Reklama

Reklama

Horákovi

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, (2006–2007)

Hrají:

Igor Bareš, Lucie Benešová, Hana Vagnerová, Jan Hraběta, Jakub Chromeček, Jan Komínek, Marek Zeman, Mariana Prachařová, Ctirad Götz, Nela Boudová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(39)

Jan a Lucie spolu v období dospívání chodili, ale když dosáhli plnoletosti, tak se vydal každý svou cestou. Lucie odjela do Brna, vdala se tam, měla dvě dcery a dosáhla více než dobré životní úrovně. Přesto však nebyla šťastná a rozhodla se rozvést. Jan nikdy ze čtvrti, kde od mládí žil, neodešel. Před pěti lety ovdověl a od té doby se musí sám starat o své tři syny. Jan a Lucie se náhodou po letech setkají. Oba cítí, že láska mezi nimi nikdy nevyprchala, a tak se rozhodnou společně vytvořit novou rodinu. Svatba je výchozím bodem, který otevírá příběh celého seriálu. Na obřadu a hostině se seznámíme se všemi hlavními i vedlejšími protagonisty. Jako jsou Janovi synové. Nejstarší Tomáš, který má do dospělosti už jen krůček. Prostřední Ondřej je rozený rošťák a nejmladší Kuba zatím vše pozoruje ze své dětské perspektivy. Je tu i Janův bratr Stanislav, který spolu s Janem provozuje malou rodinou hospůdku U Horáků, kde mají ty nejlepší pivní klobásky. Vedle Lucie stojí její dvě dcery Tereza a Eva. Evě chybí jen o něco málo větší krůček do dospělosti než Tomášovi. Mladší Tereza je zapřísáhlou vegetariánkou a ochránkyní zvířat. A nesmíme zapomenout na Zdenu, matku Lucie, která je stejně jako její dcera dámou z dobré rodiny. Tedy z „lepší“, než je ta Janova... alespoň z jejího pohledu. Každý z následujících dílů je vždy otevřen vnitřním komentářem nejmladšího z Janových synů Kuby. (Česká televize)

(více)

Recenze (289)

Gemini 

všechny recenze uživatele

K první sérii zhruba tolik - Krok Za Krokem sice měl v každém dílu moralitu jako prase, ale tamní dialogy i situace byly podány zábavněji a hlavně vypadaly reálněji než to, čeho se nám dostává především od nejmladšího člena rodiny. Ovšem s druhou sérií a hlavně s příchodem Jakuba Prachaře se zdá, že někdo začíná tušit, kudy vede cesta k dobrému "českému" komediálnímu seriálu. A na ten jsme nějakou dobu čekali už ve chvíli, kdy si to na obrazovku přihasil černý Novák Paulo Nangue, kterýmžto nám bylo ukázáno jak se to dělat opravdu nemá. Občas se sice objeví něco předvídatelného nebo naopak dost špatně natahovaného, aby to vydalo ještě na pár dílů, ale na tyto momentky jsem ochoten zapomenout, neb jsou velmi povedeně vynahrazovány. Doufejme, že se to zase nezk...nezkazí. Pro celý seriál 50% a výkřik "Konečně!", i když ani tento televizní počin není naším původním, ale ze zahraničí zakoupeným "licenciátem". ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Komediálně dostačující a Igor Bareš hraje čím dál líp. Ovšem po dílu "Sexuální výchova" se cit pro míru a realitu s tvůrci definitivně rozloučil. Obzvlášť protahování peripetií vztahu mezi Tomášem a Evou je ubohé. 50%. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Ze slibně se rozvíjející zápletky okolo incestního vztahu nevlastních sourozenců (paka a sympatické holky s příšerným mateřským znaménkem na čele) zatím sešlo... Uvidíme jak v druhé řadě ;-) Ta hvězdička jen za skvělého Igora Bareše, který musí brát opravdu každou kravinu a přitom už dokázal, že je výborným hercem. A za přehrávajícího psychopatického synka, konečně nějaký malý český Kuní ksycht ;-) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Česká televize jde ve své vlajkové seriálové tvorbě nějakým divným směrem. Opustila výpravné projekty s osvědčenými tvůrci (obvykle adaptace klasických děl české literatury - viz třeba Bylo nás pět) a začala natáčet cosi jako mutace světově úspěšných sitcomů. Ach jo... Osobně chápu, že se musí šetřit, ale šetřit takovýmto způsobem mi přijde velmi nešťastné. Navíc - nejvíce je zde šetřeno na originalitě a dobrých nápadech. Český Krok za krokem se prostě hrubě nepovedl... (Soukromý dovětek: Zvláště mě jakožto učitele na tomhle seriálu dráždí, jakou medvědí službu poskytuje českému školství hrubým zkreslováním společenského statusu a ekonomické síly českých učitelů. Rád bych slyšel od tvůrců Horákových, proč mají všechny učitelky manžele kupující si na počkání kabriolety za 800 tisíc a zájezdy kolem světa vlastníce přitom fotbalové kluby atd. Před českými školami ale takové auta rozhodně neparkují. Proč se třeba do nějaké školy nejdříve nezajdete podívat a nezeptáte se tam, kolik bere taková místní učitelka?! Až budeme zase žádat navýšení platů, aby za tak směšné peníze přišli do škol vůbec nějací mladí absolventi pedagogických fakult, veřejnost bude i díky vám se svou zkreslenou představou proti...) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Jistě všichni víme, že na ty 3 hvězdy to není, ale Horákovi zdaleka nejsou tak špatní jako některé konkurenční seriály + Hanka Vagnerová bejvala na základce spolužačka mýho bráchy, takže... Český "Krok za krokem" se sice nekoná, ale není to úplně nekoukatelné. Nebýt odporných postav ze strany otce (počínaje jím samým), dal bych ty tři hvězdy nejen kvůli Hance. ()

Oskar odpad!

všechny recenze uživatele

Když se sitcomoví autoři v tisku vyznávají, že by se rádi přiblížili "Kroku za krokem", vyvolává to ve mně stejné pocity, jako kdyby se Marta Kubišová veřejně přiznala, že ukusuje koťatům hlavičky. "Krok za krokem" je nejspodnější dno celého žánru a klesnout tak hluboko by mělo být noční můrou každého autora, který má aspoň špetku sebeúcty. Je mi líto, že zase mluvím jako nejprotivnější dědek v parku, ale otevřete oči! Kde je jaký nápad? Originalita? Osobitost? Vtip? Dobré řemeslo? Horákovi představují tvůrčí impotenci, před jakou jsou i Rodinná pouta kandidátem na Emmy. 0% ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

I když jsem viděl asi jenom tři díly tak se na to rozhodně nechalo koukat víc než na seriály typu Ordinace v růžové zahradě nebo na Pojišťovna štěstí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Koukal sem na několik dílů první řady a afektovanost herců a nechutný a trapný děj mě dokonale odradily od další řady. Musím se přiznat, že po prvních dvou dílech jsem tomu ještě dával naději, což už dnes považuju za nebezpečnou chybu. Uznávám, že tenhle seriál si alespoň na nic nehraje a netváří se vážně jako Rodinná pouta, Vztahy, nebo Ordinace, ale myslím, že i komedie by měla mít nějakou úroveň. ()

igi B. odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně stupidní dialogy ve vypocených >epissodách< ze života rádoby současné famílie. S topornými čudláckými výkony v rolích hlavních, natož vedlejších. Zvláště těch dětských. To jsou asi ty budoucí celebřitní hvězdičky, vyrobené na účet poplatníků vépéčété... Na základě jakési licence - hm, šestadvacet zážitků, ulitý prachy, hovno z hovna. To si z nás už zase asi někdo dělá prdel. Tak nasrat... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Příjemné zpracování se snaží ubýt dějovou plytkost, daří se mu to jen částečně, každopádně ze současně české seriálové produkce vychází tohle dílko skoro vítězně. Tvůrcům bych doporučil nebrnkat na vážné nitky, neboť to působí neskutečně trapně. Herecký koncert se sice nekoná, ale zdejší osazenstvo se předvádí v mnohem lepším světle, než mnozí jiní. Škoda těch stupdních dialogů a snahy navázat na americké kolegy. 30% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

V porovnání s novými českými seriály je tohle klenot. V porovnání se zahraniční produkcí hodně slabej odvar. Dvě hvězdičky jsou tady myslím zasloužené. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tento seriál jsem hrozně žral jako malý. Na české poměry je to rozhodně jeden z těch lepších a jelikož si jsem schopen vybavit pouze samé seriálové katastrofy, dovolím si tvrdit, že by mohl být dokonce tím úplně nejlepším českým. I když herecké výkony často nejsou nic moc a děj je také místy až příliš uměle vyšperkovaný, ale celkově hodnotím spíše kladně. ()

Reklama

Reklama