Reklama

Reklama

Hitlerova kariéra

  • Česko Adolf Hitler - Vzestup a pád vůdce zla (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét muže, který před 70 lety rozpoutal II. světovou válku.  Když byl tento film poprvé promítán, vyvolal řadu protichůdných názorů. Smyslem tohoto filmu není popisovat dějiny Třetí říše. Pojednává o vztahu Adolfa Hitlera k německému národu, o okolnostech, které Hitlera formovaly a umožnily mu vzestup - i o jeho přívržencích. Kolik lidí jej vlastně podporovalo? K činům, které neměly obdoby, bral Hitler odvahu z pocitu shody s vlastním národem. Proč zakrývat, že většina Němců dávala Hitlerovi za pravdu a že se s ním ztotožňovala? Film chce ukázat, jakými prostředky se toto soužití realizovalo a kolik zaslepenosti v něm bylo obsaženo. Cena, kterou si to vyžádalo, je všeobecně známa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

O Hitlerovi toho bylo napsáno a natočeno opravdu mnoho a je složité vybrat, co je opravdu pravda. Tvůrci tohoto snímku však přistoupili k nenáviděné osobnosti krvavé historie s nadhledem a představují komplexním způsobem všechny hlavní rysy i skutky malíře z Rakouska. Dobové záběry, citované psaní dokumenty, citované dopisy a i zajímavé detaily Hitlerova života ve srozumitelném, i když trochu delším podání. I po letech má Adolf energeticky pronášející svou řeč s hromadou gest velkou sílu... ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Srovnám li s dokumentem "Obyčejný fašismus" tak tohle je o třídu níž. Pro znalce druhé světové války tam zas tolik co by nevěděli nebylo a pro ty co nevědí nic to nebylo seřazeno tak pěkně, aby se to dalo nějakou lehkou cestou vstřebat. Jediné co jsem si uvědomil po tomto shlédnutí je, že mne děsí jak byl Hitler na většině záběrů sympatický. "Takovej podivínskej strejda se sympatickým úsměvem". Těžké si toto uvědomit u jednoho z nejhorších obyvatel historie lidstva. Jako ztrátu času bych tentodokument ovšem rozhodně nepovažoal. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší dokument o Hitlerovi, který kdy byl natočen. Hitler je zde hodnocen nikoliv pouze zaběhnutou šablonou coby tyran, ale také jako člověk, který to Německo měl skutečně rád a věřil, že to, co dělá, dělá pro něj. Je pochopitelně popsán i jako sebestředný despota a psychicky nevyrovnaný člověk, ale tenhle popis není primární. Další věcí, která mohla vzbudit kontroverzi, je přístup tehdejších Němců. Po válce vládla představa, a namlouvali si jí i sami Němci, že Hitler rozséval a navodil takovou atmosféru strachu, že se lidé se báli cokoliv podniknout k jeho svržení i přesto, že většina Němců byla protinacisticky naladěna. Dokument říká, že to není pravda a celkem důvěryhodně to ukazuje. Dalším velikým plusem jsou nepoužité záběry ať už z Hitlerových "spanilých jízd", projevů nebo soukromí. Němci předvedli skvěou sebereflxi, ke které jsme se my, 22. let po pádu železné opony, ještě neodhodlali. 100% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Dobře sestavený, autenticky dokument, plný ojedinělých záběrů, které se mnozí snad neměli možnost ani vidět ! Povětšinou však černobílý, dokument mapuje v šasovém sledu, jednotlivé etapy vůdcova života od Hitlerova dětství, jeho víceméně nenásilnému nástupu k moci, NSDAP, jeho spojenectví s Benitem Mussolinim, II. Světovou válku až po jeho sebevraždu 30.04.1945 v Berlíně. Těch barevných snímků, bylo pomálu a většinou jen z jeho Orlího hnízda v Obersalzbergu v Rakousku, kam za ním jezdili různé politické návštěvy, a kde trávil svůj volný čas, nejen se svou milenkou, kde mu práskal indiskétní informace např Heydrich ale i třeba jen se svým věrným psem. Ostatně je známo že Hitler měl zvířata rád ale lidi ne..K dokumentu nemám opravdu mnoho výtek, i co se týče toho jednohlasně namluveného dabingu (který rozhodně nebyl nudný, ba právě naopak všecko to ještě více vyniklo), který bych řekl že patřil nějakému dabérovi z produkce ČT. Poněvadž ten hlas mi je v těchto druzích dokumentů hodně podvědomě známý. Dokument o Hitlerovi jako člověku, skvělému řečníkovy, který ovládl masy a vůbec o jeho kultu osobnosti se mi jevil jako dostatečně postačující a dobrý. ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument vykreslující vzestup a pád Adolfa Hitlera. Líbilo se mi, že o něco větší část dokumentu byla věnována právě jeho nástupu k moci, což je podle mě zajímavější než následné válečné období. Kladem bylo, že dokument je sestříhán pouze z autentických záznamů, z nichž některé jsou již notoricky známé, jiné jsem viděl prvně. Hvězdičku strhávám za to, že jsem se příliš mnoho nových faktů nedozvěděl. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama