Reklama

Reklama

Pustina

Trailer

Obsahy(1)

Skupina mladých delikventů je přivezena do nápravného zařízení na pustý ostrov. Záhy však zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný. Čeká zde na ně psychopatický vrah se zákeřnými pastmi, hladovou smečkou psů a smrtícími zbraněmi. Hrůza, násilí a boj o přežití vtrhne na vaše obrazovky v tomto mistrovském thrilleru od režiséra filmu Mrtvá hlídka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

genetique 

všechny recenze uživatele

Anglická produkcia opäť dokazuje, že v horrorovom žánri občas dokáže konkurovať tej americkej. A to na úrovni. Veľkú časť môjho dojmu z podobných filmov zohráva úvod do deja. A tento ma nesklamal. Nie je to nejaký scenáristický boom, ale úvodné väzenské scény na uspokojenie stačia. Potom nastupuje pár naivností, ale len čo sa týka logickosti skupinky väzňov na ostrove, ktorí sú strážení jedným (!) dozorcom bez zbraní. Zabijacie scény dosť dobré, ľakačiek som sa veľa nedočkal, ale potešila pointa. Po dlhom období bez kvalitnejšieho bánia sa - odporúčam. 75%. ()

sarkas21 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz slušná porce tvrdé muziky. Vizuální stránka sice není moc atraktivní (chvilkami film vypadá spíš jen jako takové hodně dobré domácí video, které si natočila parta kamarádů na dovolené), ale kompenzuje to drsný, vcelku překvapivý a zajímavě vyhrocený děj. Úvod sice mohl být odbyt rychleji, ale za ty zvraty ve finále jsem ochoten jít až na 5*. Většina postav je krásně nejednoznačná a vztahy mezi nimi se vyvíjejí v podstatě neustále a hlavně takřka nepředvídatelně. Tohle opravdu není jen další nudný hollywoodský slasher, ve kterém je parta tupých modelek a hezounů likvidována nějakým maskovaným šílencem, jelikož některé ze zdejších "obětí" jsou možná větší svině, než je jejich pronásledovatel. PUSTINA je tak ve výsledku příjemně nekompromisní záležitost s docela cool hlavním hrdinou, který je sice také vlastně svině, ale takovým tím "správným" způsobem, takže mu nejde nefandit. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ani mě tolik nemrzí, že se nedočkáme tolik brutalit. Pár jich tu je, ale víc se mi líbí hodně syrová a až poměrně absurdní atmosféra, která ani na chvíli nepoleví. Opět zde není tolik hororových/slasherových klišé a většina z tý bandy se chovají jako naprostý idioti, což v tomhle případě dává i docela smysl. Film táhne naprosto fantastickej Toby Kebbell, kterej toho svého magora zahrál hodně autenticky a veškeré jeho vyhrocené výstupy, skutečně stojí za to. Co se mi i líbilo, tak celkové znázornění samotného "lovce". Je zde osobní motiv, takže jsem ani příliš neočekával že se bude chovat racionálně, ale bude se s nimi opravdu hodně patlat. Líbil se mi i celkovej, nervozní hudební motiv. Poslední bitka na nože je brutální a má to, to "pravé ostří". Navíc tempo se žene solidně vpřed a i prostředí je dost magnetické. Nadšenej jsem tedy zejména kvůli charakteru Tobyho, pač ti ostatní jsou spíš neschopný imbecilové na odstřel :-) jeden z mála filmů, kde budete víc fandit spíš té záporné straně, což je i pochopitelný. Já jsem byl víceméně ve středobodu a nechal jsem se spíš unášet tou surovou vybíjenou. Zamrzí maximálně nevýrazný audiovizuál, nevhodné střihy a nějaká, skutečně památná scéna co by utkvěla, zde není. Chválím však dost velkou nekompromisnost, co film nabízí. Další, kvalitní Britské, syrovější béčko! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Rovněž se přidávám k těm, kterým se film velice líbil. Svým způsobem brutální hororový thriller s parádním i když pro mě docela neznámým hereckým obsazením a hodně kvalitními výkony. Občas se zde sice vyskytlo několik nelogických scén, ale jinak to byla jízda, kterou jsem si užíval od začátku až do konce. Akorát ten závěr se mi až na průstřel hlavy zas až tolik nelíbil. Plusy tady ovšem převládají na plné čáře a tak i já mile rád dám tomuhle britskému filmečku vysoké hodnocení... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bassett dává zapomenou na svoji prvotinu, jelikož ji upgradoval posunem o 89 let, armádní rotu vyměnil za partičku vězňů, přihodil tři ženské, čtyři psy a jednoho nekompromisního lovce, který funguje mnohem lépe, než psychóza válečných zákopů. Adrenalin z toho teče po litrech a postavy jsou ze své podstaty ‚krásně‘ nevyzpytatelné. Ty, jimž zrovna chcete fandit, si vybíráte jako z bonboniéry, abyste následně skousli hořký vnitřek a vyplivli, popř. nechali plavat, když bolestně umřou. Úderná irská šleha bez kompromisů, která posouvá hledáček zajímavosti režiséra o dva levely výše. [Současnou středověkou řežbou jsou kvality stvrzeny.] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve Skotsku a Severním Irsku. (Terva)
  • Louise (Alex Reid) hovorí o službe v 7. obrnenej divízii v Basre (Irak). 7. obrnená divízia však bola rozpustená po druhej svetovej vojne, a preto bolo pre ňu nemožné, aby v nej slúžila. (misterz)
  • Keď Callum (Toby Kebbell) dostane úder nožom do chrbta, je vidno otvorenú krvavú ranu. V ďalšom zábere je však koža holá bez krvi a následne je opäť krvavá. (misterz)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama