Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

gudaulin

všechny recenze uživatele

Expozituru hvězdičkami bodovat nebudu, protože jsem letem světem přelétl první dva díly a rychle poznal, že by pro mě tento seriál znamenal ztrátu času. Hana Vagnerová, jak to ostatně zaznamenává řada dalších komentů, ve své roli není uvěřitelná a vzhledem k dominantní pozici, jakou v seriálu má, představuje velkou zátěž. Chtělo to jiný casting a patrně i mnohem víc zapracovat na scénáři. Takhle je to jen další z řady tuctových nováckých seriálů. V porovnání s výsledkem je zajímavé, jaké naděje vkládalo vedení Novy do tohohle dílka... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +především Hana Vagnerová, vypjaté momenty, kriminální zápletky a propletení příběhů i postav celým seriálem, občas dobrá akce a závěr jednotlivých epizod -dost dlouho se zdá být děj hodně komplikovaný, jednotlivé díly nemají takový drajv aby udrželi vaši pozornost na maximu a taky pokud si člověk (divák) uvědomí, že je to postavené na základě "událostí" které se stali, tak je to pěkný hnus co se tu děje/// Hodně rozsáhlý seriál u něhož pochybuji že by někdy vznikla druhá řada. Divácky je atraktivní především proto, že je úplně jiný než veškeré dosavadní kriminálky. Otázka ovšem je, jak dlouho vám bude trvat si zvyknout na postavy, způsob vyprávění i jednotlivé případy, které nemají daleko od skutečnosti. Nejlepší byl asi závěr, kdy jsem sjel 4 poslední čísti naráz. To byla o dost napínavější podívaná, než si to dávkovat jednu číst týdně./// Celkem 71%/// ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Jako Velmi křehké vztahy z policejních análů, ale zase ne tak příšerný. Dávám zatím za dvě, ale jestli tu někdo napíše jako tuhle na Super.cz, že Hana Vagnerová je jedna z nejkrásnějších českých hereček, tak mu nacpu tři vázaný ročníky Maximu do stejné části těla, odkud si Hlína a Stoupa vylovili scénář, a ten odpad!, co sem vystřihnu, mu pak rozmažu po celých zádech. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu: Zprvu jsem ani neměl v úmyslu se dívat, ale nějak jsem u té obrazovky zůstal. A jsem poměrně překvapen. Nebylo to tak špatné. Jistě, na cenu Emmy to není a podobný typ seriálů bude u nás už asi vždycky působit trochu směšně, ale na poměry Novy to zatím vypadá hodně slušně. Herecké výkony nebyly špatné (Vagnerová a hlavně Kramár překvapili) a po režijní stránce se tomu žádný současný seriál Novy a Primy nemůže rovnat (no ale v konkurenci Cest domů, Ordinace nebo Ulice to není zase tak překvapivé). Scénář neřeším, u prvního dílu forma zvítězila nad obsahem. Expozitura zatím nevypadá tak hrozně jako Kriminálka Anděl, která chtěla být rádoby cool a skutek utek. Na další díly se rozhodně podívám. Vypadá to na slušnou no-brain zábavu. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Jasně, je to chvilkami trošku zdlouhavější, než na co jsme zvyklí z cizích seriálů. Jasně, hlavní představitelka se herecky příliš nepředvedla. Ale JASNĚ, je to 6x lepší, než jiné NOVAcké seriály typu Ordinace, či Ulice. Každopádně tohle je hodnocení po první epizodě, tak uvidíme, jak to bude pokračovat. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V epizodě "Válka gangů" pohne mrtvola na pitevně hrdlem. (Dekovnik)
  • V seriálu celkem havarovalo, vybouchlo, bylo prostříleno nebo jinak zničeno 13 aut a jedna loď. (navabaca)
  • Elitní jednotka Expozitura dříve spadala pod bývaleho ministra vnitra Stanislava Grosse. (morgos)

Reklama

Reklama