Reklama

Reklama

Letiště

(seriál)
Česko, (2006–2007), 97 h 56 min (Minutáž: 44–54 min)

Hudba:

Roman Holý

Hrají:

Maroš Kramár, Anna Šišková, Zuzana Norisová, Bohumil Klepl, Zuzana Bydžovská, Linda Rybová, David Matásek, Petra Špalková, Alois Švehlík (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(118)

Obsahy(1)

Seriál Letiště navazuje na tradici seriálů z atraktivního profesního prostředí. Jak už název napovídá, tentokrát jde o místa spojená s létáním a lidmi, kteří k němu patří. V prostředí vzbuzujícím fascinaci, respekt a někdy i obavy se odvíjejí osudy lidí, pro které je létání všední součástí života. Letiště je tedy příběhem o letuškách a stevardech, o pilotech velkých i malých letadel, ale i o všech ostatních, kteří s nimi spojili život. I tito lidé pochopitelně prožívají nejrůznější vztahy, krize, profesní i osobní prohry a vítězství. Jejich životy hýbou intriky, mezigenerační konflikty, mají starosti s výchovou dětí, nacházejí jistotu v přátelství i uspokojení v práci. Hlavní postavy příběhu nás přivedou do dvou základních prostředí: dopravních aerolinek Central Airlines se základnou na pražském letišti Ruzyně a na malé sportovní letiště u Prahy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (213)

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

To je neuvěřitelné, na co se vynakládají dnes u nás peníze. Kdo se kouká na takovou slátaninu? U zápletek jsem se nahlas smál, bohužel to nebylo účelem tvůrců. K tomu, aby mi bylo na zvracení, mi stačily i upotávky. To jsou na tom dnešní herci (včetně herců Národního divadla) tak špatně, že hrají i v takovémto braku? Hnus. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Vidím, že místním hodnocením opět dominuje hysterie. Letiště je prostý řemeslný seriál, nic extra, docela zajímavé prostředí, píběhy standartní, tohle prostě nikoho nemůže urazit v porovnání s německou bídou typu Stefanie nebo Kobra 11. Vypíchnul bych asi dobrého Matáska, který umí hrát záporáka jak se patří. Norisovou radši komentovat nebudu, protože nevím, jestli její ztvárnění pitomé letušky je úmyslná nadsázka nebo fatální omyl. ()

Reklama

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Telenovela, která není pro každého, že? Některý otrlý divák si prostě na taková dramata halt nepotrpí. Počkejte, až se to bude odehrávat na letišti Václava Havla, to bude soft. Takové letiště ani nevyjde draho. V Ikee maj podobné letiště dokonce za 8900,- Kč. I když, na to, že jsou to jen protažený smrkový hranoly naklížený kdoví čím, to je ale docela drahý. Ale tak je to ze švécka... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak to zase začali dávat v TV a já si mlhavě vybavujíc pár šílených dílů říkal, zda to bylo tehdy opravdu tak blbé. Letadla a letiště mám rád, je to samostatný velmi zvláštní svět, plný roztodivných profesí, lidiček i osudů. Navíc voní leteckým benzínem a dálkami a to já taky rád. Mno, musím uznat, že jsem si to pamatoval opravdu dobře. Je to blbé. A poměrně dost. Jestli je to něčím zajímavé, tak těmi tehdy mladými herci a herečkami :-). Norisová byla tehdy ještě kost a v kostýmu letušky jí to slušelo. Jednotlivé příběhové zápletky jsou ale peklo a dnes působí hodně srandovně. To i ta nekonečná Ulice si pořád drží nějaký základní standard i když na ni nekoukám... Takže dávám za jednoho teroristu. * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 5/10 Prostředí 6/10/// +děj, pořád se něco děje, je to dramatické, napínavé, často velice vyhrocené, občas hodně drsné, někdy se až divák nestačí divit, pár zajímavých herců, na většinu jsem si během seriálu zvykl a spoustu dalších jsem si oblíbil -některé herecké (ne)výkony skutečně nepotěší, najdou se tu dějové linie, které jsou naprosto zbytečné, nezáživné a evidentně jen proto aby zaplnili místo a natáhli minutáž každého dílu/// Seriál má 119 částí, já ho sledoval 4 roky :-) a jsem velice rád, že jsem se dočkal jeho konce. Teď to ale nemyslím ve zlém. Opravdu jsem rád, že to má uzavřený konec, což je na tak dlouhý seriál spíš nezvyklé. Ale nechybělo moc a se seriálem jsem skončil po dvou částech. Začátek byl velice nevýrazný, střídali se v něm jen dvě dějové linie (velice jednoduché), ale možná i proto, že to nebylo komplikované a spíš odpočinkové jsem u seriálu zůstal. Letiště není špatný seriál i když se řadí do kategorie "seriál pro vyplnění volného času určité skupiny diváků". U jeho sledování jsem se často velice dobře bavil. Tady zmíním že nejlepší byl Bohumil Klepl. Zároveň jsem to sledoval i s očekáváním co bude příště a jak to dopadne. Je sice pravdou, že hlavní postavy tohoto seriálu potkávalo až moc osudových pohrom, ale pro diváka to je atraktivní. Já tedy za sebe nemůžu seriál u kterého jsem se nepravidelně, ale po dobu čtyř let dobře bavil hodit jen tak do odpadu, jen proto, že jeho kvalita je "made in Prima"./// Celkem 68%/// ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Vanda Hybnerová s Pavlem Řezníčkem už po druhé tvoří manželský pár, poprvé v Živnostníkovi, kde si oba zahráli. (ČSFD)
  • Herečka Věra Koktová svou rolí oslavila již 60 let účinkování na plátně. (M.B)

Reklama

Reklama