Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen dost těžko se lze divit, že právě nesmírně špatná Expozitura platí za tak divácky masově oblíbený seriál, když si naše komerční televizní stanice vlastně už léta své věrné diváky vychovávají, lobotomizují a vlastně i těsně před večerním startem každé epizody už ladí a vhodně připravují právě v duchu té negativní paranoidní klímovské atmosféry, která zároveň ve společnosti panuje a leží na ní jako zmoklá smradlavá deka.. Věřte si, čemu chcete, přátelé, pokud vám vyhovuje ten život ve strachu a beznaději plný negativismu, v němž podle tuzemských médií žijeme.. Co mě ovšem nesmírně zaráží, to je jednoduše pomatený škrábal Klíma, který zjevně už sám podlehl těm komerčním a bulvárním vlivům i coby publicista, když jako scenárista spolu s Jankem Kroupou, s nímž si nemá co vytýkat, nestál nikdy ani za ten nejtišší prd.. Pánové na tohle náročné řemeslo zkrátka nemají, což si ovšem z mně celkem nejasného důvodu nikdo Klímovi netroufá upřímně ani naznačit, a tak se na Nově dál plácají po zádech, s jakým úžasným krimiseriálem, údajně nejlepším porevolučním, že to přišli.. Že ovšem toto označení má zhruba stejně nulovou hodnotu jako kupříkladu nejlepší český krotitel blech, už nikdo příliš neřeší.. Expozitura v jednotlivostech určitě neleží na samém dně tuzemské televizní produkce, některé herecké výkony by si totiž jeden mohl i opravdu užít, když především Robert Jašków s Janem Dolanským snad ani nemohli zklamat, narozdíl od obrovského castingového přešlapu v osobě nevěrohodné a veskrze hrozné Hany Vagnerové, jako typicky novácky velikášský celek ovšem náročnějšího diváka nesmírně bolí a nejen svým poselstvím obrovsky irituje.. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, co se bude dít ve druhém veledíle. První je fuct RET ROSE. Co se ovšem cení, je přestup playboye Kamila z Malého Pitavalu (trousil ftipné hlášky a byl velekůl) do ÚOOZ. Doufám, že se neproflákne, že je Berdychův strejda. Druhý díl je lepší, než první. Až budete zabíjet slepého advokáta v jeho bytě, rozsviťte nehospodárnou žárovku, která hřeje víc, než Bursíkova láska k biomase a dotyčného slepce se pokuste uškrtit. Zezadu. Takovou tou kravatou co jste používali ve škole, aby jste se dostali ke svačině s vyšší nutriční hodnotou. Výsledek je stejný. Někoho holt zfuckuje školník a udá na vedení. No, a někoho prostě chytěj ti navedení. Třetí díl asi nedám. ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle musím jednoznačně říct, že jsem mile překvapen. Po stránce technické, obsahové i herecké konečně seriál od TV Nova který se dá nazvat skutečně podařený, je sice pravda, že některé detaily byly nedotažené ale celková atmosféra byla silnější než pár nepřehledných střihů a zvláštních dialogů (ne blbých nebo trapných ale prostě divných), pokud si seriál udrží stejně vysokou úroveň i v dalších dílech tak to bude jen dobře, především mě samozřejmě zajímá hlavní dějová linka a pokud se naplní očekávání, které po prvním dílu mám tak třeba ještě zvednu hodnocení ale o tom je zatím předčasné uvažovat. EDIT: Zatímco druhý díl byl o něco slabší tak třetí je naprosto skvělí, po technické stránce není co vytknout, kamera, střih a celkové vyznění je více než podařené, tato epizoda je zatím určitě nejlepší. Jediné co trochu vadí je komentování hlavní hrdinky, obsah v pořádku ale forma by mohla být méně agresivní ale to je jen jedná výtka. Pokud se seriál bude vyvíjet podobným způsobem bude to jen dobře. EDIT 2: Polovina seriálu je už pryč a kvalita jednotlivých epizod zatím stále jen stoupá a to ve všech směrech. Akce, napětí, gradace hlavní dějové linky, to všechno je čím dál tím zajímavější a já doufám, že vše směřuje do strhujícího finále. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Mám radši chronologické než retrospektivní vyprávění, tím spíš mám raději filmy a seriály, kde se to retrospektivní povede. Tady se to nepovedlo ani náhodou, a seriál je ještě divnější než bez toho. Celkově slabší pokus o natočení něčeho hlubšího než je třeba Kriminálka Anděl, který stojí i padá na herectví Roberta Jaškówa, Vagnerová podle mě nemá na to utáhnout celou sérii, měli to zkusit s někým jiným. 5/10 ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

50%. Už dlouho jsem nezažil, aby jeden díl takhle položil celý seriál, do té doby to vypadalo na dost slušný průměr, vtipného Klímu (Kroupu?) a snesitelnou produkci novy, záverečné omílání všech (divákům? policajtům?) neznámých faktů, obrácení hajzlíka po jedné větě a dějové zvraty, které se nás snaží zmást v tom, jestli nepřežije nikdo, či jen Terezka, svou urputností doslova ubilo normální dílko, které se dá sledovat třeba i při umývání nádobí. Jasným pozitivem je Robert Jašków, kterýmu bych toho vyšetřovatele uvěřil i v reálu...pobavil mě Pavel Zedníček tím slovem "detektíve", docela by mě zajímalo, jestli to byla záměrná narážka na Pitaval... :o) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Televizní reportéři Josef Klíma a Janek Kroupa napsali scénář k seriálu podle skutečných události okolo tzv. Berdychova gangu. O kauzách tohoto spolku oba reportéři několikrát informovali v bývalém investigativním pořadu TV Nova Na vlastní oči (od r. 1994). Už v roce 2006 vydal o zločinech Berdychova gangu Janek Kroupa knihu s názvem "Zločin jako profese". (navabaca)
  • Epizoda o takzvané „snake“ střele, která dokáže prorazit i neprůstřelné vesty, se zakládá na pravdě. V reálném světě se munice nazývala „libra snail“ a byla vyvinuta muničkou Libra Jevišovice. Několik tisíc kusů této munice skutečně uniklo na černý trh a její majitel čelil od novinářů obvinění z podpory terorismu. (Nick321)
  • Jedna z posledních rolí Vladimíra Dlouhého, který zemřel více než rok před uvedením seriálu. (navabaca)

Reklama

Reklama