Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Drom 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tomu ještě šanci, abych byl fér a... no dobře, narazil sem na jeden díl náhodou mezi tím odpadem, co se teď všude povaluje na Internetu. A musím konstatovat, že jsem rád. Ano, jsem rád, že náhodou a jen na jeden, protože jinak bych asi změnil hodnocení na odpad. Ubohá all-family telenovela plná keců, trapnýho vykastrovanýho humoru na frekventovaná témata a vratce stojící na děsných postavách. Výkony některých aktérů jsou sice obstojné, ale ten mlýnek na výkaly se neúprosně otáčí a z každé scény padá jeden voňavej koblížek za druhým. A rozhodně to není ten s bílým proužkem kolem! Blablabla, hehehe, kecy, jů a hele, no pustit si to v půlce (kde jsem to spěšně bežíce na toaletu vyzvrátit vypnul) nepoznám, jestli to je Pojišťovna v růžové ulici nebo ňáká jiná kokotina. Střes se mi dostat ještě do zorného pole a půjdeš. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká televize jde ve své vlajkové seriálové tvorbě nějakým divným směrem. Opustila výpravné projekty s osvědčenými tvůrci (obvykle adaptace klasických děl české literatury - viz třeba Bylo nás pět) a začala natáčet cosi jako mutace světově úspěšných sitcomů. Ach jo... Osobně chápu, že se musí šetřit, ale šetřit takovýmto způsobem mi přijde velmi nešťastné. Navíc - nejvíce je zde šetřeno na originalitě a dobrých nápadech. Český Krok za krokem se prostě hrubě nepovedl... (Soukromý dovětek: Zvláště mě jakožto učitele na tomhle seriálu dráždí, jakou medvědí službu poskytuje českému školství hrubým zkreslováním společenského statusu a ekonomické síly českých učitelů. Rád bych slyšel od tvůrců Horákových, proč mají všechny učitelky manžele kupující si na počkání kabriolety za 800 tisíc a zájezdy kolem světa vlastníce přitom fotbalové kluby atd. Před českými školami ale takové auta rozhodně neparkují. Proč se třeba do nějaké školy nejdříve nezajdete podívat a nezeptáte se tam, kolik bere taková místní učitelka?! Až budeme zase žádat navýšení platů, aby za tak směšné peníze přišli do škol vůbec nějací mladí absolventi pedagogických fakult, veřejnost bude i díky vám se svou zkreslenou představou proti...) ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Na české poměry jeden z nejlepších seriálů, nechápu to nízký hodnocení. Herecký obsazení taky celkem povedený v čele s Prachařem, je to pro všechny věkový kategorie, pro děti, teenagery i starší, pro každýho tam je něco. Není tomu moc, co vytknout, opět zdůrazňuju, že na český poměry to skvěle pobaví, a docela mi je líto, že těch dílů je takhle málo. Ty rodinky mi budou chybět... ()

Pet 510 

všechny recenze uživatele

Myslím že Horákovi si zas tak velkou kritku nezalouží. Dobře není to nic extra, ale porovnejte to třeba s ordinací,ulicí, VKV. Nevím jak vy, ale já teda došla k závěru že je to na tyhle poměry dost dobrý seriál. Občas se na to i kouknu a světe div se, baví mě to a někdy se i směju. Mohlo to být daleko horší. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to kolem svých 11-12, když to běželo v televizi. Bylo to hodně šílené, ale bavilo to. Nejraději jsem měl patálie prostředního synka Ondry a jeho a Terezy pošahané třídy (jeden ze spolužáků se tuším jmenoval nebo ho přezdívali Kuželka [LOL]). A mrzelo mě, že nejmladší Kubík, který vždy uváděl epizodu ze své perspektivy ve scéně před úvodní znělkou, nikdy neměl žádnou větší roli v seriálu, teda kromě toho, kde se zamiloval. Ale to platí jen pro první sérii. V té druhé to už byl z hlediska zábavy drastický pokles, některé díly hluché a někdy od objevení nové spolužačky a kamarádky Evy a hlavně té nové učitelky to nestálo vůbec za nic. Kdyby to byla čistá komedie, bylo by to lepší, ale to, že se to snaží o víc, tady moc nefunguje a s přibývajícími díly je to znát. Jinak na Los Serrano jsem narazil také a Horákovi doslova okopírovali strukturu rodiny, gaučovou scénu s točícím se "R" i některé vtipy jako vyhrožování záchodovou štětkou u obličeje. A myslím, že ČT musela tenkrát zaplatit pokutu za to. Každopádně je škoda, jakou cestu si seriál zvolil, kdyby ho někdo v Kavčích Horách po těch letech nevytáhnul, málokdo si na něj vzpomene. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (37)

  • Píseň, kterou Patrik zpívá, je „Flying“ od skupiny Nightwork. Tedy i v originále ji zpívá Jakub Prachař, představitel Patrika. (Matej.Krajci)
  • Při natáčení scény na nádraží v pražských Holešovicích štáb přemluvil strojvedoucího rychlíkové lokomotivy, která stála na přilehlé koleji a zrovna nebyla vytížená, aby jezdil tam a zpátky na pozadí scény (ČSFD)
  • Když chce Ondra (Jan Komínek) svým novým sestrám zkazit snídani jakýmsi přípravkem, Kuba (Marek Zeman) o něm prohlásí, že to je pro jeho rybičky. Ty se ale v celém seriálu ani jednou neukážou. (Nick321)

Reklama

Reklama