Reklama

Reklama

V řetězech

Trailer

Lazarus Redd je bývalý bluesový kytarista, který se živí farmařením. Je zklamaný životem neboť ho opustila žena kvůli jeho vlastnímu bratrovi. Lazarus je z té situace nešťastný. Rae Doolová je mladá dívka, jejíž přítel Ronnie získal práci jako voják v armádě. Rae byla v dětství sexuálně zneužívaná a její matka jí vůbec nepomohla. To formovalo její chování a v městečku nemá dobrou pověst. Spala snad s půlkou města. Svého přítele sice miluje, ale nemůže si pomoci a bezprostředně po jeho odjezdu už jde ven, bere drogy a vyspí se hned s několika muži. To vše sleduje i Ronnieho kamarád Gill. Opilou a zfetovanou Rae veze domů a hodlá toho využít a vyspat se s ní také. Rae by to vzhledem k její povaze snad ani nevadilo, ale jeho řeči, které má k jejímu chování ji vyprovokují k tomu, že se mu vysměje a urazí jeho mužnost. To Gilla tak rozčílí, že Rae zbije až do bezvědomí. Pak ji bez výčitek svědomí vyhodí z auta a odjede. Shodou okolností se to stane v blízkosti domu Lazara Redda, který ji druhý den najde a odnese ji k sobě domů, kde jí poskytne první pomoc. Když se Rae trochu probere, spatří nad sebou tvář černocha a pronese jméno Tehronne. Je to jeden z jejích milenců. Lazarus se domnívá, že to on ji takto zbil a zajde za ním, aby se ho na to vyptal. Od Tehronna se dozvídá, jakým bídným životem Rae žije a rozhodne se vzít její osud do svých rukou. V lékárně získá léky na zápal plic, kterým Rae zjevně trpí a nakoupí jí šaty, protože ji našel jen ve spodním prádle. Rae trpí nočními můrami a utíká a tak se Lazarus rozhodne zakročit. Kolem pasu jí připevní pevný řetěz, který jí umožní pohyb po domě, ale utéct nemůže. Chce, aby se z ní stala slušná dívka. Lazarus se již od dětství přátelí s R.L., který je místním pastorem. Když pastor přijede na návštěvu, Lazarus zprvu nechce, aby Rae viděl, ale nakonec je seznámí. Rae je už smířená s tím, že bude nějakou dobu žít u Lazara a zrovna v tu chvíli jí Lazarus řetěz sundá. Uvědomil si, že nemá právo měnit něčí život. Rae u něj zůstává dobrovolně. Společně zajedou do městečka, kde se Rae pokusí smířit s matkou, ale dopadne to špatně. Matka s ní nechce mít nic společného a řekne jí velmi ošklivé věci a nepřipouští si žádnou vinu na tom, že Rae byla sexuálně zneužívaná matčiným partnerem. Lazarus vezme Rae večer do baru, kde zase po letech hraje se svou kapelou a Rae se to velmi líbí a je uvolněná. Ani jeden z nich netuší, že se Ronnie vrátil... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

heyda 

všechny recenze uživatele

Samuel L. Jackson je prostě suverénní herecká supertřída. Ať hraje kohokoli, klaďase či záporáka, tak mě vždycky baví na něj koukat. Tenhle film jen dokázal jaký je to profesionál a Christina Ricci mu velice dobře sekunduje. U Justina Timberlaka se divím, že nezačal rovnou s hraním. Zazpívat neumí ani základní stupnici, falešnej je jak zaprášený varhany, ale hrát umí určitě líp, což potvrdil především v oskarovém The Social Network. Co se týče filmu, tak je zajímavý a hlavně z něj sála taková ta typická americká vesnická country atmosféra. A to se mi líbí. 75% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ma rozhodne zajimavej napad - retez, diky tomu muze bejt za cas kultovni, jenze nakonec se z filmu vyklubalo drama o napraveni. Prvni pulka filmu je pekne drsna. Christina Ricci bud vysiluje nebo chce opichat cokoliv, co ji prijde do cesty, obcas ukaze kozy a beha v kalhotkach. Prislo mi to jak klasicka role Juliette Lewis, ale Ricci je tady naprosto dokonala a kozy ma dobry. Do toho Samuel, kterej vypada fakt uchylne, je nasranej, nadava a misty vypada jak nabozenskej fanatik. Jenze nekdy v pulce se tohle zlomi, Ricci se uklidni, oblekne se a ze Samuela se stane neco jako jeji hodnej strejda ochrance. Ale do toho si dava slusny sola na kytare. Co se tyce Timberlakea, tak hraje vcelku slusne a vypada i docela drsne, jen ma priteplalej hlas a kdyz skutecne dojde na neco drsnejsiho, tak je z nej malej posranek. A konec filmu mi prisel zbytecne optimistickej. Ale na tak jednoduchej napad natocit dvouhodinovej film, kterej nenudi, je dramatickej i zabavnej (spis cernejsi humor), tak to se musi ocenit. Ale netvrdim, ze by se klidne 30 minut nemohlo vyhodit. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No do prdele. Negerský křesťan si doma řetězem spoutá bílou "otrokyni". Jupíhej... Jackson bohovsky ztvárnil zpočátku klasického egoistického křesťanského pánbíčkáře, který nehledí na ostatní a vnucuje jim svou vůli i přes jejich nesouhlas. Protože to má za boží vnuknutí ("Bůh mi tě postavil do cesty a já tě zbavím všech tvých vlastností, které označím za hříšné, ať chceš nebo ne! Protože já a bůh to tak chceme."). Bože, jak já tyhle lidi nesnáším. Film spíše než příběhem, který trošku klasika s několika zajímavými prvky, zaujme hlavně herectvím dvou hlavních postav, příjemným zápachem venkova a hudbou. Byly doby, kdy bych si o Christině myslel, že na podobnou roli nemá, ale ona asi nikdy nezklame, protože svou psychicky nevyrovnanou nymfomanku vystřihla s přehledem a grácií sobě vlastní. Jen ty blond vlasy jí moc neseknou. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně divný film. BLACK SNAKE MOAN je takzvaně nepředvídatelně předvídatelný. Ne že by tady byli šílené twisty, které zboří vaše předchozí domněnky. Spíš se tak nějak nepostřehnutelně vyvíjí jinými směry než by se od takového tématu čekalo a pak se k nim téměř nepostřehnutelně zase vrátí. Co je ale nejdůležitější jsou perfektně obsazené role. Christina Ricci hraje skvěle a to roli ve které jsem si ji snad nedovedl ani představit. Hlavním tahounem je však Sam Jackson. Jako staříka Lazaruse ho vidíme jezdit traktorem po růžích své bývalé manželky, vidíme ho zpívat a hrát blues, a to hodně dobře. Osobně považuju ty jeho dvě sólovky - Just Like A Bird Without A Feather a Black Snake Moon za nejpůsobivější scény v celém filmu. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

na film jsem se začala koukat jenom s tím, že to bude jakási blbost, kterou zabiju čas, když nemůžu usnout... ale pak se to obrátilo a já byla spíš naštvaná, že už skončil... překvapilo mě i to, že mně v tomhle filmu Christina Ricci vůbec nevadila... Samuela L. Jacksona neřeším, ten je prostě skvělý téměř ve všech svých rolích... možná za to může mé nevalné očekávání před zkouknutím filmu, možná za to může atmosféra filmu, možná jenom herci, ale za 4* to prostě stojí... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Kalhotky, ve kterých Ricci strávila velkou část filmu, si vybírala a kupovala sama. Ostatní části kostýmu si vylovila ze svého vlastního šatníku. (Siriuss)

Reklama

Reklama