Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Hostel II sledujeme tři mladé Američanky, které pod vedením exotické a okouzlující známé z Evropy vydávají z Říma na společný víkendový výlet do lázní s příslibem odpočinku, zotavení a posílení svých přátelských pout. Najdou dívky to, co hledají? Nebo se staly obětí klamu, následkem kterého se z nich stanou pouhé loutky v rukou úchylných a privilegovaných lidí z celého světa, kteří na stejné místo cestují potají za účelem ukojení svých příšerných potřeb a tužeb? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (464)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Žil byl jeden úchylný mládenec, který neustále sledoval horory. Říkejme mu třeba Eli Roth.Léta plynula a Eli dospěl v muže trpícího zastydlou pubertou. Jednoho dne usoudil, že je na čase dostat se k filmu, protože již má vše možné nastudováno. Jenže kde chybí talent, tam ani trenér Kotrba se svými znalostmi nic neudělá. Po Cabin Feveru se Eli vetřel na jeden Hollywoodský večírek v kostýmu číšníka. Shodou okolností se zde nacházel Quentin Tarantino (taková náhoda to nebyla-jinak by tam Eli nešel). Teď už to chtělo jen vyčkat na ten správný moment. Ten přišel o několik piv později. Konečně se mohl s Quentinem dát do řeči a sdělit mu svůj úžasný nápad na film o malé zemičce někde blízko Ruska, kde si můžete zabít svého Američana. Tarantino svolil a vytáhl nějaký ten peníz ze své peněženky. Film vydělal, takže druhý díl na sebe nenechal dlouho čekat. Hned v úvody Roth rekapituluje předešlý díl a to je hned první bota, kterou udělal, protože si lidé opravdu mohou vzpomenout o čem že to bylo a pochopit, že druhý díl je úplně stejný. S jedinou změnou, že tentokrát nejsou lákáni sexu-chtiví mládenci na slovenské kozy, ale dívenky na slovenské lázně. Scénář je naprosto nulový a hloupý. Děti z mateřské školky by snad napsaly stejně dobrý. Sice by v jejich verzi dostal hlavní roli velký králíček a místo kulek by vzduchem létaly kostky ze stavebnice Lego, ale úroveň by byla obdobná. Snad jedinou novinkou je nakouknutí do životů úchylných zabijáků a řízení jejich organizace. Dražba nic netušících dívek je snad kromě popravy malých gipsíků jedním z nejlepších momentů snímku. Na druhou stranu tak zabijáci přicházejí o určité tajemno a získávají tak mnohem lidštější rozměr. Zabijácké duo je velice sympatické a hned si všimnete, že se jedná o lékárníka ze Zoufalých manželek a nevěrného exmanžela nóó ze stejného seriálu. Známých tváří tu člověk pozná více. Například uvedu Viktora Kruma z Harryho Pottera nebo MIlana Knažka coby šéfa zvrhlé organizace. Co se týče nechutností, tak Eli důrazně přitlačil na motorovou pilu a nabízí třeba řezání lidského penisu, ale narozdíl od prvního dílu to bere s mnohem větším nadhledem, takže jsme se s kamarády královsky bavili. Sice jsme byli jediní, kdo se v sále smál, ale určitě ty parodické prvky nechápali ostatní v kině, než že bychom my měli nějaký zásadní problém:-) Vždyť co by jiného mohl být fotbal s lidskou hlavou než pokus o vtip. Stejně tak si myslím, že se Slováci nemusí cítit dotčeni ztvárněním jejich země, neboť se podle mě jedná o utahování si z americké omezenosti. Hudební repertoár vybral Roth z českých a slovenských luhů a hájů, kde nakombinoval lidovky s hip hopem, sice je to sympatický pokus, ale moc nevychází a hudba né vždy pasuje. Přesto dávám 2*, protože jsem se dlouho u filmu takhle nenasmál. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

De facto stejná hovadina jako jednička, akorát s tím rozdílem, že tentokrát jsou bruskou opečovávány tři ucházející slečny. Roth režijně povyrostl asi tak jako za léta Jirka Krytinář a scénáristicky se smrknul do velikosti zahradního trpaslíka, který asi neudrží tužku v ruce, poněvadž takhle film zabít v poslední desetiminutovce, na to už musí být člověk po výplachu mozku, nebo po obrně. Komediální kouzlo, vycházející ze Slovenských zvěrstev, se rozplynulo do mlžných oparů lázeňského prostředí, kde není k nálezu nic jiného než hromada vyumělkované vaty a všudypřítomné nudy. Roth potvrdil svou pověst týpka s hlavou v Quentinově zadnici, který se od svého učitele naučil výborně máchat papulou, ale skutek utek. Místo krvavých orgií Eli servíruje jednu poměrně sugestivní scénu s kosou, ke které dokázal přibalit pouze dvě nijak zvlášť zajímavé expozice s bruskou a nůžkami. Není to ani horší, ani lepší. Tam, kde jednička působila amatérsky, tady působí profesionálněji, ve výsledku je to ale pořád stejná hovadina, která navíc v závěru nedává ani trochu smysl. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Stejně tupé, hloupé, povrchní a nudné jako minulý díl, ale s jedním rozdílem, že tu je aspoň na pár minut cítit snaha o horor( scéna s kamarádkou Bladea mluví za vše). Je tu strašně věcí špatně a doufám, že někdo Eli Rotha zavře do nějaké malé místnosti tak na 10 let. Třeba dá dokupy něco opravdu zajímavého (aspoň tři hvězdičky, zkus to Eli!). Určitě není dobrý nápad jezdit do ČR nebo SK a točit zde s ne-herci horory, které jsou totálně špatné. raději si tyhle trapnosti točte v Americe, protože jinak si o nás inteligentní američané budou myslet jaká jsme divná země plná "srandy", krve a vraždění( a to nám maličko pošramotí pověst). ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Stejně stupidní jako jednička, akorát s tím rozdílem, že tentokrát jsem se docela bavil, několikrát dobře zasmál a oproti jedničce by se zde dalo i mluvit o jakés takés atmosféře a napětí. Navíc jsem měl pocit, že se zde konečně objevilo trošku nadhledu a nadsázka, což se o vážně se tvářící jedničce říct nedalo. Ale ta revoluční a nevídaná brutalita? Pche, tak s tímhle na mě nechoďte. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hostel II jede po stejné koleji jako předchozí kultovní brak. Pouze partičku kluků nahradí skupina holek, které jsou přeci jen sympatičnější než nadržené trio. Výlet na zaostalé Slovensko znovu okoření malí degeši a díky tomu, že větší prostor mají organizátoři jatek, dostal šanci zazářit démonický Kňažko. Roth i na druhý pokus zklamal. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení probíhalo v barrandovských ateliérech, v Českém Krumlově (který stejně jako v prvním díle zastupuje Bratislavu), v Karlových Varech, v Českých Budějovicích, ale i na Slovensku. Na filmu spolupracovali i čeští kaskadéři. (Bauer)
  • Režisér měl k dispozici kolem dvou set komparzistů včetně asi čtyřiceti děvčat ve věku čtyři až devět let, oblečených jako mažoretky. (Bauer)

Související novinky

Mission: Impossible trochu jinak

Mission: Impossible trochu jinak

01.09.2010

Film se především nebude jmenovat Mission: Impossible 4 ani M:I:IV. A Ethan Hunt nebude suverénním hlavním hrdinou. O velení se totiž podělí s dalším agentem v podání Jeremyho Rennera. Studio… (více)

Cesta časem, rozvod, zombies a Hobit

Cesta časem, rozvod, zombies a Hobit

29.11.2006

Tak jako minulý týden, i tato středa je mimořádně plodná. Filmových novinek se urodilo tolik, že je prakticky nemožné vybrat mezi nimi tu nejlepší a nejzajímavější - a mě tedy nezbývá nic jiného, než… (více)

Reklama

Reklama