již výtah. Vydá se do města, kde se chová stejně jako doma, což většinu obyvatel města pohoršuje. Boratova první reportáž na americké půdě je o tom, že Američané jsou lidé s velkým smyslem pro humor a že by se obyvatelé Kazachstánu od nich mohli učit (neboť jsou podle Azamatova zjištění až na 97. místě ve světě). Po reportáži se Borat v hotelu dívá na televizi, kde zahlédne kousek ze seriálu Pobřežní hlídka a zamiluje se do CJ, postavy, kterou hraje Pamela Andersonová. Druhý den se dostane mezi feministky, kde se snaží přijít na to, oč vlastně v tomto hnutí jde, ale nijak zvlášť je nevnímá, protože stále myslí na CJ. Feministky mu řeknou, že se jedná o Pamelu Andersonovou. Borat by ji rád poznal, ale nemůže, je totiž ženatý a jeho žena by mu dala co proto. V hotelu však dostane zprávu z domova, že jeho žena zemřela ve spárech medvěda, a tak mu už nic nebrání vydat se za CJ – Pamelou do Kalifornie. Jen ještě musí přesvědčit Azamata, že další reportáže musí natočit mimo New York... Protože Azamat odmítá po 11. září použít letadlo, musejí si obstarat auto. Ovšem nejdřív se musí Borat naučit řídit a poté pořídit samotný vůz. Jediné, co si však z rozpočtu můžou dovolit, je bývalý zmrzlinářský vůz, ve kterém se pak vydávají na cestu... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (1 415)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V biografii pseudo herca Sacha Baron Cohena sa píše, že sa narodil v Anglicku, v zámožnej židovskej rodine. Čiže patrí ku tomu večne ukrivdenému etniku, ktoré neustále vyžaduje ospravedlnenia a rešpekt. Nik nesmie o nich povedať krivé slovo. Oni však môžu všetko. Takže preto je pre tohto šaša úplne prirodzené robiť si z ľudí bláznov. Nedbá pošpiniť celý národ. On si to predsa môže dovoliť. Kto by mu to vyčítal? Veď on pochádza zo zámožnej židovskej rodiny. Sacha Baron Cohen si môže robiť piču z každého. * ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Škoda, že má Hasselhoff na tradiční kazašský svatební pytel příliš široká ramena.. Kontroverzní mockumentary, jenž v plné nahotě ukazuje, že politická korektnost je jako slupka od banánu. Když ji z vás někdo sundá, lehce po ní uklouznete.. Dopad na diváka může být rozličný. Potrefené husy zakejhají, lhostejný zůstane lhostejným, bigotní se utvrdí ve své bigotnosti. A člověk bez předsudků? Ten se zasměje a snad najde i tenkou nit morálního poselství. Zkrátka mnohem sofistikovanější satira, než se přes obal bezostyšné vulgarity může na první pohled zdát. A když už nic, tak aspoň ten anti-prudérní reportér udal trend v módě pánských plavek.. ()

Reklama

Eddard 

všechny recenze uživatele

Eee, sorry, úplně vedle, fatální zklamání. Možná, že jsem byl právě v hodně nepřejícné náladě, ale fakt je, že mi drtivá většina gagů a ztrapňování přišla jenom opravdu hodně nevkusná (což by vůbec nevadilo, kdyby to mělo nějaký kýžený efekt) a nudná. Za všechny třeba návštěva feministek (jako Ali G si Cohen tuhle skupinku podal DALEKO šťavnatěji), návštěva televizního studia (Nuda!), nebo epizoda ve studentském přívěsu... Kdesi jsem četl, že je Borat přelomovým dílem v žánru komedie. To je možné, ale rozhodně to nesignalizuje obrat k lepšímu. Jediné dvě věci mě opravdu upřímně rozesmály - nudisticko-homosexuální bitka mezi Boratem a jeho producentem, ve jménu Boratova vznešeného citu k Pamele Anderson a antisemitské vtipy (ne, nemám nic proti Židům, ale tyhle byly opravdu podařené) - tím myslím jak antižidovské slavnosti v Boratově vesnici a hlavně jeho pobyt u židovské rodiny, který byl pro mě vrcholem filmu. Drtivá většina zbytku filmu mě nechala chladným až uraženým. Nevěřím, že lidi, kteří se ve filmu objevili (až na pár vyjímek) byli opravdu nic netušící oběti a celou dobu jsem uvažoval, jak může mít někdo s tak rozvinutou slovní zásobou tak pitomý (a pitomě umělý) přízvuk. Opravdu velké zklamání, čekal jsem něco, co slibovalo úplně originální a svěží zábavu... a dočkal se... čeho vlastně? 30% P.S.: Altamir napsal, že si na své přijdou fanoušci anarchistického humoru Monty Pythonů. Myslím, že i přes některé společné rysy (sklon urážet a shazovat úplně všechno a všechny bez rozdílu) jsou Pythoni někde úplně jinde. To jenom pro upřesnění. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Osobně považuju úspěch tohohle filmu za celkem slušnou záhadu. Je pravda, že některý scény jsou hodně vtipný, na druhý straně 90% těchto scén už je v traileru v kratší (a proto mnohdy zábavnější) verzi, takže v kině už jenom čekáte, že na vás Borat vyrukuje s něčím, co jste ještě neviděli. Ale co jste ještě neviděli? Návštěvů Židů, která je celkem nudná, křesťanskou bohoslužbu, která se nedá označit za vtipnou, maximálně pak za "děsivou" zkušenost (myšleno ve stylu fanatismu určitých lidí), a scénu v hotelu, která je na pomezí geniální zábavy a maximálního nevkusu; pro někoho bude dokonalá a nejlepší z celého filmu, pro jiného bude hlava Borata v zadku jinýho Kazachstánce už trochu moc. Mám pocit, že se řadím spíš k těm druhým. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Asi tak. Líbí se mi, z čeho si Sacha dělá srandu, méně už, jak si ji dělá. Na nekorektní humor, který se nezastaví před feministkami, teplouši, národnostními měnšinami, američany, židy, nežidy a vlastně všemi, celkem dost slyším, ale že by mě právě styl Borat oslovil, to už méně. Možná časem objevím jeho skrytou genialitu, zatím lepší dvě. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (67)

  • Internetová legenda Mahir Cagri tvrdí, že právě on inspiroval postavu Borata (Sacha Baron Cohen). Kníratého Turka na webu před pár lety proslavily nezáměrně legrační fotografie a osobní údaje, jimiž se snažil navázat známost se ženami z ciziny. "Dostávám spousty e-mailů od lidí, kteří píší, že mě Borat imituje", tvrdí Cagri, který byl jedním z mnoha lidí, požadujících po filmařích finanční kompenzaci. (Pumiiix)
  • Po premiéře filmu se "ty Borate!" stalo v Kazachstánu populární nadávkou. (NIRO)

Související novinky

Druhý Borat má velmi dlouhý název

Druhý Borat má velmi dlouhý název

29.09.2020

Před pár týdny přišla zpráva, že herec Sacha Baron Cohen (Chicagský tribunál) nejenže natáčel pokračování Borata, on už ho dokonce stihl i dokončit, takže velice brzy dorazí na některou ze… (více)

Dvojka Borata potvrzená?

Dvojka Borata potvrzená?

09.09.2020

Minulý měsíc byl herec Sacha Baron Cohen (Diktátor) spatřen v kostýmu Borata kterak natáčí scénu v autě. Vzhledem k absenci oficiálního oznámení se tak spekulovalo buď o tajně natočeném pokračování,… (více)

Pokračování Borata na cestě?

Pokračování Borata na cestě?

20.08.2020

Ačkoliv herec a komik Sacha Baron Cohen nechce nic potvrdit, má v současnosti rozpracovaných hned několik projektů. Před pár měsíci byl spatřen jak zpívá na jistém kontroverzním srazu ve Washingtonu… (více)

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

Jim Carrey šlohne Monu Lisu

17.02.2012

Jeho kariéra už není, co bývala. Pan Popper a jeho tučňáci ale obstojně vydělali a právě natáčený kouzelnický souboj se Stevem Carellem The Incredible Burt Wonderstone rovněž vypadá na slušný úlet,… (více)

Reklama

Reklama