Reklama

Reklama

Pustina

Trailer

Obsahy(1)

Skupina mladých delikventů je přivezena do nápravného zařízení na pustý ostrov. Záhy však zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný. Čeká zde na ně psychopatický vrah se zákeřnými pastmi, hladovou smečkou psů a smrtícími zbraněmi. Hrůza, násilí a boj o přežití vtrhne na vaše obrazovky v tomto mistrovském thrilleru od režiséra filmu Mrtvá hlídka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Kvalitný lowcost survival, ktorý dokazuje že Briti žaner vedia. Vedia z minima vyťažiť maximum (rozumej jeden chadný ostrov, šedé mraky a hneď je pochmúrna nálada), nešetria krvou a hlavne postavám (nielen vďaka prízvuku) človek zväčša fandí a na rozdiel od otravných amerických rovesníkov nepraje rýchlu smrť. Originality by sa človek nedorezal, ale bavil som sa, aj keď nie tak ako u Severance. 60% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Znepokojivý a maximálně jednoduchý survival thriller s bandou antihrdinů, skupinkou zuřivých loveckých psů a záhadným vraždícím maniakem, kteří se sami na ponurém ostrově vzácně doplňují a pro fanoušky béčkových vyvražďovaček představují rychle odbyté a krví nasáklé hody. K dobru lze připsat povedenou atmosféru, dráždivé gore a herecké obsazení v čele s hororovým smolařem Pertweem, který zřejmě soutěží o to, v jakém filmu zemře více nepříjemným způsobem. Slabinu naopak vidím ve scénáři, který jako dlouhodobý kámen úrazu podobných jednorázovek opět nezklamal a z výborného námětu udělal jen lehce nadprůměrnou podívanou, v níž se střídají napínavé a intenzivní scény s těmi vyloženě nudnými mnohem častěji, než by bylo zdrávo. I tak jsem se ale dobře bavil, všechny ty nevyzpytatelné charaktery a drsná akce bezpečně udržovaly moji pozornost a nakonec musím přiznat, že jsem vlastně dostal přesně to, co jsem původně očekával. Britové se začínají pěkně vybarvovat... 65% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Musím uznať, celkom podarený béčkový slasher. Partia mladých grázlov je poslaná na ostrov, aby si tam "utužili" svoj charakter, no asi si to všetci predstavovali inak. Námet je celkom zaujímavý, samotná vyvražďovačka tiež nie je najhoršia. Škoda len, že sa príbeh veľmi pomaly rozbiehal, vlastne prešla viac ako polhodina a nič sa nedialo. Prvým šípom sa to však našťastie zmení. Tiež sa mohlo pridať na samotnej dusivej atmosfére, ktorá síce bola, ale nie taká aká k tomuto žánru patrí. Určite to nestačilo, aspoň mne. To je asi najväčší problém tohto filmu. Tiež tu nie je žiadna šanca vybudovať si nejaký pozitívny vzťah k postavám, vlastne vám ich ani nie je ľúto, pretože ide všetko o samých grázlov, ich správanie je dosť často prehnané a hraničí s absolútnou magorinou (možno s výnimkou hlavnej postavy, ale tiež to nebol žiaden lumen). Moje hodnotenie je preto niekde medzi 3 a 4*. 69/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Parta sígrů z polepšovny na opuštěném ostrově a jeden psychopat se smečkou psů, který ze zištných důvodů hodlá všechny zmasakrovat. Celkem výživná britská naháněčka, která sice nepřekvapí ani nevyleká, ale zaručeně pobaví. Potěší britský rukopis a nakonec i herci. Zejména toho největšího parchanta z pasťáku budete spolehlivě nenávidět. 60% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený "svižný béčkový thriller" s parádní atmosférou ve skvělém prostředí. Tyto filmy mám rád, ačkoli forma není bůhvíjaká, tak mě to prostě baví a nenudím se ani chvíli. Tady to bylo chvílemi i dost drsný, což taky není na škodu. Konec byl sice takový uspěchaný a rychlý, ale jinak si tento počin určitě 4* zaslouží, protože to je velice dobrá, napínavá jízda s poměrně zajímavým nápadem. 70% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Keď Callum (Toby Kebbell) dostane úder nožom do chrbta, je vidno otvorenú krvavú ranu. V ďalšom zábere je však koža holá bez krvi a následne je opäť krvavá. (misterz)
  • Louise (Alex Reid) hovorí o službe v 7. obrnenej divízii v Basre (Irak). 7. obrnená divízia však bola rozpustená po druhej svetovej vojne, a preto bolo pre ňu nemožné, aby v nej slúžila. (misterz)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku a Severním Irsku. (Terva)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama