Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla Lanie Kerriganová malá, děti se jí posmívaly, a nejen kvůli brýlím. Rozhodla se, že všem ukáže, a vyrostla v atraktivní a ambiciózní reportérku ranního vysílání televize v Seattlu. Má luxusní byt, přítele – baseballovou hvězdu Cala Coopera, udržuje si postavu zdravou stravou, kondici pravidelnými návštěvami fitcentra a je na nejlepší cestě stát se novou televizní hvězdou. Je tak pohlcena svou kariérou, že si neuvědomuje, že ztrácí své nejbližší. I přízeň těch, kteří ji obklopují, například kameramana Petea, jenž je jejím pravým opakem. Nezáleží mu na kariéře, vzdal se práce v New Yorku a přestěhoval se do Seattlu, jen aby byl blízko synovi a bývalé ženě. Kdysi chtěl být nejlepší, ale teď chce být především dobrým otcem. Dokonalý život Lanie Kerriganové se rázem zhroutí, když se vydá natočit reportáž o bezdomovci Jackovi, který prý dokáže předpovídat výsledky fotbalových zápasů. Ten ji totiž obviní, že plýtvá životem, a přitom jí z něj zbývá jen sedm dnů. Protože všechny jeho předpovědi se zatím vyplnily, šokovaná Lanie mu uvěří. Začne si užívat všeho odpíraného, zpytovat předchozí život a přemýšlet, jestli opravdu žije tak, jak si přála, nebo je to vše jen forma odplaty za příkoří v dětství. Přehodnocuje svůj žebříček hodnot a také pozná, jací jsou lidé, kteří ji obklopují. Přece jen jí však někdo podá pomocnou ruku. A je to ten, od koho by to čekala nejméně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

nash. 

všechny recenze uživatele

Nepříliš záživná historka o napravení zarputilé kariéristky. Předvídatelná, sterilní, mentálně nenáročná a až na několik světlejších momentů nezábavná, kde jedno klišé střídá druhé, jen občas proloženo zábleskem nápadu. Angelina Jolie nehraje, jen se vyskytuje, obklopena figurkami, které pronáší tak otřepané fráze, že člověk občas podvědomě kouká, jestli nejsou natahovací jako kovboj Woody nebo Turboman. A tak dík, alespoň za těch pár povedených momentů, jako je ten kdy Lanie zjistí, že její hezoun s ní žije jen proto, že se mu líbí její zadek a taky proto, že mu neklade žádné složitější otázky. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kariéra televizní reportérky Lanie Kerrigenové (Angelina Jolie) míří strmě vzhůru. Na co sáhne, to se jí daří a zdá se, že brzy bude moci povýšit z lokální televizní stanice do celonárodního vysílání. Plány jí ale trochu hatí předpověď proroka Jerryho, který jí (mimo výsledků baseballu) sdělí, že do týdne zemře. I když mu Lanie zprvu nevěří, tak když vidí, jak se ostatní jeho proroctví vyplňují, začne přemýšlet nad programem na poslední týden života - a také začne konečně přemýšlet, jestli její dosavadní život měl vůbec nějaký smysl ... To co mi z celého filmu primárně utkvělo je blonďatá Angelina Jolie - a to, že jí to takto vůbec nesluší. Zbytek filmu pak trochu ztrácí na přitažlivosti, navíc se mu v divákovi (mně) nějakou hlubší myšlenku vyvolat nepodařilo. Na co Lanie během přemýšlení o posledním týdnu života přijde je vskutku velmi nečekané. Trapnou scénou "Rolling stones" na demonstraci řidičů nebo uslzenýma očima všech diváků při prvním rozhovoru v celostátní televizi se Stephenu Herekovi podařilo zcela utopit jakoukoliv snahu o civilní film.... ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Jednou mě zmate upoutávka a musí to být zrovna tím špatným směrem. Naprosto sterilní, přehnaně moralizující romantická komedie. Chvililinku to i vypadá na něco slibného, ale to jsme si možná jen naivně přál. Angelina je fantastická, o tom ani sebemenší pochyby, ale moc ji nemusím, takže pro mě zbytečný film. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Stephena Hereka mam vcelku rad. Sice obcas sliapne vedla no tento film patri k jeho lepsim kuskom. Prijemna romanticka drama s blondavou Angelinou ktora divaka bavi pocas celej stopaze. Nechapem preco je ten film tak podhodnoteny. Jasne cele je to jedno velke klise no osobne mi to vobec neprekaza. Tie spomalene poeticke zabery skratka zeriem. 75% ()

hacho 

všechny recenze uživatele

Vubec nic jsem od filmu necekala, v Joliovou jsem nemela moc duveru, a kdyz jsme ji videla obarvenou na blond, myslela jsem, ze me klepne :o) Ale nahodou me zaujal pribeh a myslim, ze byl docela hezky zpracovan a uchazejicne zahran. Ovsem, kdybych to mela hodnotit jako komedii, tak by film neuspel, zarazeni trochu nechapu... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Ve 3. minutě zní píseň „Wonders Dub I“ od kapely Long Beach Dub All Stars. V čase 01:01:00 zní píseň „Jimmy Eat World“ od The Middle. V čase 01:11:00 hraje píseň „Mercy Street“ od Petera Gabriela. V poslední scéně a při závěrečných titulcích zní píseň „Learn To Fly“ od Foo Figjters. (Zix.)
  • Natáčení probíhalo v americkém Washingtonu a kanadském Vancouveru. (Terva)
  • V 51. minutě začne Lanie (Angelina Jolie) s protestujími zpívat písničku „(I Can't Get No) Satisfaction“ od kapely Rolling Stones, kterou také ve stejné minutě zmiňuje. (Zix.)

Reklama

Reklama