Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

666teen 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, co se bude dít ve druhém veledíle. První je fuct RET ROSE. Co se ovšem cení, je přestup playboye Kamila z Malého Pitavalu (trousil ftipné hlášky a byl velekůl) do ÚOOZ. Doufám, že se neproflákne, že je Berdychův strejda. Druhý díl je lepší, než první. Až budete zabíjet slepého advokáta v jeho bytě, rozsviťte nehospodárnou žárovku, která hřeje víc, než Bursíkova láska k biomase a dotyčného slepce se pokuste uškrtit. Zezadu. Takovou tou kravatou co jste používali ve škole, aby jste se dostali ke svačině s vyšší nutriční hodnotou. Výsledek je stejný. Někoho holt zfuckuje školník a udá na vedení. No, a někoho prostě chytěj ti navedení. Třetí díl asi nedám. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejde mi na rozum jak to všechno mohla ta skutečná policajtka přežít. Zřejmě měla u sebe pořádného anděla strážného, který měl co dělat, aby se neulítal svoje perutě. Jelikož se kolem Berdychova gangu vyrojilo spousta nejrůznějších teorií, legend a polopravd,tak se klidně může nabíze i možnost, že to všechno bylo jenom jedna velka hra, kde všichni zúčastnění byli jenom figurky na něčí šachovnici a někdo si s nimi posouval podle libosti a taky podle toho jak se mu to hodilo, když už někoho nepotřebovali, tak ho prostě obětovali jako piónka. Nebudu se v tom šťourat, protože to stejně nemá cenu. Po shlédnutí prvního dílu jsem si říkala jak mohl Kroupa s Klímou napsat tak blbý seriál, přesto jsem mu dala šanci. Přece se oba věnují investigativní novinařině, takže zkušenosti mají veliké. Jsem ráda, že Robert Jašków konečně dostal pořádnou roli, kde se může ukázat. V Ulici toho moc nepředvede. Hana Vagnerová mi nevadí, zvykla jsem i na to její bilancování, kdy s sebou neustále vláčela Drobka a nahrávala se na kameru. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jen dost těžko se lze divit, že právě nesmírně špatná Expozitura platí za tak divácky masově oblíbený seriál, když si naše komerční televizní stanice vlastně už léta své věrné diváky vychovávají, lobotomizují a vlastně i těsně před večerním startem každé epizody už ladí a vhodně připravují právě v duchu té negativní paranoidní klímovské atmosféry, která zároveň ve společnosti panuje a leží na ní jako zmoklá smradlavá deka.. Věřte si, čemu chcete, přátelé, pokud vám vyhovuje ten život ve strachu a beznaději plný negativismu, v němž podle tuzemských médií žijeme.. Co mě ovšem nesmírně zaráží, to je jednoduše pomatený škrábal Klíma, který zjevně už sám podlehl těm komerčním a bulvárním vlivům i coby publicista, když jako scenárista spolu s Jankem Kroupou, s nímž si nemá co vytýkat, nestál nikdy ani za ten nejtišší prd.. Pánové na tohle náročné řemeslo zkrátka nemají, což si ovšem z mně celkem nejasného důvodu nikdo Klímovi netroufá upřímně ani naznačit, a tak se na Nově dál plácají po zádech, s jakým úžasným krimiseriálem, údajně nejlepším porevolučním, že to přišli.. Že ovšem toto označení má zhruba stejně nulovou hodnotu jako kupříkladu nejlepší český krotitel blech, už nikdo příliš neřeší.. Expozitura v jednotlivostech určitě neleží na samém dně tuzemské televizní produkce, některé herecké výkony by si totiž jeden mohl i opravdu užít, když především Robert Jašków s Janem Dolanským snad ani nemohli zklamat, narozdíl od obrovského castingového přešlapu v osobě nevěrohodné a veskrze hrozné Hany Vagnerové, jako typicky novácky velikášský celek ovšem náročnějšího diváka nesmírně bolí a nejen svým poselstvím obrovsky irituje.. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Takový ty fráze "to jsem ještě nevěděla, že se s nimi potkám hodně zblízka, a nebude se mi to vůbec líbit" mě fakt neberou. Zas je to spíš jen zoufalá snaha komplexem tížených Čechů vyrovnat se americkym kriminálkám. Což by mimochodem stejně nebyla žádná výhra. A Bydžovská v něčem takovym - hotovej průšvih. ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

V rámci české seriálové tvorby nadprůměr, porovnávat se seriály z Ameriky nemá cenu a jen blázen by je porovnávat chtěl. To je prostě jiná liga. Po prvním dílu jsem poměrně spokojenej a palec nahoru za odvahu se vydat konečně jiným směrem, než ty kraviny, který běží pořád a všude. Nemá cenu je jmenovat, všichni víme o kterých je řeč. Ti co sem hned prdli odpad a jednu hvězdu, tak určitě byly rozhodnuti už dopředu, že tak učiní. Těším se na ty akční scény, který by měly teprve přijít. Vypravěčský části ale opravdu tahají za uši, to by chtělo zlepšit a dost. Připíchnu zatím 3 hvězdy a uvidíme, jestli si je udrží až do konce :) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • V prvním díle, kdy Hodačová (Hana Vagnerová) poprvé přijíždí do Expozitury a baví se u svého auta s kolegou v garáži, vedle nich stojí další vozidlo, které pak v dalším záběru není. (Jirka_Globus)
  • Jedna z posledních rolí Vladimíra Dlouhého, který zemřel více než rok před uvedením seriálu. (navabaca)
  • Hana Vagnerová, která ztvárnila hlavní postavu Terezu Hodačovou, absolvovala 218 natáčecích dnů během 269 dní kalendářních. (navabaca)

Reklama

Reklama