Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michal (Vojta Kotek) se zúčastní oslavy na lesní chatě. Řízením osudu zbude po skončení oslavy na chatě sám s dívkou Zitou (Dorota Nvotová), kterou vidí prvně v životě. I když není zrovna jeho typ, pod vlivem výjimečných okolností s ní prožije vášnivou noc. Vlivem lapálie, která se jim stane jsou nuceni spěchat zpět do města. Náhle jde sice „o život“, ale poněkud jiným způsobem a obráceně, než jsme zvyklí. Z chaty uprostřed lesů se vydávají ještě v noci na cestu, aby vše vyřešili. Do cesty se jim v jako v každé správné road-movie staví nečekané překážky a všechno se komplikuje víc než z počátku čekali, takže je tu dost dramatických situací pro to, aby se Michal se Zitou postupně o sobě dověděli víc a zjistili, co všechno mají společného. Jejich cestu navíc doprovází záhadná bytost (Robert Nebřenský) a postava (Bob Klepl), kterou můžeme označit jako duch zemřelého. Všechny postavy se v průběhu filmu navíc různě propojují a vše spěje k překvapivému rozuzlení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (328)

DDT 

všechny recenze uživatele

Tradiční divácká věta při odchodu z kina : "To byla dneska zase kravina" se dá říct i poměrně obdivným tónem. Něco takového jsem čekal od filmu "O život" - sice praštěnou, ale zábavu. Bohužel.... Vlastně ani nevím, proč od Milana Šteindlera čekám nějaký dobrý film. Už s "Každým dobrým ránem" jsem měl trochu problémy a "Perníková věž" byla opravdu hodně nepovedená. A teď tohle. Kdyby se pan režisér zúčastnil projekce u nás, musel by asi pověsit řemeslo na hřebík. Komedie, u které je v sále kina mrtvolné ticho.... Film prý před jeho dokončením vidělo "testovací publikum". Pokud se při tom smáli, museli to být buď mimozemšťani nebo režisérovi příbuzní. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně případ filmu, který bilancuje mezi odpadem a celkem zdařilým počinem. Tady píšou, že jde o komedii. Já bych tento film takhle nezaškatulkoval. Ono jde o něco trochu jiného. Film je napůl komedie, horor i naučný a taky napůl blbost. Já vím, že čtyři poloviny neexistují, ale poprosil bych o shovívavost. :-) Jako určitě si myslím, že Dorota zahrála dobře a kupodivu ani Kotek mi tam tolik nevadil. Velká role Boba Klepla mi taky nevadila, Bob mi byl vždycky sympatickej. Ale nejvtipnější asi bylo vidět na konci hvězdy českého pornoprůmyslu. To se jen tak nevidí :-D....no ikdyž :D:D....Nebudu to rozvádět a asi bych i ukončil toto hodnocení a s přimhouřením všech očí dávám 3 hvězdičky. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Ocenil bych veřejné slyšení se scenáristy, tak aby mohli v klidu rozebrat scénu po scéně a vysvětlit světu, co na tom proboha mělo být vtipného či zábavného. Dozvěděli bychom se určitě spoustu zajímavých informací. A Milan Šteindler by se možná dovtípil, že zmatená změť scének patří do koše, a ne na plátno. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo hodně zvláštní, nepostrádalo to originalitu, surrealistický styl a také nepřehlédnutelný dramaturgický lapsus. Herci odvedli to, co měli a Milan Šteindler chtěl ukázat, jak se i ve zdejších končinách dá natočit odvázaný film, jaký se běžně točí v zámoří. Neuspěl a to se stává, když někdo přijde se stylem, který nevoní příliš vybíravému publiku, které spíše hledá divácky vděčnější snímky se stokrát provařenými až rozvařenými herci a ohranými zápletkami. Jsem poněkud benevolentnější a nechal jsem na sebe zapůsobit Šteindlerův opus. Pobavil jsem se, i když ne královsky. Film je tady zbytečně moc strhaný, ale to je běžné. V červených číslech se vyskytují finské, korejské a jiné hrůznosti, tak bych se nedivil, kdyby novátorská česká vlna skončila v černé díře podobně jako Hostel a spol. 50% ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Slibný námět se zvrtl ve slepenec scén, které občas působí mile absurdně ale častěji vůbec nedávají smysl a s dějem mají pramálo společného a působí samoúčelně a rozhodně ne vtipne. Co lze na snímku ocenit je zvládnutí technické stránky i efektů i výkon Doroty Nvotové, která bohužel dostala roli naprosté blbky, ale občas dá zazářit svému talentu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Vojtěch Kotek jede vlakem, se vyklání z okna téměř do půli těla. Tento typ vlaku má ale okna pouze na malé vyklopení, což lze ve filmu vidět. Ve skutečnosti by se tedy bez předchozí demontáže okna takto vyklonit nemohl. (Wopat)
  • Natáčení probíhalo od 24. června do 11. září 2007 v Praze a jejím okolí. (hippyman)
  • Srnka, která hrála ve filmu, se během natáčení zaběhla a svým majitelům se vrátila až po týdnu. (hippyman)

Reklama

Reklama