Reklama

Reklama

Letiště

(seriál)
Česko, (2006–2007), 97 h 56 min (Minutáž: 44–54 min)

Hudba:

Roman Holý

Hrají:

Maroš Kramár, Anna Šišková, Zuzana Norisová, Bohumil Klepl, Zuzana Bydžovská, Linda Rybová, David Matásek, Petra Špalková, Alois Švehlík (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(118)

Obsahy(1)

Seriál Letiště navazuje na tradici seriálů z atraktivního profesního prostředí. Jak už název napovídá, tentokrát jde o místa spojená s létáním a lidmi, kteří k němu patří. V prostředí vzbuzujícím fascinaci, respekt a někdy i obavy se odvíjejí osudy lidí, pro které je létání všední součástí života. Letiště je tedy příběhem o letuškách a stevardech, o pilotech velkých i malých letadel, ale i o všech ostatních, kteří s nimi spojili život. I tito lidé pochopitelně prožívají nejrůznější vztahy, krize, profesní i osobní prohry a vítězství. Jejich životy hýbou intriky, mezigenerační konflikty, mají starosti s výchovou dětí, nacházejí jistotu v přátelství i uspokojení v práci. Hlavní postavy příběhu nás přivedou do dvou základních prostředí: dopravních aerolinek Central Airlines se základnou na pražském letišti Ruzyně a na malé sportovní letiště u Prahy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Prima si to dala a já prostě nemůžu jinak než zvednout své hodnocení. První díly byly opravdu nudné, děj veškerý žádný a prostě jsem neměl jediný důvod se na ten hnus dívat, jenže ouha, stalo se něco nečekaného, seriálová kvalita šla opravdu výrazným způsobem nahoru. Prima se nejspíše jako jediná tuzemská televize poučila, naslouchala divákům a nakonec se jí podařilo posílit pozitivní stránky díla a naopak vyeliminovat většinu negativ. Letiště ani ve své druhé řadě nepřináší nijak originální děj, ale o něj tu jde vlastně až v poslední řadě, totiž právě postavy jsou tím co drží tento seriál vysoko v oblacích. Příchodem paní Rybové jako by se vše zlepšilo. Narozdíl do Ordinace zde Rybové herecký výkon opravdu věřím, stejně jako všem ostatním. Není to nic super, ale narozdíl od těch 'sraček' co běží na okolních kanálech mě Letiště baví a sleduji jej rád. Navíc musím dát Primě jedno obří plus za přístup, jakým se tenhle seriál vnímá. Narozdíl od konkurence má totiž Letiště nadhled a nebere se vůbec vážně. Jako poslední bod tohoto komentáře posílám polibek Zuzaně Norisové, způsob jakým mi její postava a zejména její uchopení dokáže zvednout náladu je opravdu něco neuvěřitelného. Enormní nárust kvality v druhé řadě mě opravdu šokoval a pomalu se musím zařadit mezi pravidelné diváky. Škoda těch několika málo chyb a některých těch nezajímavých dějových linií, které narušují celkový temporytmus. ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

To je neuvěřitelné, na co se vynakládají dnes u nás peníze. Kdo se kouká na takovou slátaninu? U zápletek jsem se nahlas smál, bohužel to nebylo účelem tvůrců. K tomu, aby mi bylo na zvracení, mi stačily i upotávky. To jsou na tom dnešní herci (včetně herců Národního divadla) tak špatně, že hrají i v takovémto braku? Hnus. ()

Reklama

Digi_09 

všechny recenze uživatele

Letiště je kvalitní seriál v českých vodách spolu s Redakcí patří dle mého názoru k filmařsky velice povedenému kousku/ atraktivní exteriéry, kvalitní hudba). Herecky vévodí Bob Klepl, Zuzka Norisová s Davidem Matáskem, dramatičnost seriálu propletená s komediálními prvky je to co většině českých seriálů točených jak na běžícím pásu chybí. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Taková nenáročná, ale vcelku vtipná blbinka. Norisová, Bydžovská a Klepl celkou kvalitu teda hodně vyzvihují. Naproti tomu Kramár a Šišková by se měli vráti z5 do SR. Oceňuji i docela pěkné záběry z leteckého prostředí. Rozhodně to není seriálová událost roku, ale zas tak špatné to taky není,takže mě těch 25% docela zaráží... ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Původně jsem seriál Letiště považoval za jeden z mnoha sračkových výplodů tuzemských televizí, které na nás v poslední době chrlí více a více rádoby seriálů. Když jsem ale zhlédl Horákovi, Velmi křehké vztahy a Ordinaci (která má naštěstí zimní přestávku), tak jsem si řekl: "Ty vole, vždyť tohle je skvělej seriál!".... Lhal bych, kdybych psal, že se na tenhle seriál pravidelně dívám. Doposud jsem viděl jen pár dílů, a to ještě ne ani celé. Ale minulý týden jsem to nějakým doposud neznámým způsobem přepl na Primu (pro případnou reklamu máte povolení to vypípat) a díval jsem se na celý díl. Ano na celý - od začátku do konce. No a dneska jsem se díval na další a mám strach, že v úterý (nebo kdy to dávaj) to zapnu znova. Asi jsem už na tom dost blbě.... no ale každopádně mi zatím pořád dochází, že jde jen a jen o český nic moc seriál, který je výjimečný jen v tom, že se odehrává na letišti, což je skvělé místo na skvělé náměty (které mi nějak tu chybí). Jo a taky bych málem zapoměl na jinak protivnou Norisovou, jejíž "blondýnskej" hlas, který z ní dělá absolutní... letušku (nic proti lítajícím stevardkám).___ To nějak shrnu: Letiště je v celosvětovém měřítku absolutní sračka, ale v tuzemském měřítku je to jeden z nejlepších seriálů natočených v posledních několika letech. Ukamenujte mě, ale je to tak. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Věra Koktová svou rolí oslavila již 60 let účinkování na plátně. (M.B)
  • Vanda Hybnerová s Pavlem Řezníčkem už po druhé tvoří manželský pár, poprvé v Živnostníkovi, kde si oba zahráli. (ČSFD)

Reklama

Reklama