Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá fantasy o věčné lásce plná fascinujících triků, bojových umění a šermířských soubojů. Yi-Gwak je slavný lovec démonů. Osud mu připravil strastiplnou cestu. Během života ztratil mnoho přátel, ale největší ranou byla smrt jeho lásky, nevinné dívky Yon-hwa. Yi-Gwak vstupuje před bránu nebe, místo, kde žijí démoni a duchové, kteří nebyli vpuštěni do nebe. Chce tam najít svou milovanou a pokusit se vrátit ji zpět na Zemi. Netuší, že nejsilnějšího protivníka potká teprve zde. Jeho zesnulý učitel Ban-chu se stal temným vládcem… Legenda o věčné lásce a odvaze, která boří hranice mezi nebem a zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tak malou odezvu na spousty podnětů k emocím jsem snad ještě nezažil. Kolikrát se rozehraje krásná hudba v kouzelném prostředí při vypjatých situacích a nic. Asi jsem se nedokázal vžít do postav, nebo bylo jsem byl příliš násilně tlačen k emocím, než abych tomu propadl. Moc se mi nelíbil ani scénář. Především jsem po většinu času nechápal motivaci hlavně záporných postav, které zacházely až do pouhých škodičů. Do kina bych na to možná přesto zašel, protože po vizuální stránce je to úchvatné a hudba je také vyskoko nad průměrem. Především prvních a posledních 20 minut to byla téměř lotrovská pastva pro oči. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka v lehce temném odstínu. Vizuálně je to naprosto perfektní na pět hvězd, výrazná výtvarná stylizace, nádherná výprava, kostými, exteriéry. Překrásné scenérie, kompozice scén, vychytané wuxia souboje. Sympatické hlavní duo, zejména Jung Woo-sung je můj oblíbenec a jeho charisma vždy podlehnu. Příběh je zasazen do zajímavého prostředí a námět není vůbec špatný, jenže k čemu je ta částečná originalita, když emočně to na mě tak nějak nepůsobí většinu času. Což je škoda, protože potenciál na skvělý film tu byl. Hudba se hodí do scén a patří k velmi povedeným ost, Shiro Sagisu se u mě stává čím dál oblíbenějším skladatelem po ost Musa a Casshern opět na plné čáře zabodoval. The Restless je dobrý žánrový film rozhodně ano, příznivci wuxia žánru a fantasy pohádek nebudou litovat. I přes objektivní nedostatky mě to celkem strhlo, pro reprízu si pořídím dvd. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kurňa, to byl ale paranormálně romantický doják ve fantastickém vizuálně přebujelém hávu. Ona miluje jeho, on ji však nechce, protože už dlouho miluje jinou ženu, která je mrtvá a vůbec nic si nepamatuje. Jako po vizuální a estetické stránce velmi poutavé, romantiky na mě bylo trochu moc, i když v těchto filmech mi to nějak nevadí, souboje tak nějak ušly (i když více než souboje to byla přehlídka digitálních triků). Ale jo, taková pohádka pro dospělé. Docela mě zaujala hudba, je to první případ, kdy jsem odhalil nějaký styl skladatele, protože jsem si celou dobu říkal, že to musí být ten samý, co složil geniální hudbu pro Casshern. A teď koukám, a je to on. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Málokdy se ke mně film dostane takovou náhodu či oklikou, chcete-li. Totiž, moje spolubydlící, která moc nestah… nekupuje filmy :-) si chtěla koupit snímek Restless, ale místo něj koupila tento. Tak jsem jí řekl, ať ho nemaže, že se na to podívám. No a musím říct, že ten druhý film mě bavil o něco víc. Chcete vědět, co bylo na tomto filmu nejlepší? Začátek (který vypadal, že mě čeká skvělá fantasy) a konec (ne úplný, dalo by se to označit jako předkonec, kdy si hlavní hrdina "probojovává" (to je děsné slovo) cestu k hlavnímu záporákovi). A ten zbytek byl pěkně mimo. Takhle, mám rád, když na mě film vyrukuje s něčím, co jsem do té doby neviděl, ale tady to bylo moc na hraně s (nechtěnou) parodií. Ale hlavní problém, který jsem s tímto filmem měl, byl, že mi všechny postavy (krom té fajn Korejky, Japonky, no zkrátka Asiatky :-)) byly naprosto ukradené a já jsem k nim prakticky nic necítil. Bylo to takové "jo, on bojuje na život a na smrt, ok…” místo toho, abych mu alespoň trochu přál, aby ten souboj vyhrál. Jak jsem už napsal, nebýt toho solidní začátku a té luxusní scény u konce, jdu mnohem, mnohem níž. 50 %. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Shinobi byla podle mě nuda, ale tohle je správná výborná asijská fantasy, která oplývá bezpočtem skvělých vizuálně a i choreograficky dokonalých soubojů, perfektní hudbou, neočekávaně dobrými triky a i když je příběh trošku typickej, tak to vůbec nevadí a já si tuhle fantasy fakt užil se všim všudy až do závěrečný řežby. Takhle a i jako Vlkodav z kmene Šedých psů by měla vypadat nemegalomanská fantasy ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama