Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla Lanie Kerriganová malá, děti se jí posmívaly, a nejen kvůli brýlím. Rozhodla se, že všem ukáže, a vyrostla v atraktivní a ambiciózní reportérku ranního vysílání televize v Seattlu. Má luxusní byt, přítele – baseballovou hvězdu Cala Coopera, udržuje si postavu zdravou stravou, kondici pravidelnými návštěvami fitcentra a je na nejlepší cestě stát se novou televizní hvězdou. Je tak pohlcena svou kariérou, že si neuvědomuje, že ztrácí své nejbližší. I přízeň těch, kteří ji obklopují, například kameramana Petea, jenž je jejím pravým opakem. Nezáleží mu na kariéře, vzdal se práce v New Yorku a přestěhoval se do Seattlu, jen aby byl blízko synovi a bývalé ženě. Kdysi chtěl být nejlepší, ale teď chce být především dobrým otcem. Dokonalý život Lanie Kerriganové se rázem zhroutí, když se vydá natočit reportáž o bezdomovci Jackovi, který prý dokáže předpovídat výsledky fotbalových zápasů. Ten ji totiž obviní, že plýtvá životem, a přitom jí z něj zbývá jen sedm dnů. Protože všechny jeho předpovědi se zatím vyplnily, šokovaná Lanie mu uvěří. Začne si užívat všeho odpíraného, zpytovat předchozí život a přemýšlet, jestli opravdu žije tak, jak si přála, nebo je to vše jen forma odplaty za příkoří v dětství. Přehodnocuje svůj žebříček hodnot a také pozná, jací jsou lidé, kteří ji obklopují. Přece jen jí však někdo podá pomocnou ruku. A je to ten, od koho by to čekala nejméně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Wow... celkově film docela dobrý, jenomže je tady několik banalit, které přímo bijí do očí a člověk si řekne, jak jen scénaristé tvořili scénář. Angelina Jolie jako blondýna není o nic ošklivější než jako bruneta, ale chudák... aby nastoupila do letadla a řekla, že dnes určitě nezemře, přitom se kolem proháněly hromy a blesky... No - sice v tom letadle nezemřela, ale takováto logika mě absolutně uchvacuje. Jinak docela klasická lovestory, a abych tak pravdu řekla, těchto klasik: "mám úžasného chlapa, ale ve skutečnosti miluju toho, kterého jsem dlouho nenáviděla" mám už tak trochu po krk. Jenže oceňuji alespoň ten hlavní význam. Angelina si musí během posledního týdne života rozmyslet, co je skutečně důležité. Básník tím chtěl tedy zřejmě říct, že až když se tuto věc dozvíme, přemýšlíme o tom, ale častokrát to může být pozdě. Zkrátka: Žij, jakoby tento den byl tvůj poslední... ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Musím připustit, že je to záležitost, spíše pro ženské pohlaví. Ale hrála v tom Angelina Jolie (to je zase záležitost spíše pro muže), takže jsem si to nemohl nechat ujít. Do teď mi vrtá hlavou, jestli ta proměna hlavní hrdinky je možná. Že by se kariéristka chytla za hlavu a až takhle se změnila? Myslím si, že to není příliš pravděpodobné, realita je o něčem jiném. Co mi maličko potrápilo nervy, byl ten závěr. Nemám nic proti šťastným koncům. Ale takový konec byl od začátku předvídatelný a po celou dobu jsem ho očekával. To pak takový happy end naprosto ztrácí význam. To kdybych si během filmu nebyl jist, jakpak to s hlavní hrdinkou dopadne, tak by to bylo o něčem jiném. Takhle je takový konec akorát moc kýčovitý a nic víc. Nicméně se mi líbí hlavní poselství filmu, tedy, že by člověk měl dát přednost zábavě před prací. S takovým přístupem naprosto souhlasím. Takže to nebylo špatné, zvlášť když si Lanie začala užívat život. Zkusila se pořádně najíst, nemýt, solidně opít a jak jí to pěkně šlo. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jednou mě zmate upoutávka a musí to být zrovna tím špatným směrem. Naprosto sterilní, přehnaně moralizující romantická komedie. Chvililinku to i vypadá na něco slibného, ale to jsme si možná jen naivně přál. Angelina je fantastická, o tom ani sebemenší pochyby, ale moc ji nemusím, takže pro mě zbytečný film. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Rozplizlé nic. Egoistická, jen za kariérou se honící moderátorka dostane proroctví od pouličního proroka, že brzo zemře. A protože ostatní jeho věštby vyšly, tak začne uvažovat o svém životě. Konec si domyslíte sami, protože je to nade vše jasné, pardon. Ale tenhle film je naprostou zbytečností. Navíc Angelina jako blondýna působila naprosto odpudivě, ať má obličej jaký chce. ()

Lolita 

všechny recenze uživatele

A mně se to celkem líbilo. Co bylo na tomto filmu nejhorší, byl jednoznačně Angelinin kadeřník, tomu chlápkovi bych urazila ruce, Angie rozhodně není typ na perixodovou blondýnku (což jsme zjistili už ve filmu 60 sekund, kde jí to přeci jen ale slušelo o chlup (či blond vlas) víc). Některé scény zavání předvídatelným klišé a některé další jsou možná trochu zbytečné.. ale i tak to pro mě byla vcelku příjemná podívaná a nebráním se tomu, vidět to znovu. Ale bože Angie, opravdu doufám, že se od toho chlápka, co ti takhle zprznil vlasy, držíš dooost daleko, ta tvoje bílá natupírovaná hlava je prostě hrozná. Fakt puding. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v americkém Washingtonu a kanadském Vancouveru. (Terva)
  • Angelina Jolie soutěžila o Zlatou Malinu v kategorii nejhorší herečka. (Terva)
  • Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) má na sebe v jednej scéne tričko s logom americkej skupiny Social Distortion. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama