Reklama

Reklama

Letiště

(seriál)
Česko, (2006–2007), 97 h 56 min (Minutáž: 44–54 min)

Hudba:

Roman Holý

Hrají:

Maroš Kramár, Anna Šišková, Zuzana Norisová, Bohumil Klepl, Zuzana Bydžovská, Linda Rybová, David Matásek, Petra Špalková, Alois Švehlík (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(118)

Obsahy(1)

Seriál Letiště navazuje na tradici seriálů z atraktivního profesního prostředí. Jak už název napovídá, tentokrát jde o místa spojená s létáním a lidmi, kteří k němu patří. V prostředí vzbuzujícím fascinaci, respekt a někdy i obavy se odvíjejí osudy lidí, pro které je létání všední součástí života. Letiště je tedy příběhem o letuškách a stevardech, o pilotech velkých i malých letadel, ale i o všech ostatních, kteří s nimi spojili život. I tito lidé pochopitelně prožívají nejrůznější vztahy, krize, profesní i osobní prohry a vítězství. Jejich životy hýbou intriky, mezigenerační konflikty, mají starosti s výchovou dětí, nacházejí jistotu v přátelství i uspokojení v práci. Hlavní postavy příběhu nás přivedou do dvou základních prostředí: dopravních aerolinek Central Airlines se základnou na pražském letišti Ruzyně a na malé sportovní letiště u Prahy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál jde do kytek pomaleji, než byste čekali, zajímavý je hlavně tím, že z něj na všechny strany nečiší láce (prima, no) a jako odreagování je dobrej. David Matásek si svou roli záporáka užívá, ovšem to, co předvádí Zuzana Norisová, je na zabití. Svou roli "naivky" změnila na "blbku" tím způsobem, že nevíte, kdy role přerůstá do samotné herečky. Prostě i na tak nenáročnou roli nestačí dva tři úsměvy či pohledy. A např. ta naprostá absence jakékoliv intonace...(!) Naštěstí, že na opačném pólu herecké ligy je Bob Klepl (který snad neumí být špatný nikde) a Petra Špalková (která má ale podstatně méně prostoru.) ()

Martyr odpad!

všechny recenze uživatele

Vždy som mal cítil určitú antipatiu k telenovelám. Ale to čom mal možnosť vidieť dnes, presiahlo všetky medze. Za tak trápny únos lietadla, "scenár a herecké výkony" by sa nemusel hanbiť ani Ice-T a to už je čo povedať. Kramár zo seba na staré kolená robí totálneho dementa. Aby časom nezačalo byť módne "..ty si ako debilko z českej telenovely..."Proste totálny odpaaaad! ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Jediný nový český seriál, který mě neuráží a který mě dokonce i zaujal. Výborná hudba, slušná režie, sympatičtí a dobře hrající herci (hlavně Kramár, Bydžovská, Špalková, Dyk). Šišková je snesitelná, jen Norisová mě hrozně irituje. Je to sice hezká kůstka (a v osobním styku příjemná holka, měl jsem tu čest), ale za tenhle "výkon" by měla viset za kšandy v průvanu. Jediným problémem je scénář. Autoři nejdříve rozehráli příběhy hlavních postav, ale pak začali uhýbat k příběhům vedlejších či dokonce epizodních postav. V některých dílech hlavní figury zcela mizí a scenáristé se zabývají jejich rodiči, příbuznými, přáteli atd. Nic proti tomu, ale mělo by to být vyváženější. A taky by mohli vymyslet trochu poutavější děj, zatím se toho moc neděje, nikomu nic nehrozí, opravdové "drámo" zatím chybí. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Telenovela, která není pro každého, že? Některý otrlý divák si prostě na taková dramata halt nepotrpí. Počkejte, až se to bude odehrávat na letišti Václava Havla, to bude soft. Takové letiště ani nevyjde draho. V Ikee maj podobné letiště dokonce za 8900,- Kč. I když, na to, že jsou to jen protažený smrkový hranoly naklížený kdoví čím, to je ale docela drahý. Ale tak je to ze švécka... ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Původně jsem seriál Letiště považoval za jeden z mnoha sračkových výplodů tuzemských televizí, které na nás v poslední době chrlí více a více rádoby seriálů. Když jsem ale zhlédl Horákovi, Velmi křehké vztahy a Ordinaci (která má naštěstí zimní přestávku), tak jsem si řekl: "Ty vole, vždyť tohle je skvělej seriál!".... Lhal bych, kdybych psal, že se na tenhle seriál pravidelně dívám. Doposud jsem viděl jen pár dílů, a to ještě ne ani celé. Ale minulý týden jsem to nějakým doposud neznámým způsobem přepl na Primu (pro případnou reklamu máte povolení to vypípat) a díval jsem se na celý díl. Ano na celý - od začátku do konce. No a dneska jsem se díval na další a mám strach, že v úterý (nebo kdy to dávaj) to zapnu znova. Asi jsem už na tom dost blbě.... no ale každopádně mi zatím pořád dochází, že jde jen a jen o český nic moc seriál, který je výjimečný jen v tom, že se odehrává na letišti, což je skvělé místo na skvělé náměty (které mi nějak tu chybí). Jo a taky bych málem zapoměl na jinak protivnou Norisovou, jejíž "blondýnskej" hlas, který z ní dělá absolutní... letušku (nic proti lítajícím stevardkám).___ To nějak shrnu: Letiště je v celosvětovém měřítku absolutní sračka, ale v tuzemském měřítku je to jeden z nejlepších seriálů natočených v posledních několika letech. Ukamenujte mě, ale je to tak. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Vanda Hybnerová s Pavlem Řezníčkem už po druhé tvoří manželský pár, poprvé v Živnostníkovi, kde si oba zahráli. (ČSFD)
  • Herečka Věra Koktová svou rolí oslavila již 60 let účinkování na plátně. (M.B)

Reklama

Reklama