Reklama

Reklama

Jednotka příliš rychlého nasazení

  • Česko Úsvit policajtů (více)
Trailer 2

VOD (1)

Seržant Nicholas Angel absolvoval školu s vyznamenáním a brzo si získal respekt i oblibu u lidí v londýnských ulicích. Dostal medaili za statečnost, devět ocenění jen za poslední rok ve službě a dosáhl většího počtu zatčení než kterýkoli jiný policista. Je prostě ze všech nejlepší a to začne vadit jeho kolegům i nadřízeným. Nicholas je převelen do malé vesničky Sandford. Z nové situace je hodně zklamaný, přesto začne své povinnosti plnit hned po příjezdu. Nejenže si svým přístupem získá opovržení místních policistů, navíc je považován za hlupáka. Jediný, komu se Nicholas zalíbí, je dobrácký strážník Danny. Po krátkém Angelově pobytu se v městečku s nulovou kriminalitou rozběhne kolotoč smrtelných nehod. Jediný, kdo v tom vidí něco daleko většího než souhru nešťastných náhod, je právě seržant Angel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 363)

Cival 

všechny recenze uživatele

Isherwood píše, že čím víc máš z akce nakoukáno, tím víc se pobavíš. Myslím si, že to není tak úplně pravda a že pro nás akční freaky je toho v Hot Fuzz nakonec trochu málo. Že bychom fakt chtěli ještě víc citací, víc hlášek, víc odkazů a víc ukradených "Zchlaď se" a "Zapomněl sis padák". Humor Hot Fuzz je většinou chytřejší a vyhrává si s neprvoplánovými scénami s Bobem a Davem, "Oh, Mother!", rajskou omáčkou nebo knírem, na fanouškovských orgiích pro příznivce Bad Boys by se ale ještě dalo přitvrdit. Každopádně oproti Soumraku mrtvých velký pokrok ve výpravnosti i v kadenci fórů. Těším se na další zesměšněný žánr, i když dvojce bych se taky vůbec nebránil. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi zápletka taky přišla až přehnaná ale pak mi došlo, že to je přesně takové, jaké to má být, vše do sebe zapadá. Téhle komedii snad nelze nic vytknout, pokud vám ovšem sedne styl humoru, který film provází. Může se stát, že to neni váš styl a pak se prostě bavit nebudete. Já se ale bavil královsky a za scénář, režii i herecké výkony je to jasná 5*****. Lepší než některé vážně míněné akční filmy. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto prvotridni narez, kde jedinej problem je mirna nevyvazenost. Wright totiz spojuje tri zanry - horor, komedii a akci. Cely je to prakticky komedie, az na zaver, kterej je narvanej akci a zabery vrazd, ktery jsou zase hororovy a vse to prekvapive funguje bezchybne, problem je, ze misty tvurci najednou znicehonic zvazni a hodi do filmu nakou dojemnou scenu, kdy si clovek rika, jesli se tomu ma smat, nebo jesli to je skutecne neco smutnyho. Ale jinak si prakticky nemam na co stezovat. Vtipy jsou naprosto perfektni a Wright vyuzije naprosto vse, takze kdyz treba ze zacatku filmu padne jmeno Aaron, tak si reknete "hm", jenze najednou v zaveru filmu ho vyuzijou a takle to je s vic forkama. Vrazdy jsou navic perfektne krvavy a zvlast ta s kusem kostela je lahudkova. No a akce, to je proste maso. Sice bych nerek, ze porazi akci Michaela Baye, na druhou stranu se tu rubou duchodci, kopou se do hlavy a strili se po nich z brokarny a to by si Michael asi nedovolil. Co se tyce pribehu, tak je do jisty miry docela originalni a pointa, proc se zabiji, je fakt spickova. A je tu pekne brutalni strih, kterej udela i z oblekani a zavirani dveri adrenalinovou zalezitost. A navic tu jsou dva krutaci Simon Pegg, kterej vypada fakt drsne a Nick Frost, kterej mu skvele nahrava. A pak tu je desna spousta znamejch a mejch oblibenejch hercu ve vedlejsich a malickejch rolich, ktery ani snad nebudu vyjmenovavat. Takze az na tech par zbytecne vazne branejch mist se fakt jedna o prvotridni film. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Když chtějí Britové zparodovat nějaký žánr a filmy k němu se vázající, nenatočí crazy Bláznivou střelu, ale něco mnohem více sofistikovanějšího. Jednotka příliš rychlého nasazení cituje Lynchovu Ztracenou dálnici či surfařský Bod zlomu a paroduje celou řadu akčních filmů - Mizery počínaje a hororovým Vřískotem konče. Tam, kde paroduje, je velmi silná, tam, kde se snaží vyprávět a posouvat dál děj příběhu, tam to ale bohužel někdy trochu zaskřípe. Geniální je postižení žánrových akčních klišé - nabíjení brokovnice jednoruč, sekvencí přestřelky s důchodci, zneškodnění nebezpečné babky s brokovnicí kopem do nosu atd. Brilantní je forma, jakou to bylo dosaženo - pakliže chcete cokoliv parodovat, musíte umět natočit dané scény minimálně stejně dobře ne-li lépe než originál (což bohužel mnohdy neplatí o parodiích amerických). Edgar Wright a jeho tým často převýšili zvyklosti a standard obvyklý v ranku akčních filmů - všechny ty stylové vychytávky jsou skutečně funkční a akce jen jiskří (kupříkladu při závěrečné hromadné přestřelce při střelbě z okna v rychlých střizích jakoby kolísá úroveň světla, což vytváří velmi zajímavý a zdařilý efekt). Ve spojení s výbornou hudbou pak vzniká dokonalý mix akčního filmu a videoklipové jízdy, ze které ční často plochost původního parodovaného originálu. Zajímavý je hypernaturalismus některých scén zobrazujících zabití člověka - uřezané hlavy na silnici, kamenná špice drtící hlavu novináři pod kostelem, napíchnutí se bradou na špičku zmenšené repliky věžovité stavby - možný odkaz k filmu Přichází Satan, ale ještě spíše zjevná satira doby - časté úsilí (zvláště amerických hororových) tvůrců šokovat doslova za každou cenu... Rozhodně zajímavý, ale místy občas poněkud rozvleklý a trochu nudící film... Podobné filmy: Soumrak mrtvých ()

choze 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s Jednotkou a předtím i se Soumrakem mrtvých dopadlo tragicky - brutálně mi neseděl Wrightův humor a u Jednotky ani poněkud divoké spojení policejního buddy movie s tajemně ponurou detektivkou z anglického venkova a la Agatha Christie. A srala mě zběsile nastříhaná akce. Při dalších zhlédnutích jsem si ale na ten styl/koncept zvykl a docenil ho. Jednotka je hodně scenáristicky i audiovizuálně nápaditá a vtipná a ústřední dvojka Pegg a Frost je hodně fajn. Jedinečná pocta akčním filmům a jak se tu s oblibou píše, příjemná povinnost pro všechny akční fandy. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (46)

  • Film vznikol potom, ako si tvorcovia napozerali viac ako 200 "policajných" filmov, absolvovali rozhovory s desiatkami mužov zákona a přežili jednu nefalšovanú policajnú naháňačku. (Smok)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Reklama

Reklama