Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

Jamal 

všechny recenze uživatele

Labuda a Polívka mě skvěle pobavili. Romský epos mi místy neseděl, ale ti dva to skvěle zachránili,... snad je nevidíme spolu naposled. Byla by to škoda, škoda převeliká. Zvláště povedená scénka s policejní kontrolou, dále pak Polívka, který přeskakuje louži ( dobré je se na to podívat ve Film o filmu ), .... a spousta dalších ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK 28miliónovTržby Celosvetovo $1,218,251(presnejšie s Česka a Slovenska) ║ Ďalší zbytočný prehmat.... prvých asi 20minút vás dokonale znudí, tak že nasledujúci dej to už nezachráni, Polívka to svojím príchodom na pľac príbehu ako tak oživí ale časom jeho nekonečné nadávky začnú prerastať cez vtipnosť a začnú byť len monotónnosťou, škoda čakal som určite viac od dvojice Labuda-Polívka , Labuda je až moc nevýrazní tak ako vedľajšia dejová línia o cikánskom vajdovi. /videl v kine: 40%/ ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Výkon Bolka Polívky nemožný. Jeho příslušnosti k romské menšině jsem věřila asi tak jako spontánnosti jeho nadávek a v mnoha situacích bylo nasnadě, že si sám prosazoval svoje zavedená klišé, která už dost nudí. Naproti tomu projev V. Holuba byl naprosto přirozený a civilní, příjemným překvapením byl i V. Javorský, navíc jsem se dočkala po dlouhé době příběhu - vlastně dvou v jednom. Silnější výhradu bych měla ještě k hudbě, ta působila vlezle a rušila. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ale tak jo šlo to, ale Polívka celkem zklamával i když jeho hlášky byly v pohodě, tak jsem si ho nějak nemohl vychutnat. Labuda předvedl co vždycky slabý výkon a všici ostatní gadžové mi přišly krajně nesympatický. Cikány rád nemám takže jsem ani nějak moc nečekal, ale nakonec to šlo. Co mě ale nejvíce štvalo byla ta povídka o králi která ač pro film důležitá tak mě sakra nebavila, nejlepší scény proto byly když cikáni cestovaly. Já za sebe dávám průměr, chtěl jsem dát 2*, ale za Polívkovy "čumte pičové" dávám 3*. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě minul obloukem větším, než jaký podepírá Žďákovský most přes Vltavu. Z břečky podprůměrnosti zvedá snímek charizmatický Bolek Polívka, který se přiřítí doslova jako uragán, šokuje, blbne a filmu vládne, avšak jeho vulgární verbální projev časem omrzí. Umírněnější Marián Labuda vnáší do příběhu svůj příběh o hledání duše, ale Vejdělek nezvládnul oba světy dostatečně dobře a srozumitelně propojit. Romská hudba působí povětšinou jako rušivý element. Vejdělek tluče další (po Účastnících zájezdu) dlouhý a ostrý hřebík do rakve české kinematografie. 19,5 miliónů korun(výdělek v ČR) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Až během natáčení napadlo Vladimíra Javorského ve scéně, kdy mu Marian Labuda spouští láhve od piva v košíku, aby vyrovnal dluh za známku, použít skutečnou pošťáckou peněženku. (Jizni Tlapa)
  • Keď z Kačeny (nákladné vozidlo na ktorom sa vezú hlavný protagonisti filmu) odletí kus plechu a Bolek Polívka z Mariánom Labudom sa sklonia k odletenej časti, je jasne nad ich hlavami vidieť biely chlpatý obal mikrofónu. (andykovac)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama