Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Recenze (146)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Je to vážně strašně Nudný FILM!! Člověk neví, jestli má dát přednost spaní či koukání na tohle.. Tohle je přesně ten typ Hororu, co mi nikdy nesedl.. Mysteriozní, s pomalým uspávajícím vyprávěním ! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď sa vyrovnáme so svojou minulosťou, ešte to neznamená, že sa ona vyrovnala s nami.“ Mám slabosť pre španielske horory po roku 2000, Karla Rodena a tajomné domy v lese. Takže som sa tešil. Dvojnásobne po nie úplne márnom úvode a keď som sa dozvedel, že dej bude zasadený do pôsobivého Ruska. Bohužiaľ, atmosféra sa držala len chvíľku. Ústredná hrdinka bola nesympatická a logické chyby prítomné od úvodu (ruskí sedliaci perfektne hovoriaci po anglicky). No atmosféra ruských lesov a desivého tajomstva ma učičíkala. Chyba. Ešte prvé stretnutie s pekne namaskovanými „duchmi“ bolo jemne infarktové a Roden je Roden. Potom ale prišlo PEKLO. Dej sa začal odohrávať v akejsi paralelnej alternatívnej preklopenej verzii tohto sveta, v ktorom sú hrdinovia odsúdení na večné umieranie. Trápne ľakačky, kedy vrieskala hudba snáď minútu v kuse. Hrozné, totálne nepochopiteľné a také chaotické a hlúpo zmetené, že filmy Davida Finchera sú oproti tomu bábkarským školským predstavením. Nedalo sa na to pozerať a smrteľne vážne som uvažoval, že to vypnem – a to som nevypol ani BOA VERZUS PYTÓN. Slovenský preklad je ale tentokrát extra trefný. Skutočne sa budete pri pozeraní cítiť BEZMOCNÍ. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný horor, jehož největší předností byl u mě zajímavý děj a především skvělá vizuální stránka snímku...a taky pochpitelně Kája:-).70% ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Baterkové rendez-vous aneb morbidně minimalistická variace na Final Destination pa Ruski... Velmi dobrý námět s velmi rozpačitým zpracováním, přesně tohle říkal můj první dojem po shlédnutí The Abandoned. Neosobní, odtažité vyprávění, které se snaží děsit především velmi, velmi pomalým a útržkovitým rozkrýváním pointy. Což postupně vyvolává dojem, že jde z jednoho pohledu plnohodnotný, syrový horor s prima cool zelinkavou tonalitou a autentickým prostředím. Avšak na druhý pohled se může tentýž The Abandoned jevit jako směsice (více či méně) tupých dialogů poslepovaných víceméně prvopláně vizuálními efekty. Nacho Cerdá zkrátka buď vládne atmosferickým záběrem, nebo se snaží vyprávět, ale málokdy se obé potká v jeden a ten samý okamžik. Chladný, přesný, maximálně minimální Karel Roden, abnormálně nesympatická Anastasia Hille (vzhledově o trochu rachytičtější verze Beverly D'Angelo) a vcelku očekávaný, ale upřímně intenzivní závěr. [final rate: 65%] ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Atmosférický a mrazivý horror....kterému ubírá na kráse jen slabá hudba (kdyby to kluci více mixážovali, tak by to byla jasná pětice) a lehce předvídatelný konec. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Keď tak kukám na percentá, tak s kľudným svedomím nadhodnotím. Mrazivý príklad ako sa dá z x-krát prevarenej báchorky vystrašiť pútavý a inteligentný horor. Nič svetoborné, ale podstivé remeslo s G-E-N-I-Á-L-N-E dobrou kamerou. 99% obrazov by som si dal do rámu. Saudek by mal radosť. 70% ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

„Když se vyrovnáte se svou minulostí, ještě to neznamená, že se vaše minulost vyrovnala s Vámi.“ O Marii a Nicolai bylo rozhodnuto. OSUDU a rodnému DOMU neutečeš. ()

petero 

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST (Unrest, Reincarnation, The Gravedancers, The Hamiltons, Wicked Little Things, Dark Ride, Penny Dreadful, The Abandoned) Konečne dobrý horor zo sérii After Dark Horror Fest odohrávajúci sa v neopozeranom prostredí, ktorý už zo začiatku zaujme a dá tušiť že sa ho chopil schopný režisér, postupne prekvapí zaujímavým príbehom a čerešničkou na torte je určite Karel Roden. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Občasná lekačka děsivý thriller opravdu neudělá. Patřím mezi velmi trpělivé diváky, vycvičen experimentálními filmy, tvorbou 60.let - kde se povětšinu nespěchá a také filmy sovětskými - kdě ani dumajut i dumajut..... Ovšem tento velmi snadno předvídatelný film mě opravdu nudil. Vydržel jsem do konce, ale bombastická pointa se nekonala. A přitom Španělé umí velmi dobré mysteriozní filmy a horrory. Pravda, film je rádoby efektně nasnímán, ale takto udělaných filmů jsou za posledních deset let mraky. Navíc 3/4 jsou v pološeru či tmě a divák se obtížně orientuje. Nepřišlo mi, že by tento způsob snímání podněcoval divákovu fantazii, mě prostě štval. To není stejné jako skrývat Vetřelce nebo ukázat velkého bílého žraloka až ve finále.... V momentě, kdy se bloudící hrdinka blížila ke skupině temných stromů a třeštila oči, už bylo jasné, že je zpět na místě, odkud vyšla. Opravdu originální. Zajímavý nápad představovali jen dvojníci, leč nebyli nějak dotaženi do konce. Podprůměrný špinavý film, který lze s klidem minout. A Karel Roden na tom nezmění vůbec nic.... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Atmosférická hororová podívaná téměř se vším všudy. Pár nechutných scén, pár scén u kterých se člověk bojí a dokonce i slušné lekačky. Hodnocení je nízké, přesto si hororový fanoušek své stoprocentně najde. Zamotaný děj, který byl nepředvídatelný stál také za povšimnutí. Španělská hororová tvorba mě nedokáže zklamat jen tak. Přesto největší překvapení byl Karel Roden, poněvadž jsem netušil, že v tomto snímku hraje. Tímto hororem mi dokázal, že jemu sedne každý žánr a jeho kvalita je znát úplně všude. Nízké hodnocení si vysvětluji tím, že hodně diváků přilákal právě Karel Roden a tím k hororovému žánru přilákal nehororové fanoušky, což je obrovská škoda. Tímto problémem požitek z filmu neklesl a já rozhodně doporučuji.. 8/10 = 85% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tomuto snímku nemôžem uprieť skvelú atmosféru, ktorú živí hlavne prostredie zdanlivej samoty uprostred lesov, z ktorej nie je úniku, kamera a slušné herecké výkony. Tiež tu diváka často prekvapí pocit absolútnej beznádeje a skľúčenosť z neriešiteľnej situácie. Názov filmu teda skvele vystihuje aj pointu. Žiaľ vymenované pozitíva výraznou mierou degraduje prekombinovaný a zbytočne zamotaný dej na podklade akejsi časovej sľučky, ktorej logika tu však často akosi nefungovala. Silnejší priemer. 65/100 ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Velmi atmosférická podívaná, které do té čtvrté hvězdičky chybělo jen velmi málo. (Soundtrack zní místy jako vykradený od Hilmarssona a docela píše.) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

After dark Horrorfest - 8 films to die for: Anastasia Hille a Karel Roden tvoří sourozeneckou dvojici, která se pozná až při pátrání po své rodinné historii. A to na opuštěném a izolovaném statku kdesi v Rusku, na místě, kde měli být oba již před mnoha lety zavražděni. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od Cerdá jsem čekal docela něco jiného ale je to parádní záležitost. Příběh je poměrně zdařilej a originální, a navíc herci byly výborní, a Roden mile překvapil stejnak jako to že po dlouhé době jsem se konečně leknul což potěšilo hodně. A ty mrtvoly byly parádně namaskované. nemám filmu nějak co říct prostě paráda. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Možná to bylo pouze tou správnou navozenou atmosférou - sledováno v temné noci - ale já byl Smrtí napospas naprosto okouzlen. Bez dlouhých úvodů je divák mrsknut do ponurého a děsivého světa zchátralého domu kdesi v pustinách a postupně je odkrýváno temné tajemství minulosti dvou hlavních postav - sourozenců -dvojčat, která se právě v tomto domě po létech, kdy o sobě navzájem neměli ani tušení, setkávají... Ponurost prostředí, výborné masky, děsivé ( možná trochu příliš průhledné, ano) tajemství, Karel Roden, který prostě na to má vždy a všude:) atd. dělá z Abandoned libovou hororovou lahůdku. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Po novinke Nacha Cerdu som siahol primárne len z dvoch dôvodov. Za prvé zistiť, ako napreduje zahraničná kariéra Karla Rodena a za druhé preskúmať či aj ja na konci filmu nadobudnem pozitívne pocity, ako torzo ľudí z mojej topky. Zistil som, že Roden je v poriadku, jeho angličtina je na špičkovej úrovni a už pomaly ani nerozoznám jeho neanglický akcent. Čo je však na škodu, že on aj jeho herecká kolegyňa nemajú prakticky čo hrať. Kamera aj zvuk sú síce na vysokej úrovni, no scenár a všetko ostatné s ním ma akurát tak ubezpečil, že stupidita, nuda a stokrát prevarené nápady, zvraty a pointy u niektorých tvorcov snáď nepoznajú hranice. Preto spočiatku celkom slušne pozerateľné sa razom mení v stratu času a znechutenie. 30% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní horor v hlavní roli s Karlem Rodenem? Proč ne, řekl jsem si. Jenže to jsem ještě netušil, jaké peklo mě čeká. 90minutová nuda porcovaná primitivními lekačkami, dvěma chodícími zombies a nepříliš atraktivní hrdinkou v hlavní roli zamotaného příběhu, který už tu byl tolikrát předtím... + za Karla Rodena, zbytek shit. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Proklatě u tohodle filmu chybí žánr mysteriózní.Pač to být žánr, který ja absolutně nevyhledávat.Nemusim filmy, které vrší jednu otázku za druhou, WTF střídá větší WTF a na konci se rozlouskne všechno jednou ichtilní pointou a to je přesně tenhle film.Co naplat, že atmosféra je maximální a opravdu jsem měl hodně nepříjemnej pocit, jenže čím víc se film blížil ke konci, tím víc to bylo unylejší a nudnější a při odkrytí pointy jsem se lehce pousmál, docela fraška a zabiják všeho, na čem film v původních minutách stál, velké pozitivum je sice Karel Roden, jenže většinu stopáže ho předbíhá absolutně nesympatická hlavní hrdinka, která je paradoxně víc sexy, když tam běhá mrtvá s bílejma bulvama.Atmosfericky je to skvělé, jenže to mi prostě nestačí, když konec je opravdu trapný a co čert nechtěl, přes všechno to mysteriózno vlastně i předvídatelný a dokonce předem rečený samotným scénářem skoro už na začátku filmu.Přišlo mi to jako takový filmový cvičení party nadšenců za pár šupů, do kterýho se bůh ví jak uvrtal i náš nejlepší český herec.Zajímavé ano, lehce....zapamatovatelné nikoliv.49%. ()

Reklama

Reklama