Reklama

Reklama

Hrdinka amerického thrilleru, manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová), pracuje i na Štědrý večer, a když chce konečně odjet domů, zjistí, že hlídač Thomas (Wes Bentley) na ni v podzemí nalíčil past. Buď se jí podaří utéct, nebo přijde o život...  Je Štědrý večer, ale mladá ambiciózní manažerka Angela Bridgesová (Rachel Nicholsová) je ještě stále v práci. Chce vše dodělat, než vyrazí na rodinnou večeři. Když konečně sjede do opuštěné garáže, zjistí, že nemůže nastartovat auto a nemá signál v mobilu. Pomoc jí nabídne přátelský hlídač Thomas (Wes Bentley), ale když se ani jemu nepodaří auto spravit, řekne Angele, aby s ním povečeřela. Ta se jen zasměje, jenže záhy zjistí, že se ocitla v situaci, která rozhodně úsměvná není. Probudí se totiž přivázaná k židli ve studené místnosti pro bezpečnostní službu v podlaží P2 a je si jistá, že štědrovečerní večeře je to poslední, po čem Thomas prahne. Teď záleží hlavně na její odvaze a touze žít, aby se jí odtud podařilo utéct. Americký hororový thriller režíroval Franck Khalfoun. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (250)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejnapínavější thriller, co jsem v poslední době viděl. Film nestaví pouze na násilí, ale těch pár drsnějších scén, co jsou tu k vidění, stojí za to. Příběh je uvěřitelný, vyskytne se zde i několik dobrých nápadů (výtah). Vyzdvihnul bych i dobrý výběr hlavních představitelů, hrdinka je sympatická, psychopat je ve své slizkosti i celkem charismatický. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo podzemní garáže jsou masakr. V době kdy velké vlny narůstu sexuálního násílí žen vůči mužům se jako vysoce atraktivní muž těmto prostorům vyhýbám už z dálky, protože v takových podzemních garážích může za každým sloupem číhat nějaká sexuálně vyšinutá žena, která by mě bezmocného a bezbraného mužíčka zneužila raz, dva. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby USA $3,995,018Tržby Celosvetovo $7,766,240Tržby za predaj DVD v USA $3,473,415 //počet predaných kusov 207,244║ V medziach to je dobre zvládnutý horror, len škoda že ten psychopat nebol viac výrazný, bol taký vo svojej podstate až moc jednoduchý, pohodlný a s pokojnou tváričkou, mohol to byť potom viac temnejšie, dusnejšie, atmosférické. /55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dva lidé, jedno podzemní parkoviště a všudypřítomná tma. Franck Khalfoun společně s Alexandrem Ajaou napsali docela slušný horor, který není tak krvavý jak předchozí Ajaova Noc s nabroušenou břitvou a závěr vás tolik nepřekvapí. Přesto jde o slušný snímek, který vás potěší v několika scénách, které ale jak se dalo očekávat nejsou zrovna plné logiky, ale na druhou stranu co by jste dělali vy? Velmi dobrá byla volba Rachel Nichols, která pokud se vám nelíbí vzhledově tak vás jistě potěší jak spoře oblečená proběhne celým snímkem. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale ta neuvěřitelnost bije do očí. Kolikrát jsem si říkal, proč neuděláš tohle, proč si upustila tenhle předmět atd. O Wesovi Bentleym nemluvě, ale u toho se to dá omluvit, protože hrál psychouše. Největší strach a napětí jsem paradoxně cítil za začátku, když na něj klepala a byly tam jen náznaky jeho magorismu. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dva herci a je to skvělý film. Opravdu napětí až na doraz. Trošku mne jen naštvalo to, že těm policajtům se nic nestalo. Všem film doporučuji. P.S. má sestra byla z filmu unešená ()

tron 

všechny recenze uživatele

Francúzsky hororový zázrak Alexandre Aja (NOC S NABRÚSENOU BRITVOU, HORY MAJÚ OČI) sa nechal inšpirovať kariérou svojho vzoru, Wesa Cravena a okrem réžie sa vrhol na produkciu. Jednoduchý, komorný horor P2 je presne ten typ blbosti, na akú som sa tešil polroka dopredu. Prsnaté dievča verzus šialenec psychicky a potom aj fyzicky zvádzajú súboj osobností v uzavretom priestore bez možnosti pomoci vonku. Stačí zvoliť zle vybrané slovo a môže to skončiť vyrezanou chrbtovou kosťou. Bavilo ma to v NOČNOM LETE, NA LINKE JE VRAH i v METRE. Bohužiaľ P2 ma schladilo rovnako, ako remake ČIERNYCH VIANOC (2007): na jednej strane zručne nakrútené, na druhej strane však všetci konajú tak nelogicky až hlúpo, že to kazí výslednú známku i v prípade, že ste nelogické správanie čakali, ale niekde pri entom kikse hrdinky som začal byť znechutený a nezachránilo to ani občasné gore (sexuálne harašenie sa nevypláca, ak máte radi svoje vnútornosti). ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Další z rychle se rozšiřujícího zástupu průměrných až podprůměrných thrillerů/horrorů, které postrádají především nápad. Řemeslo je to slušné, i když herci ničím nezaujmou, zapamatování hodný je maximalně pejsek a jeho krvavá smrt. Ostatně krev je taky to jediné co ve filmu opravdu stojí zato. Fulciovsky krásné gore se opravdu povedlo. Škoda, že zbytek filmu už ne. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Tísnivý thriller. Jednoduchý příběh, ale za to dusná atmosféra. Režisér Khalfoun chytá diváka za rameno a nechce ho pustit. Záporák je velmi charismatický, ale i ďábelsky chytrý. Hlavní představitelka Rachel Nicholsová je sexy. P2 je trochu předvídatelný thriller, i když v některých scénách jsou výborné nápady (výtah, píchnutí do oka). Výborná charakteristika postav. Dva herci na plátně bohatě stačí. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi zručně a s lehkostí natočený thriller/horor částečně napsaný a produkovaný Alexandrem Ajou musí potěšit všechny fanoušky žánru - je (v rámci možností) chytrý, půvabná Rachel Nichols zaujme nejen hlubokým výstřihem a Wes Bentley je opravdu solidní psychopat. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor, který si po celou délku snímku drží kvality, nikdy nevybočí k plnému hodnocení, ale ani nespadne na filmové dno. Největší slabina, je počet lidí a místo kde se příběh odehrává, viděl jsem dost podobných hororů a teďka ty novější nemají už většinou co nabídnout a spíše vykrádají své slavnější „bratříčky“. Herecky to není špatné, Rachel Nichols jsem její strach z psychopata věřil. Jsem tam sem se i lekl, pár scén mělo dost povedené gore a taky krve někdy nebylo málo. Tento film vás určitě neurazí, ale ani ničím neohromí. 6/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle se dá nazývat horor asi jen ve dvou možná třech scénách, ostatní je pouhopouhej thriller s pointou teroru ženy hlídačem v uzamčených garážích, kde fakt málokterá scéna překvapí, většinou to jede v zaběhnutých kolejích podobných hororů. Nicméně namůžu tomu upřít, že sem několikrát napnutej byl, jenže totálně stupidní chování hlavních postav (Wes Bentley pořád, Rachel Nichols na konci) to zase vše zkazilo. Ale krvavý scény se povedly, to zase jo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný, celkem nudný thriller o ženě pronásledované psychopatem během jednoho večera na jednom místě. Psychopat a jeho plky mě nebavily, ani hrdinka neoplývala výraznější osobností, pochválil bych jen atmosférické prostředí rozlehlé podzemní garáže a scénu s rozdrcením chlapíka na kancelářské židli. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka, přesto však vcelku koukatelná podívaná. Na jednu stranu překvapí solidní začátek a pár překvapivě skvěle zrežírovaných scén, ale na druhou stranu snímek velice nepříjemně brzdí hromada řečí. Franck Khalfoun si nejspíše od Alexandra příliš do řemesla kecat nenechal, což je sice příjemný fakt, ale možná by dobrá rada od přítele byla dobrá. Prostředí pozemních garáží je příjemně stereotypní, chladné a pro uvězněnou jistě i velmi zdrcující. Úžasná je samozřejmě i kamera mého oblíbence Maxima Alexandry a samozřejmě i hudební doprovod. Jediné co tak tenhle příjemný snímek brzdí je nepříliš chytrý scénář (začátek), který by ovšem při lepší zpracování mohl zapůsobit. Hlavní herecká dvojice totiž není schopna rozjet ten správný psychický teror. Wes Bentley je v rámci možností slušný, ale rozhodně nemá takové charisma, aby se mu dařilo tím správným způsobem děsit. Nejhorší jsou s ním chvíle, kdy má nejspíše psyhopaticky vybuchnout a začít pořádně řvát, tedy budit hrůzu, což se mu vůbec nedaří a působí spíše legračním dojmem. Dalším problémem scénáře je jistá nevyváženost. Slušný začátek, hodně keců, příjezd do P4 (?), plno keců atd. Samotný závěr má celkem tempo, přesto je však velmi slabý. P2 je rozhodně zklamáním, sice má několik slušných scén, ale ani ty nejsou nijak úchvatné. Funguje jen v několika momentech a většina děje se jen pomalu prokecá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když ukázkový pošuk Wes Bentley zrovna nenatáčí let mikrotenového sáčku, vězní v podzemních garážích ve jménu lásky a vánoční pohody mladé manažerky.. Pod patronací krvavé značky Aja se v patrech P1 až P3 dočkáme minuty gore efektů a 90 minut tlachání, útěků a hysterie, což znamená, že vám brzy přestane záležet na tom, jestli z štědrovečerního souboje vyjde jako vítěz hlídač, dívka, či rotvajler - hlavně, aby to proběhlo rychle.. Rachel Nichols vypadá na plakátu se sekyrou jako Jodie Foster, ovšem u vzhledu veškerá podobnost končí. Na druhou stranu, na co je vám v thrilleru herectví, když lze pobíháním v šatičkách po Marilyn poodhalit jiné přednosti.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

O půl hodiny přetažená hra na kočku a myš, postrádající jak inteligenci, tak (až na dvě scény) pořádnou nálož oživující krve či brutality. Prostě rutinní jednohubka s nepatrným množstvím tuku a kalorií. For fans only. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Technicky bezchybný priemer. Nichols a Bentley sú veľmi fajn a poteší absencia hrubej nelogiky. Jednohubka, ktorá drži žanrové škatulata viac, ako čokolvek iné. 60% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom sympaticky straznik, o ktorom by mi ani vo sne nenapadlo, ze by sa mohol z neho vyklut nejaky psychopat. Uz bolo vela filmov natocenych o prepadoch alebo nasilnostiach v podzemnych parkoviskach, ale tento sa tam odohraval celych 90 minut. Stacia na to dvaja ludia plus nejake tie obete vratane zvierata alebo nepohodlni policajti a vysledok je na svete. Cakal som slabucky thriller, ale vdaka tej krvavej brutalite a napätia sa z neho vyklul celkom slusny thriller, na ktory o par tyzdnov pri takom pocte podobnych filmov asi aj tak zabudnem, preto 3 *... 17.09.2010 _______ Wes Bentley - (Thomas) +++ Rachel Nichols - (Angela) +++ Simon Reynolds - (Jim Harper) +++ Philip Akin - (Karl) +++ Stephanie Moore - (Lorraine) +++ Hudba: tomandandy +++ Nemecka Cinema - 75% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Pořád mě sžírá pocit, že se z toho dalo vykřesat víc. Námětově nejde o nic nového, s obměnami jsme už leccos podobného viděli. Přesto se to celé nevyvíjí zle, i jméno Alexandre Aji dává tušit, že nepůjde o další rutinní thriller. Zásadní pozitivum = s hlavní hrdinkou prožijeme něco, co se může klidně přihodit vaší sestře. Mladík posedlý Elvisem a kamerovým systémem totiž rozhodně nechce strávit vánoční čas sám mezi prázdnými zdmi podzemního parkoviště a prsatá kariéristka je v Hollywoodu zase jednou hodně populární zboží. V druhé polovině ale naskáče několik hrubých chyb, které si zrovna netykají s logikou (nevím, ale že by byl na tísňové lince 911 záznamník?) a z našeho psychopata dělají kapku supermana, co mimo záběry kamery stihne nemožné. Na vině je bezesporu scénář, který postupně ztrácí na lesku a nápady tahá hodně neohrabaně. A možná i kapku herci. Například Wes „Ricky Fitts“ Bentley je v rámci možností psychopat slušný, na druhou stranu ale tak nějak furt stejný. Překvapivě mi scházelo takovéto mrazení v zádech. Závěrem vím jedno, P2 neobsahuje scénu, na kterou bych si třeba za týden vzpomněl!! 50%. ()

Reklama

Reklama