Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

Klay 

všechny recenze uživatele

Obstojný malý horůrek, který se zbytečně pomalu rozjíždí, ale v druhé půlce nabídne pár velmi atmosférických momentů. Závěr mohl být mnohem rafinovanější, ale v dnešní době toho od scénáristů nemůžem chtít moc. Režisér Nacho Cerda, zodpovědný za zvrhlost Aftermath, má podle mě světlou filmovou budoucnost. Projevuje slušný cit pro atmosféru, ale v dramatické části (rozepře mezi ústředním hereckým duem) už tak jistě nepůsobí. Navzdory silně odmítavým zámořským kritikám je to zkrátka solidní film, lepší než všichni současní Covenanti a Blood like chocolate a podobné PG-13 braky, i když tak skvělý, že bych ho v dohledné době musel vidět znova neni. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Pre lepší zážitok odporúčam pred pozeraním filmu odhodiť "žánrový" meter a predovšetkým čierne okuliare. Abandoned síce môže zafungovať aj ako /filmársky bravúrne zvládnutý/ horror, ale mňa osobne ešte viac rajcoval ten druhý plán, myšlienka o "pretrhnutí" osudovej predurčenosti či ak chcete, prestrihnutí pupočnej šnúry, ktorá nás viaže s minulosťou, "rodovým" prekliatím, opakovaním archetypálnych vzorov, ktorým občas mylne zvykneme vravieť "osud". Teraz si asi od niektorých užívateľov, ktorí pri hororoch radšej tipujú, či nejakú prsatú blondínku "přeřízne" skôr jej amant, alebo psychopat v maske Mickey Mousea, vyslúžim letenku do prdele. Už tam letím. Ja len, že na pečených gaštanoch je lepšie jadro, než ten obal. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Smrti napospas rozhodne patrí medzi lepšie zvládnuté horory, ktorý svojmu žánru spraví dobré meno a poteší aj náročnejšieho fanúšika. Aj keď sa naplní očakávaný scénar filmu, stále sa je načo pozerať a napriek tomu, že niektoré pasáže sú zbytočné, film bolo treba natiahnuť aspoň na zvyčajnú minutáž. Opustený dom, strašidelný les a dobre zvládnuté masky navodia dobrú atmosféru, avšak dej nie je natoľko zaujímavý, aby ste film odporučili svojim známym. Film na hranici 60%... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Atmosférická hororová podívaná téměř se vším všudy. Pár nechutných scén, pár scén u kterých se člověk bojí a dokonce i slušné lekačky. Hodnocení je nízké, přesto si hororový fanoušek své stoprocentně najde. Zamotaný děj, který byl nepředvídatelný stál také za povšimnutí. Španělská hororová tvorba mě nedokáže zklamat jen tak. Přesto největší překvapení byl Karel Roden, poněvadž jsem netušil, že v tomto snímku hraje. Tímto hororem mi dokázal, že jemu sedne každý žánr a jeho kvalita je znát úplně všude. Nízké hodnocení si vysvětluji tím, že hodně diváků přilákal právě Karel Roden a tím k hororovému žánru přilákal nehororové fanoušky, což je obrovská škoda. Tímto problémem požitek z filmu neklesl a já rozhodně doporučuji.. 8/10 = 85% ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Zacalo to neskutocne dobre. Strih, atmosfera, kamera, prostredie, lakacky to vsetko bolo v ramci zanru vyborne a ja som si uz v duchu hovoril ze som konecne narazil na kvalitny horor. S pribudajucimi minutami sa vsak na povrch dostavila dejova prazdnota, ktora sa nakoniec utopila v totalne prekombinovanom, plochom, predvidatelnom a tupom konci. 50% a to som povodne uvazoval nad 4*. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)
  • Karim Hussain pri písaní scenára vychádzal z vlastných skúseností, keď ako dieťa žil s otcom na farme.
    (misterz)

Reklama

Reklama