Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá fantasy o věčné lásce plná fascinujících triků, bojových umění a šermířských soubojů. Yi-Gwak je slavný lovec démonů. Osud mu připravil strastiplnou cestu. Během života ztratil mnoho přátel, ale největší ranou byla smrt jeho lásky, nevinné dívky Yon-hwa. Yi-Gwak vstupuje před bránu nebe, místo, kde žijí démoni a duchové, kteří nebyli vpuštěni do nebe. Chce tam najít svou milovanou a pokusit se vrátit ji zpět na Zemi. Netuší, že nejsilnějšího protivníka potká teprve zde. Jeho zesnulý učitel Ban-chu se stal temným vládcem… Legenda o věčné lásce a odvaze, která boří hranice mezi nebem a zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Málokdy se ke mně film dostane takovou náhodu či oklikou, chcete-li. Totiž, moje spolubydlící, která moc nestah… nekupuje filmy :-) si chtěla koupit snímek Restless, ale místo něj koupila tento. Tak jsem jí řekl, ať ho nemaže, že se na to podívám. No a musím říct, že ten druhý film mě bavil o něco víc. Chcete vědět, co bylo na tomto filmu nejlepší? Začátek (který vypadal, že mě čeká skvělá fantasy) a konec (ne úplný, dalo by se to označit jako předkonec, kdy si hlavní hrdina "probojovává" (to je děsné slovo) cestu k hlavnímu záporákovi). A ten zbytek byl pěkně mimo. Takhle, mám rád, když na mě film vyrukuje s něčím, co jsem do té doby neviděl, ale tady to bylo moc na hraně s (nechtěnou) parodií. Ale hlavní problém, který jsem s tímto filmem měl, byl, že mi všechny postavy (krom té fajn Korejky, Japonky, no zkrátka Asiatky :-)) byly naprosto ukradené a já jsem k nim prakticky nic necítil. Bylo to takové "jo, on bojuje na život a na smrt, ok…” místo toho, abych mu alespoň trochu přál, aby ten souboj vyhrál. Jak jsem už napsal, nebýt toho solidní začátku a té luxusní scény u konce, jdu mnohem, mnohem níž. 50 %. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Tento "vtipný" korejský fantasy počin se veze na vlně podobných výpravných čínských filmů z poslední doby a na vlně Pana prstenů a je na rozdíl od svých předchůdců slaboučký jako třikrát vyluhovaný pytlíkový čaj. Dokonce své předchůdce některými scénami přímo vykrádá, ale to by až tak nevadilo, jde spíše o formu. Scénář je naprostá slátanina. Motivace postav byly scénáristovi očividně ukradeny. Dal tam klaďase ňoumu, krásnou bojovnici, lásku, záporáky a všechno to pospojoval chaotickým dějem, kde se chvíli bojuje a chvíli se vedou dialogy, no spíše monology, protože postavy očividně nenaslouchají jiným postavám, a tak rozhovory vypadají trochu schizofrenně. Souboje byly pro mě rovněž zklamáním. Tentokrát si střihač sice nepomáhá ultrakrátkými záběry, aby ukryl nemohoucnost herců, ale pro změnu vynechává prostřední fázi pohybu, takže vidíme jen začátek a konec (taky dobrá metoda, jak ukrýt nemohoucnost některých herců). No, abych jen nehanil. Poslední bitva je docela dobrá, ale je digitální a přišla pozdě. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Jungcheon jsem netrpělivě očekával, jelikož fantasy wu-xia akce ve stylu japonského Shinobi jsou poměrně nedostatkovou filmovou komoditou. A v hlavní roli mů oblíbený jihokorejský herec Jung Woo-sung, představitel ikonického kopiníka Yo-seola z Musy, tomu nešlo zkrátka odolat... Jungcheon by se dal přirovnat též k Shadowless Sword: v podobně výrazně výtvarně ztvárněném světě se honí banda nadlidskými schopnostmi vládnoucích zabijáků za smíšeným a neméně zdatným duem hrdinů. Oproti svému jihokorejskému spřízněncovi má výhodu v lépe a přehledněji zpracovaných akčních pasážích. Pravda, v emocionální rovině není taktéž nejpřesvědčivější, ale sterilně na mě nepůsobil. Milostná linka má pro mě navíc jednu přednost: krásnou Kim Tae-hee (do příšery má tuze daleko, milá M. ;-)) Vizuálně a trikově na výši natočená wu-xia se solidními souboji a ne právě nejšťastněji řešenými úmrtími bez problémů ukojila můj hlad po podobných žánrovkách. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Krásný fantasy příběh, který si nesnaží zaplnit svůj svět tolkienovským způsobem miliony hrdinů, ale jen pár důležitými postavami, na jejiž osudy se soustředí a netříští své síly na příliš mnoho bojištích. Souboje jsou velmi efektní (způsob úmrtí se mi naopak hodně líbil a trikově je opravdu krásně udělaný), výprava překrásná až dechberoucí, přesto to nejdůležitější je v tomto příběhu láska. Láska navzdory smrti, láska navzdory osudu, navzdory vymazaným vzpomínkám. Nemalou výhodou je střídmá délka, takže film krásně utíká a ani na okamžik mě nezačal nudit. Tady není co řešit, plný počet a basta fidli.:) ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující, dějově zajímavé a emočně trošku udušené. Hudba výborně dokresluje, již tak vynikající kontrastní záběry, na které se pěkně kouká a nejednomu divákovi připomenou Pána Prstenů. Příběh je nápaditý (Mezinebe), ovšem emočně na mě moc nepůsobil, proto 4**** , po Akční stránce povedené. Pohádková podívaná, při které jsem se hrozně těšil na každou scénu s krásnou Tae-hee Kim a závěrečný boj, který rozhodně stál za to. Opravdu povedené, byly také wuxia scény a smrt v Mezinebi. Výborná výprava a kostýmy. 75 % ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama