Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

České filmy moc nemusím ale uznávám, že na tenhle jsem se docela těšil. O to větší však bylo moje zklámání, jelikož se film ani trochu nepovedl. Je to sice lepší nežli režisérovi předchozí "Účastníci zájezdu" ale i tak slabota. Vše zachraňuje Bolek Polívka i když je pravda, že i on (a jeho slovník složený z p*čus apod.) později omrzí. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Hodně bezzubý film, u nějž žánr komedie představuje spíše absurdní komedii...několik vtípků se sice povedlo (flašky od piva), ale co ten zbytek? Jaký je smysl celého počinu? Jiří Vejdělek asi nenatočí film, co by mě udržel v bdělosti v sedle bujného kinosálu. Polívka silně přehrává, jeho "bohušovský" ksicht už nefunguje (a ani už není moc vtipný) a syn Labudy hraje "suprmizerně". Dvě hvězdy dávám za postavu Somáliho, jehož prolog je zároveň vrcholem filmu...nulový děj (ten opravdu patří k road movie?) a nudná režie by si jinak zasloužily odpad... ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

tuším som videl nejakú zvláštnu nedorobenú verziu (minimálne po zvukovej stránke) ale to nevadí . . . česká ponáška na kusturicu, cigánsky road movie . . . polívka a labuda . . . znie to sľubne no potenciál to využíva tak na 50 - 60 % . . . nie je to komédia, nie je to dráma, nie je to rozprávka . . . a pritom z každého žánru to má čosi . . . dokopy to je taký veľmi zvláštny guláš, ktorý miestami kríva, miestami stojí na nohách, miestami na jednej, miestami sa vznáša vo vzduchu . . . a navyše ešte celkom presne ani ja sám neviem, čo si o tomto filme mám myslieť, asi si ho musím pozrieť ešte raz a s poriadnym zvukom . . . ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Bych řekl, že film stojí čistě na Polívkovi! Labuda je nadprůměrnej - ale jeho postava mu nedává takové peprné hlášky do pusy, jako ta Polívkova, takže vlastně to co hrát měl zahrál skvěle! Ze začátku mi přišla velmi zajímavá ta rovina o tom králi Somálim, ale asi od půlky filmu už byla hrozně nudná a pokaždý když se tam objevil Somáli, tak jsem usnul a pak už se mi blbě probíralo na tu "reálnou" část! Účastníci zájezdu se mi líbili víc! ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem sledoval s přáteli v podnapilém stavu a během filmu jsem se zasmál pouze jednou. Humor a vulgární hlášky většinou vyznívají křečovitě, ale popravdě jsem už od začátku očekával, že nepůjde o komedii jako takovou, ale myslel jsem, že mě film bude něčím šokovat, zarážet, ale ono nic. Scénář je neslaný, bledý a po skončení filmu jsem si říkal, že bych si pustil desítky jiných filmů, než tento znovu protrpět. Je pěkný, že film doprovází cikánská hudba a že je na začátku filmu zachycena romská ulice, ale to je asi vše co bych k tomu filmu přičetl k dobru. Musím opět k české kinematografii napsat, že se jedná o další zbytečný film, který nemá co nabídnout. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky.... ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Herci Marián Labuda (Roman) a Boleslav Polívka (Stano) řekli, že natáčení tohoto filmu pro ně bylo jedno z vůbec nejnáročnějších. Režisér Jiří Vejdělek to komentoval: "Prostě se snažím, aby film dopadl co nejlíp, aby si diváci za svoje peníze přišli na své. U Romingu to měli pánové Polívka a Labuda o to těžší, že film byl náročný nejen po herecké stránce, na což jsou zvyklí, ale i po fyzické. Chtěl jsem po nich mnohdy kaskadérské kousky: topil jsem je, házel ze skříní a přes plot, nechával hořet... Roming má spoustu speciálních efektů, tedy něčeho, co není pro české filmy úplně typické. Obnášelo to spoustu dýmostrojů, dešťů, bouřek, větrů... A do toho všeho jsem si s herci špital o emocích. O to větší radost mám z toho, že když jsme všechny živlostroje ve střižně zklidnili, tak se nám herci neztratili, vyšli z toho kraválu moc dobře. Mají tam spoustu jemných míst, ze kterých jsem nadšený." (NIRO)
  • Až během natáčení napadlo Vladimíra Javorského ve scéně, kdy mu Marian Labuda spouští láhve od piva v košíku, aby vyrovnal dluh za známku, použít skutečnou pošťáckou peněženku. (Jizni Tlapa)
  • Na hradě Hněvíně, kde se také točilo, byl vězněn známý alchymista Edward Kelly. (jenik71)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama