Reklama

Reklama

Jednotka příliš rychlého nasazení

  • Česko Úsvit policajtů (více)
Trailer 5

VOD (1)

Seržant Nicholas Angel absolvoval školu s vyznamenáním a brzo si získal respekt i oblibu u lidí v londýnských ulicích. Dostal medaili za statečnost, devět ocenění jen za poslední rok ve službě a dosáhl většího počtu zatčení než kterýkoli jiný policista. Je prostě ze všech nejlepší a to začne vadit jeho kolegům i nadřízeným. Nicholas je převelen do malé vesničky Sandford. Z nové situace je hodně zklamaný, přesto začne své povinnosti plnit hned po příjezdu. Nejenže si svým přístupem získá opovržení místních policistů, navíc je považován za hlupáka. Jediný, komu se Nicholas zalíbí, je dobrácký strážník Danny. Po krátkém Angelově pobytu se v městečku s nulovou kriminalitou rozběhne kolotoč smrtelných nehod. Jediný, kdo v tom vidí něco daleko většího než souhru nešťastných náhod, je právě seržant Angel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 363)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie pro každého s "akční minulostí", jen se nemůžu zbavit dojmu (stejně jako u Soumraku mrtvých), že z daného námětu šlo dostat ještě víc. Chyběla mi zajímavější zápletka a hlavně pořádné hlášky, které k akčnímu žánru prostě patří (viz Smrtonosná past 4.0). Oproti předchozímu Wrightovu filmu každopádně posun vpřed, takže se na další počin zatraceně těším. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Zevrubnost v přejímání záoceánských klišé je mnohdy tak dokonalá, že „Hot Fuzz“ sklouzne k určité samoúčelnosti a tak tak to vybalancuje na hranici dobrého vkusu (za kterou podobně laděný syntetický béčkař Tarantino padá každou chvíli). Film baví tam, kde je britský v duši a americký v zevnějšku, naopak trochu ztrácí ve finále, které je zpočátku neodolatelné, ale po chvíli navaří i trochu nastavované kaše. Těžko odůvodňovat, proč navzdory našlapané stopáži, výborným nápadům a překvapivě i docela poutavému ději ve mně „Hot Fuzz“ nezanechal až tak hluboký dojem. Možná jsou jeho akční mimikry tak dokonalé, že chtě nechtě vyvolávají mělký dojem běžného akčního filmu. Pokud jsem si něco opravdu užil, tak je to krom atmosféry i vynikající herecká dvojice Simon Pegg a Nick Frost, perfektní návrat ex-Bonda Timothy Daltona k přestřelkám, stylová i mladicky svěží Wrightova režie a skvělá hudba (aktuálně bondovského) skladatele Davida Arnolda. Až se bude volit nejlepší akčňák roku 2007, na „Hot Fuzz“ by se nemělo zapomenout... při všem výsměchu je zábavnější a našlapanější než většina zámořské produkce. K dokonalosti mu však přeci jen chybí vyšší míra nadhledu. Nikoli nad parodovaným žánrem, ale nad sebou samým. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hot Fuzz je pro akční filmy tím, čím mohl být Shaun of the Dead pro zombie horory, kdyby se byl býval povedl. Tedy zpola parodickou reflexí žánru na jedné straně a současně jeho hrdým zástupcem na straně druhé. Na rozdíl od již zmíněného Soumraku mrtvých se to tentokrát Edgaru Wrightovi ukočírovat povedlo a výsledkem je vskutku dobrý a pozoruhodný film, který zaujme humorem, (takřka hororovou) zápletkou i nářezovou akcí. V podstatě bez výhrad. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Zatímco v nudnějším začátku sledujeme jen snaživého mladého policistu, kterému kolegové hážou klacky pod nohy, ve střední části už jde o lehce ztřeštěné pátrání po vrahovi v poklidném venkovském Standfordu ("Nenapadlo Vás někdy, že zločinnost je tu nízká a nehodovost hrozně vysoká?") a pak příjde šokující zlom ve scénáři i v tempu. Závěrečná třetina je vymazlenou hustou a brilantní hyperakční parodií, vtipnou a vyzdvihující celý film. I takový Schwarzenegger jako mstitel v akčňáku Komando se může jít zahrabat... "Umíte střílet ze dvou pistolí a přitom skákat vzduchem?" Nakonec i ta zachráněná labuť ("asi sedmdesát centimetrů vysoká, dlouhý štíhlý krk") si zde zahraje svou pozitivní roličku při prosazování zákona... Trailer: http://www.csfd.cz/film/223729-jednotka-prilis-rychleho-nasazeni-usvit-policajtu-hot-fuzz/videa/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když si ani Mizerové nevědí rady? Po Soumraku Mrtvých se vrací duo Wright/Pegg zpět do akce a tentokrát si brousí zuby (nejen) na kriminálky, buddy movies a akčňáky všech ražení. V zásadě všechny klady, které ctily Soumrak zdobí i Hot Fuzz. Bohužel však to samé platí i o záporech. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (46)

  • Scéna, v ktorej Nicholas (Simon Pegg) odpovie na Dannyho (Nick Frost) otázku, či chce niečo v obchode, "Cornetto", je narážkou na film Súmrak mŕtvych (2004). V ňom sa Shaun (Simon Pegg) pýta Eda (Nick Frost) tú istú otázku a dostane tú istú odpoveď. (Wonderwall)
  • Severoamerické tržby byly 23,6 milionu dolarů, celosvětové 80,7 mil. (z toho 41,2 milionu v domovské Velké Británii). (NIRO)
  • Film vznikol potom, ako si tvorcovia napozerali viac ako 200 "policajných" filmov, absolvovali rozhovory s desiatkami mužov zákona a přežili jednu nefalšovanú policajnú naháňačku. (Smok)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Reklama

Reklama