Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mohl bych asi nadávat i do nekonečna, především na debilní telenovelácký obsazení a otřesný výkony některých mluvících hlav, dále pak na zbytečnou nataženost na 16 dílů a konečně na místy povolenou uzdu fantazii, speciálně pak v posledním díle. Ale co, kriminálka je to dobrá, na český televizní odpad až moc dobrá. První díly jsou perfektní, v půlce už jsem začínal poznávat nedostatky, ale rychle jsem si zvykl, takže jsem to dokoukal v poklidu. 70% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

seriál pro inteligentniho divaka, ktery zvladne cist mezi radky a dozvi se tak mnoho o kriminalni minulosti nekterych celnich predstavitelu statu...nektere dily jsou lehce pritazene za vlasy, ale v pohode se to da, cim vic se blizi finale je to lepsi a lepsi, predposledni dil je pak na sest hvezdicek. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hotová explozitúra ne/štěstí... Nebo že by jedna veká (ex)póza? 8-o Ještě navíc nepojištěná! Áááá... %-] . . . A proč v popisu žánru chybí "komedie"? Tak už se teda těším na ty "neuvěřitelné rozměry"... - - - P.S. Škoda, že si nemohl zahrát Janák, nebo aspoň Jandák, že pane Klíma... °-/ - - - P.P.S.ina je prosvištět si tu ta kvanta těsně po konci prvního dílu náhle čtyř a pětihvězdových hodnocení, respektive nicky některých jejich strůjců. Podivuhodně podobná forma jejich komentářů už ani nepřekvapí. Nova maká, nova to má... %-[.. - - - P.P.P.S. (Během epizdody 2 - dívám se se sebezapřením a tlemím, jojo Vaňku, tytyty, ty budeš pykati... ;o) Jen bych ještě poprosil, nemohli by experti z novácké čudlovize zaplatit >herečce< Vagnerové (případně i dalším telenovelovým čudlám ze svého stáda - ale to vlastně platí pro všechny k/anály napříč televizáckým spektrem...) kurzy u logopeda, aby se naučily normálně(!) mluvit a všelijak furt nešišlaly a neníkaly a nekuňkaly a nesekaly slova a ze souvětí nedělaly výtok z úst, aby prostě vůbec mluvily přirozenou dikcí jak dospělé ženy, když už si na ně tak rády v těch sračkách hrají. Případně totéž poté experimentálně aplikovat i u některých pánů, zejména též té mladé generace. Na těch jejich >jámudámu< je to zjevně nenaučili. Dívat se na to je tristní, poslouchat to je hnus! - - - - - (S úšklebkem 7.9.2011 po prvním >pičotním< dílu, hodnocení 52., kixmentář zde jako sedmnáctý - 7.9.2011) - - - - - - - - - - Mimo mísu: Asi je pro ČSFD signifikantní, že za den po premiéře - po ohodnocení množstvím skutečných myslících diváků a uživatel databáze - spadl rating serriálu o dobrých dvacet procent dolů... Ano, těsně po uvedení bylo hodnocení zde náhle 85%! Lze předpokládat, že postupem času půjde dále reálně dolů. A víc už nemá cenu nad tím ztrácet čas. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Drsné české podsvětí aneb Jak jsme Ameriku dohnali a předehnali. 1) Parta scénáristů z pořadu Na vlastní oči se pustila do filmové dramatizace svých zkušeností...a musím říci, že vznikl příjemný akční seriál, který sice poněkud napodobuje své bohatší americké bratříčky, ale mně to nevadí, protože je to imitace příjemná a docela chutná. 2) Místní nízké hodnocení zavání laciným pózerstvím, tak typickým pro velkou část místních přispěvovatelů. Mně se tedy seriál líbí. Akčnost je sice poněkud papírová a i scénář by občas potřeboval kapku vyspravit, ale i tak jde o mile svěží počin. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Koukám asi jen ze zvědavosti :-D Drsňárna po česku ? No nevím .... To vyprávění, na začátku každého dílu, mi připadá jak ve škole při češtině :-( Začněte líčit .... drama :-D A pak přijde chvilka napětí :-D Nevím jestli se chci dívat na korupci (která je tu běžná ) v takhle nepříjemném podání :-( ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Herec Robert Jašków řekl, že někteří herci absolvovali přibližně dvouměsíční přednatáčecí průpravu, aby se naučili střílet, bojovat a zatýkat. (navabaca)
  • Ve 13. epizodě, kdy drobeček (Martin Sitta) láme tágo, je jasně vidět, že je naříznuté, aby šlo zlomit. (ČSFD)
  • Televizní reportéři Josef Klíma a Janek Kroupa napsali scénář k seriálu podle skutečných události okolo tzv. Berdychova gangu. O kauzách tohoto spolku oba reportéři několikrát informovali v bývalém investigativním pořadu TV Nova Na vlastní oči (od r. 1994). Už v roce 2006 vydal o zločinech Berdychova gangu Janek Kroupa knihu s názvem "Zločin jako profese". (navabaca)

Reklama

Reklama