Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komediálně laděná road movie o putování tří Romů ze severu Čech na Slovensko. Jura je moderní, racionálně uvažující mladý muž, který úspěšně studuje vysokou školu v Praze, kde má i svou přítelkyni. Když ho jeho otec, za kterým přijel na krátkou povinnou návštěvu, požádá, aby s ním odcestoval na Slovensko za nevěstou, kterou mu ještě jako chlapci domluvil se svým nejlepším přítelem, nemůže tomu Jura uvěřit. Zprvu absurdní žádost odmítá, ale rychle podlehne tatínkovu citovému vydírání. Společně s temperamentním a nezkrotným rodinným přítelem Stanem vyrážejí v otřískaném náklaďáčku na cestu napříč oběma republikami… Do hlavních rolí obsadil režisér Jiří Vejdělek oblíbené herce – Mariána Labudu a Bolka Polívku. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (708)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Film jsem sledoval s přáteli v podnapilém stavu a během filmu jsem se zasmál pouze jednou. Humor a vulgární hlášky většinou vyznívají křečovitě, ale popravdě jsem už od začátku očekával, že nepůjde o komedii jako takovou, ale myslel jsem, že mě film bude něčím šokovat, zarážet, ale ono nic. Scénář je neslaný, bledý a po skončení filmu jsem si říkal, že bych si pustil desítky jiných filmů, než tento znovu protrpět. Je pěkný, že film doprovází cikánská hudba a že je na začátku filmu zachycena romská ulice, ale to je asi vše co bych k tomu filmu přičetl k dobru. Musím opět k české kinematografii napsat, že se jedná o další zbytečný film, který nemá co nabídnout. Mé hodnocení 1,5 hvězdičky.... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Vejdělek je rozhodně náš největší současný režisérský talent. Jeho styl sice potřebuje trochu dopilovat, to je jistě pravda, ale i tak už teď dokáže podat své příběhy neokázalým a zábavným způsobem a s čitelným režisérským rukopisem. Byla to rozhodně dobrá volba natočit po dost mladistvých a komerčních Účastnících zájezdu tak dospělý film jako je právě Roming, protože filmy jako tenhle pomáhají začínajícím režisérům filmově dospět a nalézt svou filmovou tvář. Stejně jako Účastníkům Romingu hodně podráží nohy často velmi špatně hrajcí amatérští herci (Labudův filmový syn - to je tragédie nejhrubšího zrna) a i když je zrovna tady jejich přítomnost v podstatě nezbytná, trocha mejkapu třeba na Sašovi Rašilovovi by rozhodně nic nepokazila. Překvapivě špatně zahrál taky sám velký Bolek, který sice hláškuje o sto padesát, ale po většinu času působí hodně nepřirozeně a v klíčových okamžicích zbytečně táhne film dolů. Pokud Vejdělek narazí na podobně zajímavé téma a opustí konečně od amatérských herců, věřím, že se do budoucna máme rozhodně na co těšit. Update 29.11.2007 - Bohužel musím jít s hodnocením nemilosrdně dolů (-2*). Viděl jsem totiž tohle. Ne, Vejdělek opravdu není Kusturica. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě minul obloukem větším, než jaký podepírá Žďákovský most přes Vltavu. Z břečky podprůměrnosti zvedá snímek charizmatický Bolek Polívka, který se přiřítí doslova jako uragán, šokuje, blbne a filmu vládne, avšak jeho vulgární verbální projev časem omrzí. Umírněnější Marián Labuda vnáší do příběhu svůj příběh o hledání duše, ale Vejdělek nezvládnul oba světy dostatečně dobře a srozumitelně propojit. Romská hudba působí povětšinou jako rušivý element. Vejdělek tluče další (po Účastnících zájezdu) dlouhý a ostrý hřebík do rakve české kinematografie. 19,5 miliónů korun(výdělek v ČR) ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Marek Epstein možná není špatný scénárista - ale tenhle prvoplánový pokus s pokusem o přesah (ještě navíc s romskou tématikou - rozuměj: rádoby-originální) zkrátka trochu nudí. Pravdou však je, že zajímavý soundtrack a především správný pičus Bolek tenhle neohrabaný (sic ambiciózní) pokus (sorry, Vejdělku) alespoň trochu tahají ze dna. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil skvěle. Polívka podal toho svého cigána skvěle i Labuda. Film provází i skvělá a sakra chytlavá rómská hudba a hned jsem šel do soundtracku. Kdo mne ale nejvíce dostal byl Javorský ! Nikdy by mne nenapadlo, že by mohl tak dokonale zahrát kmotru s kosou. A jelikož poetické a road-movies já rád, celé mi to velmi sedlo ! Zdejší nízké hodnocené moc nechápu. * * * * ()

Galerie (34)

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu je hned několikrát nedopatřením vidět mikrofon filmařů: Při scéně, kdy dva policisté zastaví Tatrovku, je vidět v horní části obrazu. Ve scéně v kostele při křtu dítěte, stane se tak v okamžiku, kdy Bolek Polívka vstává a jde k oltáři. Když posádka náklaďáku vystoupí po té, co z něj odpadla kouřící součástka. (Terva)
  • Bolek Polívka byl nominován na Českého lva za výkon ve vedlejší roli. (Elisebah)
  • Natáčení probíhalo v Mostě na sídlišti Chanov. Scéna křtu byla nafilmována v kostele sv. Kateřiny v Choteči u Prahy. (M.B)

Související novinky

LFŠ 2007 je tady!

LFŠ 2007 je tady!

16.07.2007

Ak máte radi filmy, hudbu a zároveň pohodovú a priateľskú atmosféru, čoskoro sa vám začnú letné Vianoce. Konkrétne v Uherskom Hradišti, kde sa od 20. do 29. 7. bude konať Letná filmová škola 2007,… (více)

Reklama

Reklama