Dokument věnovaný profesním i soukromým životním osudům herce, zpěváka, režiséra a jednoho z nejznámějších milovníků předválečného filmu Oldřicha Nového. Kdo by neznal herce s nepřekonatelnou noblesou a osobitým humorem. Tvůrci sledují Oldřicha Nového na cestě za filmovou kariérou, ale zejména pak i životem. Na muzikálového velikána vzpomínají v dokumentu režiséra Petra Lokaje například dcera Jana Včeláková, Svatopluk Beneš, Květa Fialová, Zita Kabátová, Petr Hapka, Vít Olmer, Jiří Suchý a další. (oficiální text distributora)
Karlos80
Oldřich Nový, co více k tomuto předválečnému salonnímu milovníkovi, navíc vždy elegantnímu, noblesnímu a šaramantnímu herci ještě dodat. Například jsem nevěděl to že to byl vlastně on kdo zachránil J. Skopečkovi život v koncentračním táboře Osterode v Sasku kde byli oba deportováni. O. Nový kvůli jeho manželce Alici která byla židovka (a to velmi zámožná-jak jinak) a J. Skopeček sám kvůli židovskému původu to jsem opravdu nevěděl. Jinak vše podstatné i nepodstatné si myslím že už bylo dávno kolikrát předtím řečeno a napsáno a mě jako milovníkovi starých českých filmů tento dokument nepřinesl prakticky nic nového. Ale co bysme také chtěli v pár minutkách že pane Marthosi:-)? Hodnotím tak jen díky výpovědím jeho hereckých vrstevníků S. Beneše a Z. Kabátové. Ty ostatní mají výpovědní hodnotu značně diskutabilní..Sám herec Nový byl profesionál každým coulem. Všem (nejen znalcům) a různým staromilcům velmi vřele doporučuji, určitě se jedná o jeden z celkem ucelených (toť určitě pro méně znalého diváka-laika) dokumentů o životě a díle tohoto velkého herce.(17.9.2006)
Kulmon
Dokument sice neřekl příliš mnoho nového že života Nového, ale i tak potěšil.(7.8.2009)
triatlet
Povedený medailon o Oldřichu Novém, i když souhlasím s Marthosem, že výpovědní hodnoty některých aktérů byly nicneříkající.(9.8.2009)
Pragrik
"Jen pro ten dnešní den...." Klasika v podání Oldřicha Nového. Prostě nezapomenutelná noblesa tohoto herce, který si ji zachovával vždy a až do konce svého života....(9.8.2009)
Liqid
Nejlepší dokument o jednom z předválečných herců, o charakterním člověku, který ani pod vahnou nemoci a židovství své ženy nemyslel na rozvod. Jestli by si dnešní doba měla vzít z někoho příklad, tak je to Oldřich Nový. Jeho šarm a elegance dnešní společnosti silně chybí.(6.1.2012)
#47
Naprosto vyčerpávající dokument o jednom z našich nejcharismatičtějších herců předválečné éry...dozvěděl jsem se řadu zajímavostí o kterých jsem neměl ani páru a celkově nemám co vytknout.(18.9.2006)