Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Téměř negramotná žena se stala jedním ze zakladatelů polské unie Solidarity. Příběh dělnice Anny Walentynowicze (Katharina Thalbach) v Gdaňských loděnicích, inspirovaný skutečným osudem, spoluzakladatelky polské unie Solidarność, nakonec vyhnané Lechem Wałęsou. (sator)

Recenze (3)

sator

všechny recenze uživatele

Téměř negramotná žena se stala jedním ze zakladatelů polské unie Solidarity. Příběh dělnice Anny Walentynowicze (Katharina Thalbach) v Gdaňských loděnicích, inspirovaný skutečným osudem, spoluzakladatelky polské unie Solidarność, nakonec vyhnané Lechem Wałęsou. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Snímek provazející vývojem událostí v Gdaňské loděnici v řádu cca 20 let. Přes požární katastrofu, která stála život mnoha dělníků, přes krvavé potlačení stávky v roce 1970 polskou armádou, až po boj dělníků za svá práva, který vyústil v založení nezávislých odborů Solidarita na začátku 80. let, jenž měly omezit komunistickou státní moc a hrály významnou roli při pádu totalitního režimu v Polsku. Film je pojat z pohledu zasloužilé dělnice Agnieszky Kowalské, jenž po celou tuto dobu v loděnici pracuje. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama