Reklama

Reklama

Brazilský masakr

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po úděsné autobusové nehodě zůstane v brazilském městě poblíž pláže bez pomoci skupina dobrodruhů. Zatímco čekají na příchozí pomoc, rozhodnou se zajít do místního baru a užít si tak alespoň nějakou party s místními. V baru si dají několik piv a několik sklenek caipirinha a seznámí se s milým místním mladíkem Kikem. Vše se příjemně vyvíjí. Ráno už není tak pozitivní, když cestovatelé zjistí, že jim chybí všechny věci a peníze. Nejen to, všichni, kteří s nimi v noci popíjeli v baru, se chovají odtažitě a nikdo jim nechce pomoci. Jediný Kiko jim pomoci chce a nabídne jim pobyt u jeho strýce v domě, který leží v hluboké a temné džungli a kde mohou v „bezpečí“ počkat na pomoc... Postupem doby zjišťují, že bělostná písečná pláž a nepropustná džungle kolem ukrývají temné, zatím neodhalené tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Ve schématu podobný Hostelu, ale s lepším provedením. První polovina nehororová, avšak s dynamickým spádem (počínaje autobusovou akrobacií, konče klaustrofobickým proplouváváním podvodních jeskyní). Druhá půlka startuje atmosférickou desetiminutovkou a vrcholí zhruba na konci druhé třetiny filmu výbornou scénou, v níž se docela zřetelně podívám do útrob lidského těla. Film posléze v mých očích neskutečně klesne a závěr samotný podtrhává nohy celému předchozímu dění. Pěkné a atraktivní prostředí Brazílie a výborný soundtrack, jehož zejména zpívaná část mě naprosto nadchnula. Brazilská portugalština je skvělá! Parádní písně interpretů Marcela D2, Beatfanatic či Adriana Caleanhottoa. Turistas - A mea casa e tua também:) 10 miliónů dolarů(rozpočet)/11 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tohle je parádní "survival horor", který obsahuje fakt nádherné prostředí, krásný holky, (asi i krásný kluky, ale v těch já nejedu ... :-D ), příjemné mrazení že něco visí ve vzduchu, úžasné podvodní záběry, příroda, kozičky, neskrývané násilí a skvělé goreefekty, spád atd. Je to komerce, je to moderní, ale je to dobrý ... do subžánru "survival horor" to skvěle zapadá, krutější, než šílení mafiáni, je příroda sama a to já fakt můžu... Postavy docela sympatické. Dobré to je. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Levný pralesní hostel co servíruje brazilské menu s příměsí pachu krve. Pozitivní je, že napětí převyšuje expresivnost. Upřímně, hodně zachraňuje exotika (jeskyně) a holky v bikinách s Melissou George v čele. Konec je poměrně bezradný a jde z něj cilně cítit: "Sakra, rychle to nějak ukončeme, stopáž a producenti tlačí." ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Historkám o nedobrovolném dárcovství ledvin se neposmívám od té doby, co jsem v jednom zapadlém egyptském kamrlíku sám měl na břiše málem namalovanou risku. A těžko se mi taky kritizuje film, ve kterém pobíhá púltucet nádherných roštěnek v bikinách. Jasně, tak to nebylo nejoriginálnější, nejkrvavější, osvětlovač dobrou třetinu filmu buď prokadil nebo prosouložil na bambusu se skriptkou, která si zase pro změnu nepohlídala to hromadné rozdávání baterek před jeskyní, ale jinak? Prča, která i přes přiblblý český název a laciný obal vypadá vážně jako film, a ne jako sestřih domácího videa z dovolené u moře. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Svižný thriller jak se patří. Děj šupajdí kupředu, nic se moc neřeší, napětí je slušné a prostředí je pro horor taky vynikající. Scény v podvodních jeskynních jsou parádní, zde je atmosféra určitě nejsilnější, protože stísněné prostory pod vodou navozují tu správnou klaustrofobii a beznaděj. Masakr to až takový nebyl, autoři mohli možná ještě přiostřit. Děj je chudý, ale o to tady nejde. Chování postav občas dost divné, ale ještě se to dá. Melissa a Olivia byly skvělé, možná to nejsou nejlepší herečky, ale mně se líbí a ve filmu je vidím rád. Celkově se jedná o solidní horor z netradičního brazilského prostředí s poměrně zajímavým a kontroverzním tématem. 60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 37. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Všechny postavy filmu poznáme pouze jménem, příjmení neřekne žádná z nich. (Pepinec)

Související novinky

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

31.12.2008

Jižní Amerika je v kurzu. Včera jsem se rozplýval nad mimořádně šťavnatě obsazeným Stalloneovým The Expendables, které se brzy začne natáčet v Riu, a dnes je tady Cartagena. To není jen název… (více)

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama