Je to příběh sicilské rodiny Lucianových. Don Roberto Luciano má tři syny - nejstaršího Miguela, mladšího Konstantina a Federica. (oficiální text distributora)
Zrejme najslabší film z mafiánskeho prostredia, aký som videl (a videl som ich dosť) - trápne prekombinovaný a napriek tomu ľahko predvídateľný. Jediné svetlé okamihy ponúkajú v určitých momentoch celkom kvalitné herecké výkony, zvlášť Jennifer Tilly, aj keď ani James Marsden ako neľútostný zabiják s tvárou neviniatka nie je na zahodenie.(20.6.2005)
Ženy mafiánky byly nuceny vzít osud do vlastních rokou, protože si s nimi krutě zahrál, naházel jim spoustu klacků pod nohy a ony mu to teď vrátí.(3.10.2008)
Co na to říct? Zkrátka zatím nic. Ale teď vážně: ten film měl v sobě tolik potenciálu, kterej zůstal zcela nevyužit! Vynikající a neuvěřitelně krásná Vanessa Redgrave po boku s božskou Natassjou Kinski - no kurňa, co víc si přát? To mohla bejt storry, jak sviňa. No nic, ale stejně z nostalgie 3*.(24.1.2012)
Prekvapivo dobre to bolo. Mrazive. Silny, ale uveritelny pribeh chlapca, ktoreho vychovava znepriatelena mafianska rodina. Fesak vyrastie na bezskrupulozneho bezcitneho grazla, ktory s chutou vyvrazdi muzskych clenov svojej pokrvnej rodiny, vratane malych deti (ale - myslim- nevedel to). Mlade vdovy sa spoja, vezmu do ruk vedenie rodinnych podnikov a pripravia pomstu. Nakoniec fesny grazel zahynie rukou svojej mamy.
Mimochodom, Nastassji Kinskej uloha krasnej mladej vdovy velmi pristala, vyslovene sa mi pacila. Pridavam jej jednu hviezdicku.(16.9.2009)