Reklama

Reklama

Agentura Jasno

(seriál)
  • USA Psych (více)
Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (2006–2014), 86 h 32 min (Minutáž: 41–87 min)

Tvůrci:

Steve Franks

Hrají:

James Roday Rodriguez, Dulé Hill, Corbin Bernsen, Maggie Lawson, Sage Brocklebank, Timothy Omundson, Steve Bacic, Robin Mossley, Kirsten Nelson (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(120)

Hlavní hrdina seriálu Shawn Spencer je člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Tento jeho talent v něm po celé dětství podporoval a rozvíjel jeho otec Henry Spencer, který od něj očekával, že si zvolí povolání policisty jako on. Tím se však Shawn nestal, po škole vystřídal několik desítek zaměstnání, ale u žádného z nich nevydržel dost dlouho. Vše se změní, když jednou poněkolikáté pouze na základě televizní reportáže odhalí a oznámí pachatele loupeže a stane se tak v tomto případě hlavním podezřelým. Díky svému nenahraditelnému talentu a neuvěřitelné dávce štěstí se mu však podaří přesvědčit některé policisty, že je sensibil. To však má dokázat pomocí při vyšetřování případu. Na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je neskutečně všímavý Shawn Spencer, který má tuhle schonost po tátovi, který ho v téhle schopnosti zdokonaloval. Kvůli tomu, že řeší vraždy lépe než policie se vydává za jasnovidce. Pak je tu jeho nejlepší kamarád Burton ,,Gus" Guster, který má neskutečný čich, ale z mrtvol se mu chce zvracet. Nedílnou součástí jsou také detektivové - Carlton ,,Lassie" Lassiter, který Shawna upřímně nesnáší, nejradši by ho zabil a moc rád by se ho zbavil, a Juliet ,,Jules" O'Haraová, která Shawnovým teoriím docela věří. Tyhle všechny vede šéfka Karen Vicková a Shawna usměrňuje jeho otec Henry.Tihle se společně postarají o kopec zábavy, ale největší zásluhu na tom stejně mají Shawn s Gusem. Jejich dialogy a slovní přestřelky jsou úžasné a Shawnova jména pro Guse jsou legendární (skvělé jméno, G-koblížek, že? :D). Zápory odjely v ,,Borůvce", takže hledat je nemá cenu. 100% ()

koniklecka 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem první dva díly a musím hned ohodnotit, i když u seriálů zpravdila pár dílů posečkávám. Konečně ve středu večer něco dávají v TV! Je to velmi příjemný a hlavně vtipný seriál, i když se řeší vraždy. Ale radši bych ho sledovala v původním znění, dabing zabijí některé hlášky. Po několika dalších dílech: Začíná to být na jedno brdo, škoda. ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

Psych není seriál, u kterého by se divák smál po celou dobu. Není to typický sitcom, což dokládá i hodinový formát. Na seriálu je třeba ocenit herce i tvůrce, kteří se mohou pustit do parodie jakéhokoli žánru a vždycky to dopadne velice vtipně, to je stejné i u vážnějších epizod, kterých se pár v posledních řadách objevilo. Herci byli velice dobře vybráni, do svých postav sedí a skvěle k sobě padnou. Krom toho zábavné dialogy, plno hlášek, super znělka. Celý seriál má jen jedno malé mínus. V prvních řadách nejsou moc složité zápletky a pachatelé jsou většinou jasní už po chvíli. Zvlášť pokud už máte nakoukány nějaké seriály, pachatelem je většinou ten nejznámější herec. Nejsou to nějací moc známí herci, ale jsou to často obsazovaní herci do vedlejších rolí v seriálech. V pozdějších sériích (cca od 3.-4.) toto pak už úplně neplatí, zápletky jsou složitější a známější herci jsou často i kladné postavy. V prvních řadách to ale trochu kazí dojem, když je od začátku jasné, kdo je pachatel. Každopádně už jen za ty parodie na všechny velkofilmy, slavné seriály a různé narážky na ně musím dát 5 hvězdiček. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nezaujelo, jelikož první a druhá serie je trochu mdlá a dá vám zabrat si oblíbit postavy, ale třetí a čtvrtá (zatím) jsou už o něčem jiném, parodie za parodií, dělání si srandy ze sebe sama a plno dalšího (neříkám, že to vprvních epizodách nebylo, ale ne v takové míře). Nehorázně se u toho bávím různými odkazy a tím, že každá epizoda s vybere určité téma a to velmi stylově zparoduje. Dokonce se vždy pobavím při nějaké zmínce Mentalisty či Simona Bakera a poslední dobou jich je tam požehnaně. EDIT: Ke konci už se z toho trochu vytratilo kouzlo a bylo to celé mdlé, hlavně předposlední 2 série, jediné, co tam bylo ke sledování byl vývoj vztahů mezi postavami. Poslední série byla třešnička na dortu pro fanoušky, některé díly byly slabší, ale šlo tam hlavně o dořešení všech záležitostí a to se jim povedlo se ctí. Poslední díl byl perfektní. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Shawn a jeho parapsychologické "schopnosti" mě vždycky rozesmějou. Je to jeden ze seriálů, který má každý díl natočený podle šablony - zážitek z minulosti-současnost, ve které se děje něco odkazující na zobrazenou vzpomínku-řešení-chyba v řešení-vyřešení díky parapsychologii.Konec. Ale je to zábava. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o stou epizodu seriálu. (kkomtu)
  • Agentura Jasno obsahuje množství narážek na různé seriály, nejvíce však odkazuje na kultovní seriál Městečko Twin Peaks (od r. 1990). (korect)
  • Pod hlavní tanečnicí Minou (Azita Ghanizada) se propadá jeviště, když tančí rychlé otočky. V záběru na její nohy je vidět, že při nich poskakuje. To ale nemohou být skutečné otočky, které by v takové situaci tančila. Aaja Nachle je totiž choreografie založená na břišních tancích a klasickém tanci kathak, kde se otočky tančí tak, že jedna noha dělá miniaturní kroky téměř na místě a druhá noha ji obchází, případně na zem nestoupá vůbec (podobně jako v baletu). Kromě toho je při skákavých otočkách nesmírně těžké udržet rovnováhu. (Ezis)

Reklama

Reklama