Reklama

Reklama

Letiště

(seriál)
Česko, (2006–2007), 97 h 56 min (Minutáž: 44–54 min)

Hudba:

Roman Holý

Hrají:

Maroš Kramár, Anna Šišková, Zuzana Norisová, Bohumil Klepl, Zuzana Bydžovská, Linda Rybová, David Matásek, Petra Špalková, Alois Švehlík (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(118)

Obsahy(1)

Seriál Letiště navazuje na tradici seriálů z atraktivního profesního prostředí. Jak už název napovídá, tentokrát jde o místa spojená s létáním a lidmi, kteří k němu patří. V prostředí vzbuzujícím fascinaci, respekt a někdy i obavy se odvíjejí osudy lidí, pro které je létání všední součástí života. Letiště je tedy příběhem o letuškách a stevardech, o pilotech velkých i malých letadel, ale i o všech ostatních, kteří s nimi spojili život. I tito lidé pochopitelně prožívají nejrůznější vztahy, krize, profesní i osobní prohry a vítězství. Jejich životy hýbou intriky, mezigenerační konflikty, mají starosti s výchovou dětí, nacházejí jistotu v přátelství i uspokojení v práci. Hlavní postavy příběhu nás přivedou do dvou základních prostředí: dopravních aerolinek Central Airlines se základnou na pražském letišti Ruzyně a na malé sportovní letiště u Prahy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (213)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Jediný nový český seriál, který mě neuráží a který mě dokonce i zaujal. Výborná hudba, slušná režie, sympatičtí a dobře hrající herci (hlavně Kramár, Bydžovská, Špalková, Dyk). Šišková je snesitelná, jen Norisová mě hrozně irituje. Je to sice hezká kůstka (a v osobním styku příjemná holka, měl jsem tu čest), ale za tenhle "výkon" by měla viset za kšandy v průvanu. Jediným problémem je scénář. Autoři nejdříve rozehráli příběhy hlavních postav, ale pak začali uhýbat k příběhům vedlejších či dokonce epizodních postav. V některých dílech hlavní figury zcela mizí a scenáristé se zabývají jejich rodiči, příbuznými, přáteli atd. Nic proti tomu, ale mělo by to být vyváženější. A taky by mohli vymyslet trochu poutavější děj, zatím se toho moc neděje, nikomu nic nehrozí, opravdové "drámo" zatím chybí. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt někdo pravidelně sleduje? Já jsem v nouzi nejvyšší (např. taky dneska) zhlédnul několik dílů, protože mi to přišlo lepší, než hrát na počítači solitaire, ale po dnešnim dílu snad radši budu hrát piškvorky na kachličkách na hajzlu. Jak tohle může někdo natočit, nad tim zustává rozum stát. David Matásek je asi takovej herec, jako já jsem abstinent a v podstatě všichni ostatní (ne)herci typu Klepla, Norisový a dalších vypadaj, že jim role v Letišti přidělili na pracáku. Co si tak vzpomínám, tak akorát Bořivoj Navrátil mi připadal ve svý roli aspoň trochu věrohodně. Na tomhle seriálu je zajímavý akorát to, že jsem zde konečně viděl tváře několika osob, co se věnujou převážně dabingu. No dneska jsem nějakej hodnej, takže dávám 1 hvězdičku... ()

Reklama

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

To je neuvěřitelné, na co se vynakládají dnes u nás peníze. Kdo se kouká na takovou slátaninu? U zápletek jsem se nahlas smál, bohužel to nebylo účelem tvůrců. K tomu, aby mi bylo na zvracení, mi stačily i upotávky. To jsou na tom dnešní herci (včetně herců Národního divadla) tak špatně, že hrají i v takovémto braku? Hnus. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ta jedna hvězda snad jen za tu neutuchající vytrvalost, všech těch tvůrců, který tento seriál živý, a nás jím vždy dvakrát do týdne vesele obhospodařujíc. Bohužel..? Stále stejné, rádoby na rychlo stvořený a na oko zajímavý příběh avšak naprosto plochý, na rychlo postavené interiéry a světe div se, nic nového natož světoborného, ale zas na české poměry lehčí podprůměr, netřeba víc představovat..To bylo je a ještě nejspíš hodně dlouho bude to naše-vaše české Letiště..Když slyším mluvit-nebo zde spíš koktat Zuzanu Norisovou, tak si tak říkám bože můj chudák holka, do čeho jen se to zas namočila.. A také se divím tomu že jí to ještě za tu dobu nezůstalo..-:)) Herci jako Švehlík nebo Dvorská-tak těch je mě zde opravdu moc líto, ale bez práce holt nejsou lowe-:)) Název Letiště je zde, snad jen díky té soukromé letecké společnosti, jinak je zajímavé že žádné to opravdové letadlo jsem zde zatím ještě neviděl-:)) ()

J*A*M*A*L odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečná ztráta času a zbytečnost, které už se ani nedivím, že je to sračka a ztráta času. Těch "srakoidních" českých seriálů už bylo natočeno tolik, že už se ani nemusím vztekat, rozčilovat a být naštvaný za ztracený večer, i když mě zbytečně zmarněný večer dokáže naštvat. Kdy už těm českým tvůrcům dojde, že tyhle seriály jen dělají naší zemi ostudu? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Herečka Věra Koktová svou rolí oslavila již 60 let účinkování na plátně. (M.B)
  • Vanda Hybnerová s Pavlem Řezníčkem už po druhé tvoří manželský pár, poprvé v Živnostníkovi, kde si oba zahráli. (ČSFD)

Reklama

Reklama